30 Nisan 2010

Brownie

Yine cok ara verdim farkindayim. 3 hafta sonra kismet olursa Istanbula ucuyorum! Gitmeden once halletmem gereken onemli bir kac is var. Bu islerden biri blogum ile alakali ama ne oldugunu simdilik aciklamayacagim:) Supriz olsun.


Tarife gecmeden once bugun 2010 blog odulleri oylama icin son gun. Dusbahcesi icin oy vermek icin buradan dusbahcemi bulabilirsiniz:)

Unutmadan, Ulker'in gonderdigi bir kutu petit beurre icin de cok tesekkur ediyorum. Maalesef fotografini cekme imkanim olmadi. Ama gorunce cok sasirdim :)



Simdi gecelim tarife! Daha once Chocolate adli kitaptan bahsetmistim.  Denenmesi gereken o kadar cok tarif varki. Naomi Bars'tan sonra bu sefer goze carpan tarif brownie oldu. Zaten uzun zamandir brownie yapmak istiyordum. Farkli farkli tarifler var, ici yumusak nemli olan, dis tarafi kiyir kiyir, yada dis tarafi da nemli. Birsuru cesit iste.

Benim yaptigim brownie gercekten acayip birsey oldu. Acayip kelimesini kullaniyorum cunku gercekten acayip. Yerken oyle degisik seyler oluyorki insanin agzinda, gercekten acayip birseyler oluyor! Bak yine acayip dedim.

Yerken dis tarafi kiyir kiyir, ici de oyle nemli ki hafif dise yapisiyor! Herkese tavsiye ediyorum bu Brownie'yi. Fakat sunu soylemem gerekiyor, pisirirken cok dikkat etmek gerekiyor, firinda gerektiginden fazla kalirsa cok kuru olur bu da sonucu kotu etkiler.

Malzeme:

-225 gram seker
-120 gram bitter cikolata
-90 gram tereyag
-2 yumurta
-90 gram un
-50 gram findik

Yapilisi:

-20 cm lik yuvarlak kalibi yaglayin ve yagli kagit ile kaplayin. Yada kucuk kare borcam kullanin benim gibi.

-Yumurtalari cirpin bir kenara koyun.

-Cikolatayi ve tereyagini au bain-marie usulu eritin ve sogmaya birakin.

*Au bain-marie usulu: Tencereye kaynar su koyduktan sonra ustune isiya dayanikli bir derin kab koyun. Dikkat edin, koydugunuz kab kesinikle su ile temas etmemeli. Su kaynamaya baslayinca ocagin altini kisin (buharin isisi yeterli). Cikolata eriyene kadar bekletin, spatula yardimi ile karistirin.


-Cikolata karisimi sogduktan sonra yumurtayi ekleyin ve iyi cirpin. Cikolata karisimi birden cok koyulasacak.

-Once sekeri ve ondan sonra unu ekleyin.

-En son olarakta findiklari ekleyin.

-Onceden 180C isitilmis firinda yaklasik 30 dakika pisirin. 20 dakikadan sonra kontrol edin.


Cikolata sos:

-200 ml krema
-100 gram bitter cikolata


Yapilisi:

-Kremayi kaynama noktasina geldikten sonra ocaktan alin.

-Parca cikolatalari ekleyip eriyene kadar karistirin.

-Brownie sogduktan sonra kare kare kesin ve cikolata sos ile servis yapin.

20 Nisan 2010

Cilekli Cheesecake

Sevgili Zehra'nin evsahipligi yaptigi etkinligin konusu cheesecake. Bir kac ay once cheesecake yapmaya cok korkuyordum. Artik atlattim sukur, simdi seve seve gogsumu gererek hiccccccccc korkmadan yapiyorum! Yapmasi cok zevkli, tadi guzel. Daha ne olsun iste.

Uzun zamandir denemek istedigim bir cheesecake tarifi vardi. Tarif Jamie Oliver'a ait. Guzel olma ihtimali 99.999%. Etkinligin konusunu gorunce iste hemen denemek istedigim bu tarif geldi aklima. Orjinal tarifte kiraz kullanmis, ben ise cilek. Tercih meselesi, evde taze taze cilek olunca icimden konserve kiraz kullanasim gelmedi acikcasi. Zaten akil kari degil.






































Malzeme:
-150 gram tuzsuz tereyag
-250 gram petit beurre, digistive yada benim gibi bademli kurabiye kullanabilirsiniz (tarif yakinda).
-115 gram seker
-3 yemek kasigi nisasta
-900 gram labne (krem peynir)
-2 buyuk  boy yumurta
-1 litre, 150 ml krema
-1 vanilya cubugu, yada 1 cay kasigi vanilya extract
-1 limon kabugu rendesi
-1 portakal kabugu rendesi (ben kullanmadim)

Yapilisi:

Taban:
-Firini 180 C getirin.
-Tereyagi eritip un haline getirilmis kurabiyelerin ustune dokun ve cok kisa yogurun.
-24 cm kalibi yaglayip, hazirladiginiz kurabiyleri doseyin. Iyi bastirmayi unutmayin.
-10 dakika onceden isitilmis firinda tabani pisirin.
-Taban pistikten sonra sogmaya birakin.

Ic:
-Firini 200C ayarlayin.
-Seker ve nisastayi derin bir kaseye koyun.
-Labneyi ekleyin ve mikserle iyi cirpin.
-Tek tek yumurtayi eklerek labne karisima yedirin.
-Yumurtalar labne karisimin icinde kaybolduktan sonra yavas yavas kremayi ekleyin, mikserler cirpmaya devam edin.
-En son olarak vanilya, limon ve portakal rendesini ekleyin.
-Sogmus tabanin ustune hazirlamis oldugumuz labne karisimini dokun.

-Cheesecake'i yaklasik 45 dakikada pisirin. Ustu guzel kizardiktan sonra cikarin . Eger ustu cok cabuk karariyorsa aliminyum folyo ile kapatabilirsiniz.
-Servis yapmadan once az 2-3 saat dinlendirin. Tercih bir kac saat buzdolabinda beklemesi.




Ustu:
-250 gram cilek
-3 yemek kasigi pudra sekeri
-tart jole

-Cilekleri parca parca boldukten sonra tencerede seker ile beraber bir tasimlik kaynatin ve ocaktan alin.
-Tart jolesini tarife gore hazirlayin.
-Sogmus cheesecake'in uzerine cilegi paylastirin. En az 1 saat daha buzdolabinda beklettikten sonra servis yapin.

Kurutulmus Biber Dolmasi

Dolmalarla devam edelim bakalim..... Tarif kurutulmus patlican dolmasi ile ayni.



19 Nisan 2010

Kabak Dolmasi

"Hava ayazmi ayaz, ellerim ceplerinde, bir turku tutturmusum, duyuyorsun degilmi?"

Kac gundur bu sarki dusmuyor dilimden, sebebini de birturlu anlamis degilim. Havalar ayaz filan degil, ellerimde ceplerimde degil. Tam tersi, havalar harika! Tam bir bahar havasi var, gokyuzu masmavi, gunes sicak sicak vuruyor yuzumuze. Havalar isindi ve keyfim yerinde. Baska bir sarki bulmam gerek, olmuyor boyle:)

Bugun sizlerle kabak dolmasi tarifi paylasacagim. Aslinda cok kolay, daha once verdigim patlican dolmasi tarifi ile ayni fakat bu tarifte patlican yerine kabak kullaniyoruz. 2 kabak icin 1 cay bardagi pirinc yetiyor. Kabaklar cok kalin degildi zaten. Ben cok begendim, umarim sizlerde begenirsiniz. Servis yaparken yaninda  mutlaka suzme yogurt olmali diyorum!



Malzeme:

-2 adet kabak
-1 adet kucuk kuru sogan
-1 dis sarimsak
-1 cay kasigi tepeleme tatli biber salcasi
-1 cay kasigi tepeleme aci biber salcasi
-1 cay kasigi kuru nane (tercih taze nane)
-1 cay kasigi kurutulmus maydonoz (tercih taze maydonoz)
-1/3 cay kasigi kimyon
-1 yemek kasigi nar eksisi
-1 yemek kasigi balsamik sirkesi
-1 cay kasigi seker
-tuz, karabiber


Yapilisi:

-Kabaklari yikayin ve ikiye bolun. Icini oyun ve tuz ve karabiber serpistirin

-Diger butun malzemeleri karistirip ic malzemeyi hazirlayin. Tadini kontrol edin, gerekirse kendi damak tadiniza gore eklemeler yapabilirsiniz.

-Kabalari ic malzeme ile doldurun ve derin bir tencereye dizin.

-Ocaga tavayi koyup 1 tatli kasigi domates salcasi ve zeytinyagini karistirin ve su ekleyin. Az bir miktar tuz ve karabiber ekleyin. Kaynara ciktiktan sonra bu karisimi dolmalarin yarisina gelecek sekilde dikkatlice dokun.

-Kisik ateste dolmalar olana kadar pisirin.

16 Nisan 2010

Cilek Joleli Tatli

Ne kadar zorlandim bu joleyi yaparken bir bilseniz! Ama hirs yaptim, ne yapip edip yapmak zorundaydim. Necla'nin etkinligine katilmadan olmazdi :) Gec kaldim biliyorum ama olsun. Bu kadar ugrasmaya degdi sanki. Tad olarak jole ve muhallebi cok guzel yakistilar birbirlerine. Kirmizi gida boyasina gelince biraz teredut ettim ama sonuc guzel oldu. Beyaz ve kirmizi da guzel olurdu... neyse artik bidahaki sefere!

Taban olarak bademli kurabiye kullandim cok guzel yakisti. Bademli kurabiye yerine petit beurre de guzel olur diye dusunuyorum.


Malzeme:
-1 paket cilek jole
-100 gram cilek
-taban icin petit beurre (ben bademli kurabiye kullandim tarifi yakinda paylasacagim)

Muhallebi icin (ben 1/3 kullandim):
-1 litre sut
-1,5 su bardagi seker
-1 su bardagi un
-vanilya sekeri yada vanilya extract
-1 adet falim sakiz
-kirmizi gida boyasi

Yapilisi:
- Cilekleri parca parca kesip kaliba yerlestirin.

- Joleyi tarife gore hazirlayin ve cileklerin uzerine dokun. En az 2 saat dinlenmeye birakin.

- Muhalebbi icin butun malzemeleri tencereye koyup pisirin.

- Muhalebbiyi jolenin ustune dokun. En son olarak petit beurre ile ustunu kapatin. 1 gece buzdolabinda beklettikten sonra ters cevirin ve servis yapin.

13 Nisan 2010

Elmali Kirazli Turta - Etkinlik icin son 3 gun!!

Turta tarifine gecmeden once etkinligin bitmesine 3 gun kaldigni hatirlatmak istiyorum. Cok guzel degisik tarifler cikti ortaya bu etkinlikte. Son 3 gunde bizleri yalniz birakmazsiniz umarim.






















14-08-2004, tarif defterimde ki tarih. Aslinda bu tarifi paylasmakta gec kaldim. Bu turta'yi o zamandan beri yapiyorum ve her yiyen'den tam puan aliyorum. Hamuru cok lezzetli oluyor. Elma ve kiraz'da cok guzel yakisiyor birbirine. Bu tarifi Deniz'in ev sahipligi yaptigi etkinlige gonderiyorum.



Bu tarifte Fuji elmasi kullandim. Cok ta guzel yakisti.






































Hamur icin malzeme:
3 yumurta
250 gr tuzsuz tereyag
225 gram seker
2 tatli kasigi vanilya sekeri
kabartma tozu
125ml sivi yag
aldigi kadar un (800 gr un)

Uzeri icin:
4 adet rendelenmis elma
1,5 su bardagi seker
tarcin

-250 gram cekirdeksiz kiraz/visne (ben konserve kiraz kullandim)

-Hamur icin butun malzemeleri derin bir kaba koyup ele yapismayan yumusak bir hamur elde edin. Benim tavsiyem unun hepsini tek seferde koymamaniz. Ilk once unun yarisini ekleyin, ondan sonra yavas yavas ekleyin unu. Normalde goz karari eklerim unu, sizin icin tarttim yaklasik 800 gram geldi. Ama dedigim gibi ilk once unun yarisini ondan sonra yavas yavas ekleyin unu. Ele yapismayan yumusak bir hamur olacak.

-Hamuru dinlenmek icin buzdolabina kaldirin.

-Elmalari soyun ve rendeleyin. Bir tavada elmayi, sekeri ve tarcini suyunu cekene kadar pisirin.

-Hamuru buzdolabindan cikarin ve 1/4 parca ayirin (ustune rendeleyecegiz en son olarak).

-Hamuru acin (1,5 cm/2cm kalinliginda) ve kare tepsiye yayin. Bu hamur buyuk kare firin tepsisi icin yetiyor.

-Uzerine elmayi doseyin ve onun ustune de kiraz tanelerini dizin.

-En son olarak ta ayirdiginiz hamuru rendeleyin ve kirazlarin ustune serpistirin.

-Onceden 190C isitilmis firinda ustu kizarana kadar pisirin.

11 Nisan 2010

2010 Blog Odulleri & Kizartmali Ev Yapimi hamburger

Blog dunyasina gireli 4 yil olmus! Mayis 2006 da ilk tarifimi paylasmisim. O zamanlar pek aktif degildim. Uzun bir aradan sonra tekrar dusbahcemi hayata gecirmeye karar verdim. Aradan 1 yil gecti ve blogum
suan hayatimin bir parcasi haline geldi. Burada yeni denedigim tarifleri paylasmak bana mutluluk veriyor, stres atiyorum! Yeni seyler deneyerek bir cok sey ogreniyorum. Bazi seyler tam bir fiyasko oluyor, bazilarda hic beklemedigim halde harika oluyor.

Bir de son zamanlar fotograf maceram basladi biliyorsunuz. Sizlerle daha da guzel fotograflar paylasmak istiyorum. Tarif kadar fotograflarinda onemli oldugunu dusunuyorum. Artik bir fotograf "beni ye" dedigi zaman paylasiyorum sizlerle. Beni tatmin etmeyen birseyi paylasmiyorum artik. Umarim bu blogun bana verdigi bu hisseleri sizlere de yasatiyordur.



Bir kac hafta once 2010 blog odulleri icin kayit oldum. Yemek bloglari kategorisinde yarisiyorum. Oylama sureci 10 nisan baslayip - 30 nisan 2010'a kadar devam edecek.

http://2010.blogodulleri.com/ - Konu YEMEK (DUSBAHCESI)

Beni yalniz birakmaycaginizdan eminim arkadaslar, oylarinizi bekliyorum! Simdiden hepinize tesekkur ediyorum.


Kizartmali Hamburger

Lafi fazla uzattim yine:) Gecelim hemen guzel bir tarife. Fast food sevmeyen yok sanirim. Ben de sevenler kategorisine giriyorum. Evde yapip yemek herzaman icin daha cok hosuma gider, en azindan ne yedigimi biliyorum. En katiteli malzeme kullandigimi biliyorum.


Ilk once patateslerden baslayayim. Gecen eylul'de kendime bir tane Tefal actifry aldim. O kadar cok pozitif seyler okumustumki dedim benimde almam lazim! Iyiki almisim, cunku o gunden beri hafta 1-2 kere dunyanin en guzel patateslerini yiyorum(z). Bir kere kizartma derdi yok, yag kokusu yok, yuksek kalori yok! Firinda pisirmek zaten ayri bir dert. Temizlik isi daha cok oluyor. Actifry gercekten cok kullanisli ve temizlemesi cok kolay. Patateslerde enfes oluyor. Ben herzaman 1 kasik zeytinyag, tuz ve karabiber ekleyerek pisiriyorum. Boylece hafif aci oluyor ve cok hosumuza gidiyor.

Hamburger ekmegine gelince; bu minik ekmeklerin tarifini 40firinekmek.com'da buldum. Uzun zamandir denemek istiyordum. Yapilisi cok kolay ve sonuc ise harika.

Tarifi ve yapilisini direk 40firinekmek.com adresinden kopyaliyorum. Denenmesi gereken daha cok ekmek tarifi var! Eger bu siteyi daha once ziyaret etmediyseniz, mutlaka bir goz atin!

Malzemeler:

-3 bardak beyaz un
-¾ tatlı kaşığı tuz
-2 tatlı kaşığı şeker
-1 dolu tatlı kaşığı instant kuru maya
-½ bardak koyu patates püresi
-25 gram tereyağı
-½ bardak süt
-¼ bardak su

Yapilisi:

1. Unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki patates püresini, tereyağını, sütü ve suyu karışıma ilave edip 5 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır.
2. Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı mikser kabına alın. Oda sıcaklığındaki patates püresini, tereyağını, sütü ve suyu karışıma ilave edip 2-3 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır.
3. Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 2 saat oda sıcaklığında bekletin.
4. Hamuru 12 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak altta kalacak kısımı bohça yapar gibi büzüp kapatın. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
5. 45 dakika ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmalarını sağlayın.
6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.







































Koftelere gelince, tam olarak miktar veremiyecegim. Goz karari yaptigim koftelere mutlaka ekledigim baharatlar: kimyon, tuz, karabiber, pulbiber, cok az bir miktar muskat. Baharatlar haric mutlaka sogan, sarimsak, maydonoz eklerim. 1 adet yumurta ve galeta unu.

Bazende isin kolayina kacip hazir kofte baharati kullaniyorum. Simdi herzaman vakit olmuyor detayli ugrasmaya. Isin kolayina kacmak ta hic fena olmuyor, ne yalan soyleyeyim. Kofteleri yogurup sekil verip izgara'da pisiriyorum, yada tava da yagda kizartiyorum.

Bu hamburgerlerin normalinden farkli olmasi mayonez ve ketcap icermemesidir! Eminim benim gibi kizartmaya bayilan cok kisi vardir. Carliston biber ve patlicani kizartip, sarimsakli domates sos hazirladim.

Kizartma icin malzeme:
-1 adet patlican (kabuklari soyulmus ve uzunlamasina 1 cm kalinliginda kesilmis)
-5-6 adet carliston biber
-4 adet domates kabuklari soyulmus
-2 dis sarimsak
-tuz, karabiber

Yapilisi:

-Biberleri ve patlicanlari bol yagda kizartin. Kizartilmis biberleri ve patlicanlari kagit peceteye koyup fazla yagini cekmesini saglayin.

-Kup kup dogranmis domatesleri ve ince kiyilmis sarimsaklari ayri bir tavada sos kivamina gelene kadar pisirin, tuz ve karabiber ekleyip ocagin altini kapatin. Patlicanlarin ve biberlerin uzerine domates sosunu dokun.

Uzun lafi kisasi;
Kofteli kizartmali bir hamburger yaptim! Denemenizi siddetle tavsiye ediyorum.

9 Nisan 2010

Muzlu Kek II

Bir once ki post'umda muzlu kek tarifi paylasmistim sizlerle. Bakin bakalim kalan keki nasil degerlendirmisim! Etkinlige uygun olsun diye de damla cikolata ekledim, keki kahve ile islattim ve muz ekledim. Sonuc enfes oldu!

Malzeme:
-Muzlu kek
-1 kupa bardak sekerli nescafe
-1 su bardagi damla cikolata
-2 muz

Yapilisi:
Muzlu keki parcalar haline getirip kahve ile islatin.
Damla cikolatalari da ekledikten sonra kare tepsiye yada borcama yerlestirin. Ellerinizle bastirin.
Ustune ince dilimlenmis muzu dizin.

Uzeri icin:
-250 gram mascarpone

-2 yemek kasigi pudra sekeri
-200 ml krema
-1 tatli kasigi vanilya extract
- kakao

Butun malzemeleri mikserle karistirin krema haline getirin. Kremayi muzlarin ustune paylastirin.
Son olarak uzerine kakao serpistirin ve vanilyali dondurma ile servis yapin.

8 Nisan 2010

Muzlu Kek I

4 adet kabugu kararmis muz bana bakip duruyordu. Adini sen koy etkinligin konusuda muz-cikolata- kahve olunca yine bu ucunun icerdigi birsey yapmak istedim. Google'dan muzlu kek diye aramaya basladim. Nigella Lawson'un sitesinde gordugum muzlu keke takili kaldim. Ozellikle dustugu not onemliydi. "Istediginiz gibi oynayabilirsiniz bu tarifle, sonuc hep guzel oluyor" demis.

Sonuc ise sert, ama harika kokulu bir kek oldu. Simdi bazilari pamuk gibi keki cok sever, bazilari disi kitir ici yumusak vs vs. Ben mesela nemli kekleri cok severim. Biraz damaga yapisan tiplerden! Bu kek o kategoriye girmiyor ama guzel oldu.

Hafif sert ve doyurucu kekten hoslananlar icin kesinlikle tavsiye ediyorum.

Ortagim Asli da bugun etkinlik icin birseyler yapmis, bir de ona goz atin!






































Malzeme:
-100 gram tereyag
-175 gram seker
-1/4 cay kasigi tuz
-2 yumurta
-1 limon rendesi
-100 gram uzum (opsiyonel - ben kullanmadim)
-4 muz
-1 yemek kasigi limon suyu
-150 gram ceviz (ben pecan kullandim)
-300 gram un (ben 400 gram kullandim, kekin daha yumusak olmasini istiyorsaniz un miktarini azaltabilirsiniz, mesela 325 gram yada 350 gram)
-2,5 cay kasigi kabartma tozu
-4 yemek kasigi sut
-100 gram bitter cikolata (orjinal tarifte yok)
-2 tatli kasigi nescafe (orjinal tarifte yok)

Uzeri icin:
100 gram bitter cikolata

Yapilisi:

-Oda sicakligindaki tereyagi ve sekeri yaklasik 5 dakika mikserle cirpin.
-1 yumurta ekleyip cirmaya devam edin. Ondan sonra ikinci yumurtayi ekleyin. Yaklasik 3 dakika en yuksek ayarda cirpmaya devam edin.
-Limon rendesini ve uzumu yag karisimina ekleyin.
-Muzu catalla ezdikten sonra yag karisimina ekleyin ve mikserle cirpin.
-Limon suyunu ekleyin.
-Au bain-marie yontemiyle cikolatayi eritin ve yag karisimina ekleyin ve iyi karistirin.
-Kiyilmis cevizi ekleyin.
-Sutu ve kahveyi ekleyin ve cirpin.
-Unu, tuzu ve kabartma tozunu eleyip yag karisimina ekleyip bir spatula yardimi ile karistirin.
-Onceden 180 C isitilmis firinda yaklasik 25 dakika pisirin. Kurdan testi yaptiktan sonra cikarin firindan. Ben bu kek icin kare tepsi kullandim. 42x 29x 4cm.

-Kek soguduktan sonra ustune au bain-marie yontemiyle 100 gram bitter cikolata eritip ustune dokun.

5 Nisan 2010

Patatesli Pogaca

Bazilari kitir pogacayi sever, bazilar pamuk gibi olan pogacayi. Benim tercihim pamuk gibi olandir. Baskalari yapar bayilirim tadina yumusakligina, kendim yaparim istedigim gibi olmaz. Bugunde Cahide & Jibek'in blogundan aldigim tarifi denedim ve tavsiye ettigi gibi icine bir tanede patates haslayip rendeledim. Gercekten fark ediyor, hamurun dokusu bile daha guzel oluyor.






































Malzeme:
-2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)

-2 su bardağı süt
-1 su bardağı yoğurt
-Bir su bardağında biraz eksik sıvıyağ
-Yarım paket yaş maya
-2yemek kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz,aldığı kadar un

Yapilisi:
Once sıvı malzemeleri ve mayayı iyice karıştırın. Aldığı kadar un koyun iyice yoğurun. Mayalı hamurların çok yoğurulması lazım böylece daha iyi kabarır.Elinize yapışacak kadar yumuşak bir hamur olacak yoksa poğaçalar sert olur. Mayalanmasını beklemeden şekil verip tepsiye aralıklı dizin. Tepside iyice mayalandıktan sonra yumurtasını sürüp soğuk fırına verin. Kızarınca poğaçalarımız servise hazır.

NOT: Ben hamura 1 patates haslayip, rendeleyip yogurdum.

3 Nisan 2010

Canon EOS 300D & CupCake

Sizlere daha once annemin fotografci oldugundan bahsetmistim. Kendimi bildim bileli fotograf makinasi elinden dusmez. Nereye gitsek herzaman fotograf makinasini yanina alirdi, ve hala oyle. Anne kocaman kamerayi nicin hep yaninda tasiyorsun, bosver bu seferde alma dedigim zamanda: "Olmaz! Ben kamerasiz biryere gitmem" derdi, ve hala diyor.

Kac zamandir bana: "Al benim eski makinayi gotur, kurcala ogren su isi" deyip duruyordu. Bende de var fotograf meraki, ozellikle onun cektigi fotograflari gorunce cok hosuma gidiyor. Bir insanda yetenek olunca doyum olmuyor cekilen o guzel fotograflara.

Kullanmadigi Canon EOS 300d fotograf makinasini gecen gun hazirlayip elime verdi. Bu senin icin simdilik yeterli dedi. Annem oyle diyorsa oyledir. Ben bugune kadar blogumdaki butun fotograflari Sony HDR-SR11 video kameram ile cektim. Bu HD videokamera'nin, 10.2 megapixel fotograf cekme ozelligide var. Ama gercek bir fotograf makinasinin yerini tutmuyor.

Eve geldim, hazirladigim cupcake'lerin fotograflarini cektim ve sonuc cok hosuma gitti. Ben bu fotograf makinasini sevdim.

Asagidaki cupcake tarifini burada bulabilirsiniz. Uzerine 200 gram bitter cikolatayi au bain-marie usulu eritip 1 yemek kasigi tuzsuz tereyag ekledim. Cupcake'lerin ustune surup hindistan cevizine buladim.