5 Haziran 2006

Pogaca tarifi

Uzun bir hafta sonu tatili olunca insan farkli seyler yapmak istiyor. Bende mutfakta ugrasmayi cok sevdigim icin dun tum gun mutfaktan cikmadim.

Canim guzel bir pogaca istedi. Biraz acemi oldugum icin bu sefer pogacanin hamurunu tutturup tutturmayacagimdan emin degildim ama yinede denemek istedim.
















Malzemeler:
  • 40 gram yas maya
  • 200 ml sut
  • 2 tatli kasigi toz seker
  • 2 tatli kasigi sirke
  • 2 yemek kasigi yumusak margarin
  • 2 yemek kasigi yogurt
  • tuz
  • alabildigi kadar un
  • 1 yumurta sarisi + 1 kasik yogurt

Ic malzeme:

  • beyaz peynir
  • kasar
  • vs vs

Ilk once mayayi sute karistirdim. Margarin, seker, tuz, sirke ve yogurdu karistirdim. En son olarak unu ekledim ve guzel bi yogurdum. Kapagini kapattim ve guzel bi dinlenmeye biraktim. Hamuru iki saat beklettikten sonra kucuk bezeler yaptim. Iclerini farkli seylerle doldurdum, mesela birine sadece beyaz peynir, oburune rendelenmis kasar, pastirma, 1 tane kucuk mantar vs. Tercihe gore icini doldurabilirsiniz. Ben tepsiyi zeytinyagi ile yagladim ve yaptigim pogacalari tepsiye dizdim. Firini onceden isitmayi unutmayalim (200C.)

En son olarak ta minik bir kaseye 1 yumurta sarisi ve 1 kasik yogurdu karistiriyorsunuz ve bir firca ile bogacalarin uzerine suruyorsunuz. Ustunu susam ile susluyorsunuz.

6 yorum:

  1. Merhaba! Acemiyken bunları yapıyorsan profesyonelleştikçe neler yapabileceğini düşünemiyorum:) Harika görünüyorlar!

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Sibel,
    Hamur islerinde pek super degilim ama deniyorum yapiyorum iste biseyler. :-) Senin sayfana goz attim cok guzel.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,
    Sibel'in kahvesini ziyaret ederken linklerinde gorup tikladim. Tarifler cok guzel, yeni yazilarini ve tariflerini bekliyorum.
    Sevgiyle.

    YanıtlaSil
  4. This is very interesting site... film editing schools

    YanıtlaSil

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.