Vanilya Sekeri Nasil Yapilir?
Simdi Turkiyede ne kadar kolay vanilya bulmak bilmiyorum ama, ben vanilya cubuklarini kesfettigimden beri asigim onlara:)
Blogum sayesinde o kadar cok yeni seyler ogrendimki. Onlardan biri iste vanilya. Bunca zaman vanilin ile kendimi nasil kandirmisim hayret ediyorum. Artik kendim vanilya sekeri yapiyorum. Jamie Oliver'dan aldigim bu fikir cok hosuma gitti. O kadar kolayki arkadaslar, denemenizi siddetle tavsiye ediyorum. Bakin bir daha vanilini adam yerine koyuyormusunuz:)
Malzeme:
-200 gram seker
-1 vanilya cubugu
Yapilisi:
1.Vanilya cubuguna bicak yardimi ile bir cizik atin ve icindeki siyah cekirdekleri cikarin. Siyah kum gibidir.
2.Cekirdekleri sekere ekleyin ve kasik yardimi ile iyi karistirin ve tane tane olmalarini saglayin.
3.Cubuklari da parcalar haline bolun ve sekere ekleyin. Temiz bir cam kavanoza doldurun ve en az 1 hafta bekletin. Beklettikce daha da guzel olacak vanilya sekeri!
*Not: Icindeki cekirdekleri kullanmak zorunda degilsiniz. Kullandiginiz vanilya cubuklarini atmayip bu sekilde degerlendirebilirsiniz.
Blogum sayesinde o kadar cok yeni seyler ogrendimki. Onlardan biri iste vanilya. Bunca zaman vanilin ile kendimi nasil kandirmisim hayret ediyorum. Artik kendim vanilya sekeri yapiyorum. Jamie Oliver'dan aldigim bu fikir cok hosuma gitti. O kadar kolayki arkadaslar, denemenizi siddetle tavsiye ediyorum. Bakin bir daha vanilini adam yerine koyuyormusunuz:)
Malzeme:
-200 gram seker
-1 vanilya cubugu
Yapilisi:
1.Vanilya cubuguna bicak yardimi ile bir cizik atin ve icindeki siyah cekirdekleri cikarin. Siyah kum gibidir.
2.Cekirdekleri sekere ekleyin ve kasik yardimi ile iyi karistirin ve tane tane olmalarini saglayin.
3.Cubuklari da parcalar haline bolun ve sekere ekleyin. Temiz bir cam kavanoza doldurun ve en az 1 hafta bekletin. Beklettikce daha da guzel olacak vanilya sekeri!
*Not: Icindeki cekirdekleri kullanmak zorunda degilsiniz. Kullandiginiz vanilya cubuklarini atmayip bu sekilde degerlendirebilirsiniz.
a hemde çok basitmiş :)
YanıtlaSilaktarlarda filan bulunur dimi bu vanilya şekeri?
Çok teşekkürler, gerçekten kolaymış, hiç bilmiyordum, öğrenmiş oldum, sevgiler...
YanıtlaSilArtık marketlerde bile bulunuyor ama hiç kullanmadım ama bu yazıdan sonra almazsam olmaz. Tavsiye için teşekkür ediyorum ve bloğuma bekliyorum :)
YanıtlaSilSizi izlemeye alamıyorum ?
YanıtlaSilSelma'cığım süpersin :) Ama nereden bulmalı bu çubukları... Mısır çarşısında varmıdır acaba. Gerçekten vanilinlerden 2-3 tane koymadı mı güzel olmuyor tatlılar.
YanıtlaSilHmmm
YanıtlaSilİlginç fikir, denemekte fayda var. Peki bu bekletme süresinden sonra çubuklar çıkacakmı şekerin içerisinden, uzun süre kullanılmak üzere saklanabiliyormu bu şekilde merak ettim şimdi...
güzel bir bilgi oldu.sağolasın canım...sevgiler..
YanıtlaSilSiddetle tavsiyenize ben de kesinlikle uyacagim... Gercekten cok ama cok tesekkürler bu tarif icin... Pazartesi ilk isim vanilya cubugu alip bunu denemek olacak... Sagolun, varolun... Sevgilerimle.. Filiz
YanıtlaSilGüzel bir fikir, denemeyi düşünüyorum.
YanıtlaSilDeafmute - Kabuklari seker bitene kadar kavanozun icinde birakin. Bu sekeri uzun bir sure saklayabilirsiniz, yeterki hava almasin.
YanıtlaSilDeneyecek olan arkadaslar, mutlaka sonucu bana bildirin. Bakalim sizde benim kadar begenecekmisiniz. Merak ediyorum:)
Degerli yorumlariniz icin tesekkurler, Hollandadan sevgiler!
Estergonyesil - Sorun nedir acaba, bilemiyorum? Ama ben sizi takibe aldim:)
YanıtlaSilhmmm çok basitmiş gerçektenn ama önce vanilya çubuğu almamız lazım:))) keşfe çıkılacakk:))
YanıtlaSilvanilya şekeri ne kolaymış..ben zaten kullanmıyorum vanilini, ABD'den gelen bir arkadaşım iki şişe vanilya extrac aldı bana :) ama vanilya çubuklarımı bu şekilde kullanacağım sevdim bu fikri.çok teşekkürler canım
YanıtlaSilsevgiler
Zehra - Annemde bana Bali'den (Endonezya) getirmisti vanilya extract. Bitmek uzere. Kullandigin cubuklari atmayip seker dolu bir kavanoza koysanda olur, yani cekirdeklerini koymak zorunda degilsin. Ben tadi daha yogun olsun diye ekledim cekirdeklerini.
YanıtlaSilCanımsın biz buralarda alışkınız hep paket olarak tüketiyoruz vanilyayı.Böyle daha kokulu olur eminim.Ellerine sağlık çok iyi fikir...
YanıtlaSilçubuk halinde hiç görmemiştim harikasın,
YanıtlaSilfırında karnıbaharı yapacakmışsın biz perhizde olduğumuz için yağ kullanmadım ama siz yağ da ilave edin, selamlar sevgiler
Bunu yapmalı mutlaka! Önerin için teşekkürler.
YanıtlaSilSelma ne iyi düşünmüşsün bize de fikir oldu..tşkler
YanıtlaSilCanım türkiye de büyük marketlerde bulunuyor sadece belki istanbulda pastanelerdede olabilir ama metro marketlerde kesin görmüştüm. Epeyde pahalı..:(
YanıtlaSiliyi haftalar sevgiler
Süper çok beğendim tarifi:)derhal deneyeceğim canım,paylaşımına çok teşekkürler.kullanma oranını yazmamışsın ölçüsü nedir acaba sayfana yazarsan sevinirim canım.öpüyorum..
YanıtlaSilRumma - Turkiyede 1 vanilya cubugu ne kadar biliyormusunuz? Cok merak ettim dogrusu. Bizim buradada pahali, o yuzden vanilya cubuklarini kullandiktan sonra cope atip ziyan olacagina, sekere koyup degerlendirebiliriz. Fikir olarak paylasmak istedim, aranizda vanilya cubuklari kullanan var biliyorum. 1 tane cubuk alip 200 - 250 gram seker baya uzun zaman gidiyor. Sonucta her yaptiginiz kek icin 1 paket vanilin yerine 1 tatli kasigi kadar vanilya sekeri kullanmaniz yeterli olacaktir. O sekilde bakarsaniz olaya, bence degecek 1 tane de olsa almaya:)
YanıtlaSilInci Yemek - 200gr / 250 gr sekere 1 vanilya cubugu yetiyor. Icini baska sey icin kullanip kabuklarini koysanizda olur. Ben tadi yogun olsun diye cekirdeklerini de ekledim.
Arkadaslar yorumlariniz icin tesekkur ediyorum. Hollandadan sevgiler.
Evet bu fikri duymuştum ama hiç denemedim, daha doğrusu vanilya çubuğu hiç kullanmadım, en kısa zamanda denemeli, güzel bir hatırlatma oldu
YanıtlaSilsevgiler kocaman..
yararlı bir bilgi..
YanıtlaSilPaylaşım için Teşekkürler.