Pogaca Tarifi & Kahvalti
"Bak simdi.. Bak. Ilk once plafond'a (tavan) bakiyorsun. Ondan sonra asagi bakiyorsun. Ondan sonra yine plafond'a bakiyorsun. Ondan sonra yine asaga bakiyorsun."
Boyle baslamak geldi icimden. Bal oglanin cumleleri bunlar. Bir dillendi bir dillendi ah bir bileseniz. Otur sohbet et. Simdi yukari daki yaziyi anlamayabilirsiniz belki. Aciklayayim biraz, bu yaz Armutlu da bal oglan
hergun sabah dedesiyle beraber spor yapti. Spor yaparken yukari daki yazdiklarimi soyluyor. Tarif ediyor yani ne yapmaniz gerektigini!
Cok guzel vakit gecirdik. Armutlu en cok bal oglana yaradi. Kucuk oglan ise bol bol uyudu. 2,5 aylik bebek baska ne yapabilirki?
Bal oglan denize girdi, havuza girdi, bol bol gezdi, denize taslar atti. Keyfi yerindeydi anlayacaginiz. 6 hafta nasil gecti anlamadik. Sayili gunler cabuk gecer hepimiz biliyoruz. Tatilden sonra yerlesmek te iyi vakit aldi. Hersey bitti derken bal oglanin dogum gunu hazirligi basladi. 3. Dogum gununu kutladik gecen cumartesi. Pastasini da gecen yil gibi kendim yaptim. Cok zevkliydi. Cocuklar uyuduktan sonra 2 gece de yaptim bitirdim herseyi. Sonuc guzel oldu. Minik prensim buyudu kocaman oldu. Bu hafta 5. ay bitecek. Zaman ucuyor, cocuklarima baktigim zaman daha iyi anliyorum. Bal oglan 3. yasini bitirdi. Minik prensim artik karninin ustune donuyor, guluyor, kahkaha atiyor, oyuncaklarini tutuyor inceliyor. Hep guzel gelismeler. Ne zaman oldu bitti bunlar ben birsey anlamadim.
Simdi bunlari yazarken blogumu ozledigimi fark ettim. Neden bilmiyorum. Ozledim iste. Bloguma daha cok zaman ayirmayi hedefliyorum. Yeni tarifler buldum denemen gereken. Tarifler birikti bekliyor beni. Bol bol Masterchef (Australia) izliyorum, guzel fikirler ediniyorum!
Neyse. Gecelim tariflere. Cok kolay bir pogaca tarifi. Cok tarifler denedim, sanirim en basarilisi bu. Ben sahsen pamuk gibi yumusacik pogacalara bayiliyorum. Tadina doyum olmuyor ozellikle firindan yeni ciktiklari zaman. Oruc oruc bunlari yazmak pek iyi gelmiyor ama :) Allah yardim etsin ne diyeyim.
Pogaca
Malzeme:
-1 su bardagi su (ilik)
-1 su bardagi sut (ilik)
-1 su bardagi siviyag
-yarim cay bardagi seker
-1 paket kabartma tozu
-1 tatli kasigi tuz
-2 yumurta beyazi
-1 paket maya
-aldigi kadar un
Yapilisi:
Maya ve un haric butun malzemeleri derin bir kabin icinde karistiriyorsun ve yarim saat dinlendiriyorsun. Ondan sonra mayayi sivi karisimda eritip unu ekliyorsun. Yumusak ele yapisan bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Hamurun ustunu kapatip sicak bir ortamda mayalanmasini saglayin. 1 saat dinlendikten sonra pogacalari dilediginiz gibi hazirlayabilirsiniz. Ic malzeme olarak istediginizi kullanabilirsiniz. Klasik beyaz peynir/maydonoz, kiymali, sosisli vs.
Onceden isitilmis 190 C firinda pogacalari pisirin. Firina vermeden once pogacalarin ustune yumurta sarisi surun ve biraz corekotu serpistirin.
Yumurta
Bu pogacalar kahvaltida cok guzel oluyor. Yanina guzel yumurta, zeytin, beyaz peynir ve taze domates.
Oda sicakligindaki yumurtalari 6,5 dakika kaynamis tuzlu suda pisirin. Tencereden yumurtalari cikardiktan sonra soguk suyun altinda tutun (bu islemi yapmazsaniz yumurta pismeye devam eder). Yumurtalarin ilik olmasini bekleyin ve kabuklarini soyun. Ikiye bolun ve uzerine zeytinyag gezdirin. Deniz tuzu serpistirin, yada benim yaptigim gibi fleur de sel kullanin.
Reyhanli Domates
Babamin favorisidir reyhanli domates. Domateslerin kabuklarini soyun dilimleyin. Bol zeytinyag ve kurutulmus (yada taze) reyhan ile servis yapin. Mutlaka iri deniz tuzu kullanin.
Boyle baslamak geldi icimden. Bal oglanin cumleleri bunlar. Bir dillendi bir dillendi ah bir bileseniz. Otur sohbet et. Simdi yukari daki yaziyi anlamayabilirsiniz belki. Aciklayayim biraz, bu yaz Armutlu da bal oglan
hergun sabah dedesiyle beraber spor yapti. Spor yaparken yukari daki yazdiklarimi soyluyor. Tarif ediyor yani ne yapmaniz gerektigini!
Cok guzel vakit gecirdik. Armutlu en cok bal oglana yaradi. Kucuk oglan ise bol bol uyudu. 2,5 aylik bebek baska ne yapabilirki?
Bal oglan denize girdi, havuza girdi, bol bol gezdi, denize taslar atti. Keyfi yerindeydi anlayacaginiz. 6 hafta nasil gecti anlamadik. Sayili gunler cabuk gecer hepimiz biliyoruz. Tatilden sonra yerlesmek te iyi vakit aldi. Hersey bitti derken bal oglanin dogum gunu hazirligi basladi. 3. Dogum gununu kutladik gecen cumartesi. Pastasini da gecen yil gibi kendim yaptim. Cok zevkliydi. Cocuklar uyuduktan sonra 2 gece de yaptim bitirdim herseyi. Sonuc guzel oldu. Minik prensim buyudu kocaman oldu. Bu hafta 5. ay bitecek. Zaman ucuyor, cocuklarima baktigim zaman daha iyi anliyorum. Bal oglan 3. yasini bitirdi. Minik prensim artik karninin ustune donuyor, guluyor, kahkaha atiyor, oyuncaklarini tutuyor inceliyor. Hep guzel gelismeler. Ne zaman oldu bitti bunlar ben birsey anlamadim.
Simdi bunlari yazarken blogumu ozledigimi fark ettim. Neden bilmiyorum. Ozledim iste. Bloguma daha cok zaman ayirmayi hedefliyorum. Yeni tarifler buldum denemen gereken. Tarifler birikti bekliyor beni. Bol bol Masterchef (Australia) izliyorum, guzel fikirler ediniyorum!
Neyse. Gecelim tariflere. Cok kolay bir pogaca tarifi. Cok tarifler denedim, sanirim en basarilisi bu. Ben sahsen pamuk gibi yumusacik pogacalara bayiliyorum. Tadina doyum olmuyor ozellikle firindan yeni ciktiklari zaman. Oruc oruc bunlari yazmak pek iyi gelmiyor ama :) Allah yardim etsin ne diyeyim.
Pogaca
Malzeme:
-1 su bardagi su (ilik)
-1 su bardagi sut (ilik)
-1 su bardagi siviyag
-yarim cay bardagi seker
-1 paket kabartma tozu
-1 tatli kasigi tuz
-2 yumurta beyazi
-1 paket maya
-aldigi kadar un
Yapilisi:
Maya ve un haric butun malzemeleri derin bir kabin icinde karistiriyorsun ve yarim saat dinlendiriyorsun. Ondan sonra mayayi sivi karisimda eritip unu ekliyorsun. Yumusak ele yapisan bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Hamurun ustunu kapatip sicak bir ortamda mayalanmasini saglayin. 1 saat dinlendikten sonra pogacalari dilediginiz gibi hazirlayabilirsiniz. Ic malzeme olarak istediginizi kullanabilirsiniz. Klasik beyaz peynir/maydonoz, kiymali, sosisli vs.
Onceden isitilmis 190 C firinda pogacalari pisirin. Firina vermeden once pogacalarin ustune yumurta sarisi surun ve biraz corekotu serpistirin.
Yumurta
Bu pogacalar kahvaltida cok guzel oluyor. Yanina guzel yumurta, zeytin, beyaz peynir ve taze domates.
Oda sicakligindaki yumurtalari 6,5 dakika kaynamis tuzlu suda pisirin. Tencereden yumurtalari cikardiktan sonra soguk suyun altinda tutun (bu islemi yapmazsaniz yumurta pismeye devam eder). Yumurtalarin ilik olmasini bekleyin ve kabuklarini soyun. Ikiye bolun ve uzerine zeytinyag gezdirin. Deniz tuzu serpistirin, yada benim yaptigim gibi fleur de sel kullanin.
Reyhanli Domates
Babamin favorisidir reyhanli domates. Domateslerin kabuklarini soyun dilimleyin. Bol zeytinyag ve kurutulmus (yada taze) reyhan ile servis yapin. Mutlaka iri deniz tuzu kullanin.
Hayirli aksamlar canim ellerine saglik diliyorum pogcan nefis görünüyor .
YanıtlaSilpogacayı cok sevıyorum...gorsellıgı cok guzel...
YanıtlaSilHarika bir kahvalti, ellerine saglik. Hayirli ramazanlar...
YanıtlaSilay ayy nefis bişey olmuş,hepsi hepsi süper,yumurtalar bileeeee,sanırım çok acıktım :( Kahve Dükkanı'ndan sevgiler Selma...
YanıtlaSilellerine sağlık en sevdiğim öğün kahvaltı... ama şimdi sahurda yapabiliyoruz....
YanıtlaSilEllerinize saglik, hersey harika gorunuyor, nefis.
YanıtlaSilSevgi ve selamlar...
Şükür kavuşturana . Özledim seni Canım nerelerdesin. Umarım her şey yolundadır. Ellerine sağlık tarif yine süper. seni ve minikleri öperim :) Sevgiler
YanıtlaSilMrhb.Uzun zamandan beri yoktunuz takip ediyorum blogunuzu.Hayırlı Ramazanlar bu arada.Ellerinize sağlık nefis görünüyor.İzmir'den Sevgiler...
YanıtlaSilsüper Selmacığım hoşgeldinnnn:))
YanıtlaSiltatlı yorumun için çok teşekkür ederim balım sağol:))
bal oğlanın maceralarını okumayı özlemişim gerçekten:) Türkiyede günlerin harika geçmiş belliki:) Allah kavuştursun diyor, hasretle öpüyorum:)
poğaçan çok lezzetli görünüyor ,ellerine sağlık hayırlı ramzanlar
YanıtlaSilHarika olmus pogaçalar, ellerine saglik, bal oglana da kocaman bir MASAALLAH
YanıtlaSilbal oğlanın yeni yaşını kutluyorum... hayırlı nice güzel yaşlara...
YanıtlaSilsevgilerimle..
seval
meğersem ne uzun zaman olmuş seni takip etmeyeli :( bebişde doğmuş.. allah analı babalı büyütsün inş.. poğaçalar nefis.. hayırlı ramazanlar..
YanıtlaSilEline sağlık.Poğaçaların çok güzel görünüyor:)
YanıtlaSil41 kere Masallah blogunuz cok guzel. Resimler yemekler hepsi sahane. Bu guzel blogun bundan sonra izleyicisiyim. Elinize saglik olsun.
YanıtlaSilSevgiler..