Cilekli Cheesecake
Sevgili Zehra'nin evsahipligi yaptigi etkinligin konusu cheesecake. Bir kac ay once cheesecake yapmaya cok korkuyordum. Artik atlattim sukur, simdi seve seve gogsumu gererek hiccccccccc korkmadan yapiyorum! Yapmasi cok zevkli, tadi guzel. Daha ne olsun iste.
Uzun zamandir denemek istedigim bir cheesecake tarifi vardi. Tarif Jamie Oliver'a ait. Guzel olma ihtimali 99.999%. Etkinligin konusunu gorunce iste hemen denemek istedigim bu tarif geldi aklima. Orjinal tarifte kiraz kullanmis, ben ise cilek. Tercih meselesi, evde taze taze cilek olunca icimden konserve kiraz kullanasim gelmedi acikcasi. Zaten akil kari degil.
Malzeme:
-150 gram tuzsuz tereyag
-250 gram petit beurre, digistive yada benim gibi bademli kurabiye kullanabilirsiniz (tarif yakinda).
-115 gram seker
-3 yemek kasigi nisasta
-900 gram labne (krem peynir)
-2 buyuk boy yumurta
-1 litre, 150 ml krema
-1 vanilya cubugu, yada 1 cay kasigi vanilya extract
-1 limon kabugu rendesi
-1 portakal kabugu rendesi (ben kullanmadim)
Yapilisi:
Taban:
-Firini 180 C getirin.
-Tereyagi eritip un haline getirilmis kurabiyelerin ustune dokun ve cok kisa yogurun.
-24 cm kalibi yaglayip, hazirladiginiz kurabiyleri doseyin. Iyi bastirmayi unutmayin.
-10 dakika onceden isitilmis firinda tabani pisirin.
-Taban pistikten sonra sogmaya birakin.
Ic:
-Firini 200C ayarlayin.
-Seker ve nisastayi derin bir kaseye koyun.
-Labneyi ekleyin ve mikserle iyi cirpin.
-Tek tek yumurtayi eklerek labne karisima yedirin.
-Yumurtalar labne karisimin icinde kaybolduktan sonra yavas yavas kremayi ekleyin, mikserler cirpmaya devam edin.
-En son olarak vanilya, limon ve portakal rendesini ekleyin.
-Sogmus tabanin ustune hazirlamis oldugumuz labne karisimini dokun.
-Cheesecake'i yaklasik 45 dakikada pisirin. Ustu guzel kizardiktan sonra cikarin . Eger ustu cok cabuk karariyorsa aliminyum folyo ile kapatabilirsiniz.
-Servis yapmadan once az 2-3 saat dinlendirin. Tercih bir kac saat buzdolabinda beklemesi.
-3 yemek kasigi pudra sekeri
-tart jole
-Cilekleri parca parca boldukten sonra tencerede seker ile beraber bir tasimlik kaynatin ve ocaktan alin.
-Tart jolesini tarife gore hazirlayin.
-Sogmus cheesecake'in uzerine cilegi paylastirin. En az 1 saat daha buzdolabinda beklettikten sonra servis yapin.
Uzun zamandir denemek istedigim bir cheesecake tarifi vardi. Tarif Jamie Oliver'a ait. Guzel olma ihtimali 99.999%. Etkinligin konusunu gorunce iste hemen denemek istedigim bu tarif geldi aklima. Orjinal tarifte kiraz kullanmis, ben ise cilek. Tercih meselesi, evde taze taze cilek olunca icimden konserve kiraz kullanasim gelmedi acikcasi. Zaten akil kari degil.
Malzeme:
-150 gram tuzsuz tereyag
-250 gram petit beurre, digistive yada benim gibi bademli kurabiye kullanabilirsiniz (tarif yakinda).
-115 gram seker
-3 yemek kasigi nisasta
-900 gram labne (krem peynir)
-2 buyuk boy yumurta
-1 litre, 150 ml krema
-1 vanilya cubugu, yada 1 cay kasigi vanilya extract
-1 limon kabugu rendesi
-1 portakal kabugu rendesi (ben kullanmadim)
Yapilisi:
Taban:
-Firini 180 C getirin.
-Tereyagi eritip un haline getirilmis kurabiyelerin ustune dokun ve cok kisa yogurun.
-24 cm kalibi yaglayip, hazirladiginiz kurabiyleri doseyin. Iyi bastirmayi unutmayin.
-10 dakika onceden isitilmis firinda tabani pisirin.
-Taban pistikten sonra sogmaya birakin.
Ic:
-Firini 200C ayarlayin.
-Seker ve nisastayi derin bir kaseye koyun.
-Labneyi ekleyin ve mikserle iyi cirpin.
-Tek tek yumurtayi eklerek labne karisima yedirin.
-Yumurtalar labne karisimin icinde kaybolduktan sonra yavas yavas kremayi ekleyin, mikserler cirpmaya devam edin.
-En son olarak vanilya, limon ve portakal rendesini ekleyin.
-Sogmus tabanin ustune hazirlamis oldugumuz labne karisimini dokun.
-Cheesecake'i yaklasik 45 dakikada pisirin. Ustu guzel kizardiktan sonra cikarin . Eger ustu cok cabuk karariyorsa aliminyum folyo ile kapatabilirsiniz.
-Servis yapmadan once az 2-3 saat dinlendirin. Tercih bir kac saat buzdolabinda beklemesi.
Ustu:
-250 gram cilek-3 yemek kasigi pudra sekeri
-tart jole
-Cilekleri parca parca boldukten sonra tencerede seker ile beraber bir tasimlik kaynatin ve ocaktan alin.
-Tart jolesini tarife gore hazirlayin.
-Sogmus cheesecake'in uzerine cilegi paylastirin. En az 1 saat daha buzdolabinda beklettikten sonra servis yapin.
Cok güzel cok etkileyici görünüyor. Walla canim cekti ama ne yazik ki diet yapiyorum bu günlerde bakalim daha sonra yapicam ama mutlaka. Ellerine saglik.
YanıtlaSilÇilekler ye beni diyor!
YanıtlaSilharika görünüyor canım, ellerine sağlık
muhteşem görünüyor.ellerine sağlık
YanıtlaSilmuhteşem görünüyor.ellerine sağlık
YanıtlaSilbirkaç haftadır çilekli cheescake denemesi yapmayı düşünüyorum bana fikirler verdiğiniz için öncelikle çok ama çok teşekkürler!Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilSüpeeeeer...bayildim...sayenizde cok güzel bir etkinlik olacak galiba... mailini bekliyorum, sevgilerimle
YanıtlaSilzehra
amaniinnn oraya geliyorum hemen, kaldı mi bundan hiç? ellerine sağlık
YanıtlaSilNefis görünüyor.Eline sağlık .Çilekler elinle tutulup alınacak gibi. Sevgiler.
YanıtlaSilcanım yine mutfağın tümm nimetlerinden faydalanmışsın emeklerine sağlık dolmalrına da bayıldımm cheesecake anlatılmaz yenir bana kalırsa:))
YanıtlaSilGüzel olma ihtimali %99,999 diyorsan bana diyecek bir şey kalmadı. Ellerine sağlık, hiç cheesecake yapmadım, ama yapmam lazımmış :)
YanıtlaSilSeda - Ucunden birazcik yersen diyetine birsey yapmaz. Ama tadini aldiktan sonra hepsini yeme riski doguyor. Bu sorumlulugu uzerime alamam:)
YanıtlaSilZehra - Cilekler bitiyor zaten isi :)
Filiz - Tesekkur ediyorum.
Mutfak havlusu - Rica ederim!
Eya - Etkinlige katilabildigim icin cok sevindim, cunku her zaman cheesecake yapan biri degilim. Bu tarifi yapip denemek sana kismet oldu! Insallah bol katilimli bir etkinlik olur.
Ordan burdan Hayattan - Var var:) Buyur gel:)
Mine - Tesekkur ediyorum.
Kalp Kurabiye - Bence de:) Tesekkur ediyorum cici kiz.
Ummuhan - Bu adamin tarifler bir baska canimmmmmm:) Eger bugune kadar yapmadiysan bence basla, gec bile kaldin :) Betul de korkuyordu ama yapti sonunda, ve cok basit oldugunu soyledi. Istersen bir goz at: http://betulmutfakta.blogspot.com/2010/04/limonlu-cheesecake.html
elelrine sağlık nefis görünüyorr sevgilerimle
YanıtlaSilBu güzellikde ne böyle:)ellerine sağlık..
YanıtlaSilBu ne güzellik. Görüntüsü kadar kendide çok lezzetlidir eminim. Muhakkak birgün deneyeceğim. Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilmerhaba , ellerinize sağlık çok güzel olmuş .ben tarifinizi denemek istiyorum ama 1litre 150ml krema yazıyor malzeme listenizde.Yani 1litre+150ml krema kullanacağım değilmi?(kusura bakmayın tereddüt ettim çok geldi gözüme de sorayım dedim )Teşekkürler..
YanıtlaSilGörüntü gerçekten de nefisssss , eminim kendi de çok güzel olmuştur . ellerine sağlık....
YanıtlaSilFikriye Erkoc, Pelince, Esraekolkulahli & Nilay - Tesekkur ederim :)
YanıtlaSilAdsiz - Aynen oyle, 1 litre + 115ml. Yada benim gibi yari olcek yapabilirsiniz. 20 cm kalip yeterli oluyor.
Canım kesinlikle yapmalı yapmalı. (içimden tempo tutuyorum. Bayıldım)
YanıtlaSilEllerine koluna sağlık canım
Sevgiler
Canim benim senin görüntü de offf, offf dedirtenlerinden... Ellerine saglik... Sevgilerimle,
YanıtlaSilHarika bir görüntü. Görüntünün 1%'i kadar güzelse bile yeter :) Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilharika bir görüntü
YanıtlaSilOlsa da yesek yaaaaa
YanıtlaSilNefis bir görüntü, ellerine saglik. Sevgilerimi yolluyorum.
YanıtlaSilSelmacım 1 haftadır yoksun canım iyi misin . Merak ettim seni:) sevgiler canım
YanıtlaSilZiet er heerlijk uit :))
YanıtlaSilOoo senin çileklerde yakışmmış cheesecake'e....
YanıtlaSil:)
Ellerine sağlık.
Iste bir cheesecake'in bence en güzel hali budur:)) Peynir ve meyvenin biraraya gelmesiyle ne güzel bir lezzet ortaya cikiyor degil mi?? Nefis bir görüntü, bir cheesecake fanatigi olarak bayildim, ellerine saglik diyorum arkadasim.
YanıtlaSilSevgilerimle
Selma - this strawberry cheesecake is so beautiful! It looks delicious. And your photos are really great. Well done! :)
YanıtlaSilSevgili Selma, Kosher yazımıza yaptığın yorumdan anladığım kadarıyla, senin de şüpheli yiyeceklere karşı hassas olduğunu düşündüğüm için uyarma gereği duydum canım, vanilya extractlar: yüksek oranlı alkolde bekletilerek vanilya özünün (extractının)aroması elde ediliyor :( bu durumda şüpheliden öte haram sınıfına girmiş oluyor.
YanıtlaSilCheesecaken harika görünüyor ellerine sağlık.Cuma akşamları Jamie Oliver'in food revolution America programını severek takip ediyorum.
Hayrlı keyifli haftasonu dilerim, sevgiler.
Afedersin yanlış yazmışım :) hazır baklava yufkaları helel mi? yazımıza yorum yapmışsın.
YanıtlaSil