Swiss Buttercream
Merhaba arkadaslar, Uzun zamandir swiss buttercream nasil yapilir sizlerle paylasmak istiyordum, kismet bu güneymis. Bugune kadar butun pastalarimi swiss buttercream ile kapladim. Tahminim toplam iki yada uc pastam ganajli oldu. Seker hamur lu pasta yapan arkadaslarim bilir, hamuru kaplamadan once pastayi "birsey" ile sivaman gerek. Bu genel olarak ganaj ile yapilir (sivi krema & cikolata). Buttercream ganaj icin bir alternatiftir, ozellikle meyveli pastalar icin. Buttercream icin farkli tarifler vardir. Temel malzeme ise tereyag & pudra sekeridir. Benim paylasacağim olan tarif farklidir. Tabiki en güzel buttercreami yapabilmek icin cok tarif denedim, cok ugrastim, vakit harcadim. Yag tadi cok belirgin oluyordu, yada icindeki pudra sekeri erimiyordu putur putur oluyordu. Benim aradigim buttercream ipek gibi olmaliydi. Tahmin edebileceginiz gibi o tarifi buldum. Tariflede bitmiyor is, puf noktalara dikkat etmek gerekiyor. Bu buttercream ipek gibi oluyor, o kadar g...
Canım enfes gözüküyor,dolma denince akan sular durur bende... en sık yaptığım şey aslında ama böyle seninki gibi güzel poz vereni yakayamadım henüz:))
YanıtlaSilellerine sağlık...
Öpüyorum...
Bu aralar bloglarda çok sık rastlıyorum ama ben hiç denemedim.Eline sağlık canım sevgiler.
YanıtlaSilPelin - Benim icin de ay sey gecerli. Aci olacak bir de yanina yogurt! Oh degme keyfime!
YanıtlaSilMine - Mutlaka dene diycem ama.. :) Bundan sonra kolay kolay baska tarif denemem. Benim tam damak tadima gore oluyor bu dolmalar.
oyy oyy en sevdiğim dolmadır kendileri biraz da acılı olcak ellerine sağlık nefiss
YanıtlaSilhiç denemedim kuru olarak ellerine sağlık sevgiler ..
YanıtlaSil