23 Aralık 2010

Kirazli Pamuk Pasta & Masterchef Turkiye!

Bugun disarinin ne kadar soguk oldugundan bahsetmeyecegim, disaridaki kar kalinligindan da bahsetmeyecegim. Bal oglandan da bahsetmeyecegim. Ama dur, hemencik sunu paylasayim (cok kisa).

Bal oglan çöpe, pöç diyor! hayirdir insallah..... :)

Gecelim bahsetmek istedigim konuya. Bugun ogrendimki Masterchef yakinda Turkiyede de baslayacak. Bu yarismadan daha once bahsetmistim. Izlemesi inanilmaz zevkli bir program. Ulkenin en basarili amator sefi araniyor. Cok merak ediyorum Turkiyedeki seviye nasil olacak, programdaki usta chefler kim olacak. Inanin hamile olmasam hemen kaydimi yaptirirdim, ama maalesef! Kuzumdan onemli degil yanlis anlasilma olmasin:) O benim herseyim.

Aramizda o kadar lezzetli yemekler yapan, yetenekli blogcularimiz varki belki katilmak isteyebilirler. Ne kadar guzel olur aslinda. Basvuru linki burada.

* Umarim Tijenin dedigi gibi Yemekteyiz programina benzemez. Hollandada bu yarismada televizyona cikti inan bana bir kere olsun bile yarismacilarin birbirine hakaret ettiklerini duymadim. Masterchef UK, Australia ve Hollanda izledim. O kadar seviyeli bir programki, ve bir o kadar egitici Turkiyede bu seviye olur mu bilemiyorum. Reyting ugruna hersey yaparlar, bunu biliyoruz artik degilmi?:)


Neyse bugun ki paylasacagim pastaya gecelim. Adi Kirazli Pamuk pasta. Evet, adini pamuk pasta koydum, cunku gercekten bir pamuk pasta. Yedigin zaman agzinda birseyler oluyor. O kadar yumusakki, pastanin ne zaman bittigini anlayamiyorsun!








































Malzeme:-2 yumurta
-2-3 yemek kasigi kaynar su
-100 gram toz seker
-1 paket vanilin, yada 3 yemek kasigi vanilya sekeri (bu miktar 100 gram sekere dahil olsun), yada 1 tatli kasigi vanilya extract
-75 gram elenmis un
-50 gram nisasta
-1 tatli kasigi kabartma tozu

-400ml krema + 3 yemek kasigi pudra sekeri
-300 gram cekirdekleri cikarilmis kiraz (ben konserve kullandim).
-1 su bardagi kiraz suyu / yada visne suyu

Yapilisi:
-2 yumurtayi ve kaynar suyu mikserle en yuksek hizda 1 dakika cirpin. (kaynar suyu ilk once bir bardaga koyun, yumurtayi 2 saniye cirpin ve mikser calisirken suyu yavas yavas dokun).
-Sekeri ve vanilyayi 1 dakikada yumurtaya yavas yavas ekleyin, mikser en yuksek hizda calismali.
-Sekeri ekledikten sonra 2 dakika boyunca en yuksek hizda cirpmaya devam edin.
-Elenmis unu, nisastayi ve kabartma tozunu azar azar yumurta karisimina ekleyin. Bu islemi yaparken mikser en dusuk ayarda olmali. Gerektiginden fazla cirpmayin.
-24cm kek kalibini yaglayin, yagli kagit serin ve ondan sonra kek hamurunu kaliba dokun.
-Onceden isitilmis 180 C firinda 25 dakika pisirin.
-Pistikten sonra pandispanyayi sogmaya birakin. Tam sogduktan sonra ikiye bolun.

-400ml kremayi + pudra sekerini sertlesene kadar cirpin, gerekirse krema sertlestirici de kullanabilirsiniz. (ben kullanmadim).

-Sogmus olan pandispanyayi ikiye bolun ve kiraz suyu ile islatin. Yarim su bardagi yeterli bu islem icin. Kremanin 2/3 bu kata paylastirin ve kirazlari dizin. Diger kat pandispanyayi ile ustunu kapatin ve kiraz suyu ile tekrar islatin. Diger kalan krema ile kapatin pastayi. Servis yapmadan once uzerine rendelenmis cikolata serpistirin.

34 yorum:

  1. Masterchef Türkiye yarışmasını duydum. Ama aklıma yemek yarışması denilince yemekteyiz yarışması geliyor. Gördüğüm en kötü yemek yarışması. Seyretmeye dayanamıyorum(:
    Bakalım masterchef nasıl olacak

    Pastan gerçekten çok pamuk gibi görünüyor canım. Görüntüsüne bayıldım.
    Ellerine sağlık...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. pasta harika görünüyor.ellerinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. selmacım ellerine sağlıkpastan çok güzel inş. deneyeceğim defterime kaydettim..bende merakla bekliyorum şu Masterchef Türkiye yarışmasını dediğin gibi umarım yemekteyiz yarışmasına benzemez. gelelim bal oğlana ben onu yerim ben onu.
    benim bal oğlanda neler neler diyor :)))

    YanıtlaSil
  4. Yeni yarışma hayırlı olsun diyelim. Eline sağlık canım pamuk pamuk olmuş

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık harika bişeye benziyor pastaya dayanamıyorum ben.

    YanıtlaSil
  6. Daha önce duymuştum...
    Yemekteyiziğn seviyesine düşmez inşallah artık gına geldi...

    Canım pastan nefis gözüküor gözlerimi alamadım elelrine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Bana birşeyler oldu:) Sanki o pastayı yemişimde ağzımda o müthiş tadı hissetmişim gibi..
    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  8. canım kesinlikle katılıyorum inşallah yemekteyiz gibi berbat bir hale dönüşmez..
    heyecanla bekliyorum bende bu yarışmayı bakalım neler olacak:)
    pastan muhteşem görünüyor herzamanki gibi "Süper Selma"lığını konuşturmuşsun..
    bal oğlana kocaman öpücükler o kuzuların anacığına da tabii:))

    YanıtlaSil
  9. Tam pamuk kıvamında olmuş, yemekten önce yazıyı okumustum, şimdide kalkıp tatlı hazırlamaya üşendiğim için fotonuza bakıyorum :)
    Eline sağlık arkadasım.

    YanıtlaSil
  10. Canımcım,pasta nefis görünüyor.Tam benim sevdiğim hafif tadlardan.ama burdaki slagroomlar oradaki kadar lezzetli değil.Mikserle çırptığında annem, kabarır çoğalırdı ve çok lezzetli olurdu.ekrana yapıştım valla...bu arada Hollanda'ya bir daha dönmek kısmet olmadı ama en kısa zamanda bir tatilde çocuklarımı ve eşimide alıp,doğup büyüdüğüm yerlere gitmek istiyorum.Sırf yiyeceklerini özlediğim için desem:))şaka bir yana hakikaten herşeyini özledim ama öyle aman aman bir özlem değil açıkçası.Yinede memleketim diyorum...sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Selmacım gerçekten pamuk gibi bir pasta olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  12. sa.Çok nefis bir görünümü var afiyetler olsun baloğlunada bal olsun:)sevgiler...A.E.O

    YanıtlaSil
  13. nasılda davetkar bir fotoğraf öyle :))) ellerinize sağlık .)
    Ahu

    YanıtlaSil
  14. cok haklisin rejting ugruna herseyi yapiolar formati nekaadar degistirmisler di yemekteyizin:(malesef her konuda civitiyorlar bide varmisin yokmusun u izledinmi bi hollandadikine bak hoop hemen kutular acilir topllam 30 dk surmez prgram:)ama trdeki eminmisin son kararinmi bu kutuyu actirma istersen bla bla bla:)Gordan Ramseyi de izlermisin Selma ben bayiliyorum:)

    YanıtlaSil
  15. Pamuk pastana bayıldım.Çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Selmacimm ilk defa duydum bak simdi senden.. Diyordum aslinda Turkiye'de neden baslamiyor diyee. Ingiltere versiyonunu soluksuz izledimmm, kaydedip tekrar tekrar izledimm:)2010da birinci olan harikaydi ve sonuna kadar haketmisti. Her neyse umarim Turkiye'de de cok guzel ve kaliteli bir program yapilir reyting kaygisi gutmeden. Keyifle izleriz bizler de.
    Pasta da harika gorunuyor canim, pamuk adini sonuna kadar haketmis:) Ellerine saglik.. Sevgi ve muhabbetlerimle:)
    Sevde

    YanıtlaSil
  17. Ellerinize sağlık çok güzel bir pasta olmuş,ismine münhasır görünüyor...

    YanıtlaSil
  18. masterchef te neler olacak çok merak ediyorum burada? umarım tanıdıklar katılır da keyifle izleriz.. pasta harika duruyor - adından dokusunu, tadını tahmin ettim:) ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  19. Ellerine sağlık canım. Çok güzel görünüyor. Gerçekten de pamuk pamuk olmuş.
    Sevgiler, iyi hafta sonları

    YanıtlaSil
  20. Masterchef fransada çok seviyeli bir program, kanlarindami var ne? Ne yazik ki Türkiyede böyle birsey olmaz, sanmiyorum :(( Utandirirlar beni insaAllah! Pastan çok guzel gorunuyor tatlim, mutlaka deniyecegim, ellerine saglik

    YanıtlaSil
  21. Bu ara unuttum yazmaya demin:) sana bir surprizim var, siteye ugrayip gelip alabilirmisin? opuldun

    YanıtlaSil
  22. Merhaba Selma Hanım elinize sağlık,Herşeyiyle harika olmuş pastanız.Bayağı iştah kabartıyor doğrusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  23. canım ne güzel bir görüntü olmuş böyle,ellerine kollarına sağlık
    çok öpüyorum

    YanıtlaSil
  24. the cake looks delicious. Merry Christmas and Happy New Year to you and your family!

    YanıtlaSil
  25. Arkadaslar vakit ayirip blogumu ziyaret ettiginiz icin tesekkur ediyorum. Yorumlariniz cok degerli!


    Tijen - Evet haklisin!! Yemekteyiz gibi hakaret dolu bir program olacaksa buyuk hayal kirikligi olur gercekten.

    Deniz - Adimi super selma koydun gitti:) Utandiriyorsun beni!!!!

    Deafmute - Bazen de yemeden yemis kadar oluyor insan:)

    Limon Cicekleri - Slagroom konusunda haklisin sanirim. Benim anladigim kadariyla buradaki kremalara en yakin olani Pinar marka kremaymis. Istersen onu bir dene. Insallah buralara gelmek nasip olur, sana iyi gelecek gibi geliyor bana:) Kac yildir gelmiyorsun buralara bilmiyorum ama eminim cok tuhaf gelecektir.

    Pinar - Verdigin ornege cok guldum, evet cok haklisin. Varmisin yokmusun burada 30 dakika da bitiyor. Turkiyede 3 saatte! Inanilmaz birsey degilmi?

    Gordon Ramsay izlemezmiyim! TV deki programlar cok fazla egitici degil ama youtube da cok yemek programlari var. Puf noktalar anlatiliyor, birseyin nasil hazirlandigini filan gosteriyor. Cok guzel oluyor gercekten, izlemeni tavsiye ederim. O gercekten mukemmel bir chef. Cok yetenekli. Gecen gun kitabini kurcaladim yine, bir cok denenmesi gerek tarifler var. Insallah firsat bulursam paylasacagim. Ayrica blogumda ayri chef tarifleri var, "chef tarifleri" kisminda bulabilirsin.

    Narcicegirengi - Bekleyip gorecegiz bakalim!

    YanıtlaSil
  26. MANDALİNA VE PORTAKALLI LEZZETLERİNİZLE HEPİNİZİ ETKİNLİĞİME BEKLİYORUM


    http://hobidunyam.womanforum.net/ tarafından düzenlenen

    yemek etkinliklerinin mandalina ve portakallı lezzetler *9* " Etkinliğine

    ben http://mandalincikmazi.blogspot.com/ ( Yıldız ) ev sahibeliği yapacağım



    30Aralık-20 Ocak tarihleri arasında düzenlenen etkinliğime katılmak için dilediğiniz çeşitte mandalin ve portakallı tarifler hazırlayıp resmiyle birlikte tariflerinizi blogunuzda yayınlayıp bana isim, tarif adı ve blog adresinizi belirterek mail atmanız yeterli olacaktır. Blogu olmayan arkadaşlar da katılabilirler hepinizi bekliyorum.


    Ayrıca bu davetiyeyi ulaştırabildiğim, ulaştıramadığım herkes etkinliğimize davetlidir.Davetiyeyi ulaştıramadığım arkadaşlarım olursa lütfen kusuruma bakmayın hepinize ulaşmaya çalışacağım.



    TEŞEKKÜR EDERİM


    NOT: hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenler
    http://papatya68.blogspot.com/ adresine başvurabilirler...

    Hepimize kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  27. Pöç:)
    Çok yaşa sen miniğim!

    Masterchef'i ben de duydum.Türkiye'de ne yazık ki her yarışma korkunç boyutlarda reyting kaygısı taşımakta.Hal böyle olunca,insanın ruhunu sıkan,huzursuz eden,göz ve gönül frekansını alaşağı eden sevimsiz sahneler çıkıyor ortaya.Magazin'den öteye geçemiyor. (Magazinin Türkiye'de kullanılan anlam ve algısından bahsediyorum.)
    Bunun da farksız olacağını sanmıyorum ama yüreğim ısrarla 'daha güzel,daha seviyeli' olmasını ummamı söylüyor :) Hayırlısı bakalım.
    Pasta için de ellerine sağlık.İsmi de görüntüsü de çok hoş! Kalbi selamlarımla

    YanıtlaSil
  28. ♫°° Amiga,

    °º♫ Desejo para 2011
    ° • ♫ "O sonho realizado...
    °º ♫°° ♫♫ O amor esperado...
    ° ·. •*• ♫ A esperança renovada..."

    Bj♥s
    Brasil °º♫
    °º
    ° ·.

    YanıtlaSil
  29. aman Allahım harika bir pasta olmuş.ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  30. Pastanın ismi görüntüsüne o kadar çok yakışmış ki ellerinize sağlık. Sağlıklı ve mutlu haftalar..

    YanıtlaSil
  31. yemekteyiz hakkında konusmak dahi vakit kaybı..mastecheften umutluyum lakin dediğin gibi olmaz inşallah :)

    YanıtlaSil
  32. Mrhb.Bloggunuzu gezdim çokkkkkk beğendim çok başarılısınız.Başarılarınızın devamını diliyorum.Sizi zevkle izliyeceğim.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  33. Merhabalar. Blogunuzu soyle bir gezdim. Vakit buldukca daha cok ziyarete gelecegim. Pastaniz malzemelrindende anlasildigi kadariyla cok hafif gorunuyor. Kremasini cok merak ettim, bugunlerde krema arayisi icerisindeyim. Sutkremasina pudra sekeri eklenince pasta aralarinda kullanilacak kivamda bir krema elde ediliyor mu cidden? Oyleyse, bu tarif en kisa zamanda denenir;)) sevgilerimle Ozlem. Bu arada hayirli olsun yeni evladiniz. Allah bagislasin.

    YanıtlaSil
  34. Gerçekten çok başarılı bir blog oluşturmuşsunuz emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.