8 Nisan 2010

Muzlu Kek I

4 adet kabugu kararmis muz bana bakip duruyordu. Adini sen koy etkinligin konusuda muz-cikolata- kahve olunca yine bu ucunun icerdigi birsey yapmak istedim. Google'dan muzlu kek diye aramaya basladim. Nigella Lawson'un sitesinde gordugum muzlu keke takili kaldim. Ozellikle dustugu not onemliydi. "Istediginiz gibi oynayabilirsiniz bu tarifle, sonuc hep guzel oluyor" demis.

Sonuc ise sert, ama harika kokulu bir kek oldu. Simdi bazilari pamuk gibi keki cok sever, bazilari disi kitir ici yumusak vs vs. Ben mesela nemli kekleri cok severim. Biraz damaga yapisan tiplerden! Bu kek o kategoriye girmiyor ama guzel oldu.

Hafif sert ve doyurucu kekten hoslananlar icin kesinlikle tavsiye ediyorum.

Ortagim Asli da bugun etkinlik icin birseyler yapmis, bir de ona goz atin!






































Malzeme:
-100 gram tereyag
-175 gram seker
-1/4 cay kasigi tuz
-2 yumurta
-1 limon rendesi
-100 gram uzum (opsiyonel - ben kullanmadim)
-4 muz
-1 yemek kasigi limon suyu
-150 gram ceviz (ben pecan kullandim)
-300 gram un (ben 400 gram kullandim, kekin daha yumusak olmasini istiyorsaniz un miktarini azaltabilirsiniz, mesela 325 gram yada 350 gram)
-2,5 cay kasigi kabartma tozu
-4 yemek kasigi sut
-100 gram bitter cikolata (orjinal tarifte yok)
-2 tatli kasigi nescafe (orjinal tarifte yok)

Uzeri icin:
100 gram bitter cikolata

Yapilisi:

-Oda sicakligindaki tereyagi ve sekeri yaklasik 5 dakika mikserle cirpin.
-1 yumurta ekleyip cirmaya devam edin. Ondan sonra ikinci yumurtayi ekleyin. Yaklasik 3 dakika en yuksek ayarda cirpmaya devam edin.
-Limon rendesini ve uzumu yag karisimina ekleyin.
-Muzu catalla ezdikten sonra yag karisimina ekleyin ve mikserle cirpin.
-Limon suyunu ekleyin.
-Au bain-marie yontemiyle cikolatayi eritin ve yag karisimina ekleyin ve iyi karistirin.
-Kiyilmis cevizi ekleyin.
-Sutu ve kahveyi ekleyin ve cirpin.
-Unu, tuzu ve kabartma tozunu eleyip yag karisimina ekleyip bir spatula yardimi ile karistirin.
-Onceden 180 C isitilmis firinda yaklasik 25 dakika pisirin. Kurdan testi yaptiktan sonra cikarin firindan. Ben bu kek icin kare tepsi kullandim. 42x 29x 4cm.

-Kek soguduktan sonra ustune au bain-marie yontemiyle 100 gram bitter cikolata eritip ustune dokun.

15 yorum:

  1. Ellerine sağlık Selma'cım.

    YanıtlaSil
  2. Selma'cım dehşet bir kek olmuş elle
    rine sağlık etkinlik enfes tarif lerle şenleniyor.Bende ekliycem
    bu hafta sonu inşallah kocaman öpü
    yorum...

    YanıtlaSil
  3. Fotoğrafta kek harika duruyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. SÜPER ELİNE SAĞLIK. BEN HALA ZAMAN BULUP BİRŞEYLER YARATAMADIM :(

    YanıtlaSil
  5. Selmacığım bende inşaallah bugün yapıyorum etkinlik tarifimi iki gün içinde de yayınlarım nasipse canım misafir yoğunluğumdan anca fırsat buldum senin kek de çok lezzetli görünüyor içeriği muhteşem adeta bomba olmuş:))sevgiler

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık selmacım.harika görünüyor.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık bende muzlu yaparım ama kakaolusunu yapmamıştım

    YanıtlaSil
  8. Selmacığım bende hafif nemli kek severim ama kahvemin yanında hafif sert keklerden hoşlanıyorum :))

    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Canım kek gel beni ye diyor resmen.. vallahi etkinlik için karakara düşünüyorum.. umarım bir tarif çıkartabilirim ortaya...
    ellerine sağlık...

    sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Hımmm çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık. Ben de en kısa zaman da adını koyacağım bir tarif bulucam :))

    YanıtlaSil
  11. Ellerinize sağlık, harika görünüyor..

    POLLY the cook

    YanıtlaSil
  12. nefis görünüyor canım,
    ellerine sağlık
    öpücükler

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel görünüyor.Misss gibi kokusu sanki burnuma geldi görünce.eline sağlık

    YanıtlaSil
  14. cok lezzeli olmus canim...
    ellerine saglik...
    hayirli cumalar...

    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  15. SÜPER GÖRÜNÜYOR CANIM.ELLERİNE SAĞLIK..SEVGİLER...

    YanıtlaSil

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.