Rosti

Havalar cok sicak diye sikayet etmeyecegim bugun. Guzel seylerden bahsedelim.

Bal oglanin dogum gunu yaklasiyor. Gecen sene dogum gunu pastasini hazir almistim. Daha dogrusu 1 tane kendim yaptim, buyuk pastasini da ozel yaptirdim. Bu sefer "buyuk" pastasini kendim yapmak istiyorum.

Iki kat seker hamurlu pasta dusunuyorum. Boyle bir pastaya nasil bir pandispanya yakisir arastirma yaptim. Nereye baktiysam hep karsima butter cake tarifi cikti. En uygunu bu oldugunu soyluyorlar. Aramizda seker hamurlu pasta yapan arkadasimiz cok. Siz bana ne tavsiye ediyorsunuz?

Ic kremasi icin de cok kararsizim. Arkadaslar, bana yardimci olursaniz cok sevinirim!!

Gecelim simdi bugunki tarifimize.... Bu guzel tarif Jamie Oliver'a ait. "Cook with Jamie" kitabindan. Denemenizi siddetle tavsiye ediyorum. Biberiyenin patatesin uyumu mukemmel. Disi citir citir, ici yumusacik. Patates delileri daha da deli olacaklar patatesin guzelligine. Garanti veriyorum!


Rosti




Malzeme:
-3 yemek kasigi zeytinyag
-yarim yemek kasigi tereyag
-600 gram patates (ince kiprit kalinliginda kesilmis)
-tuz, karabiber
-taze biberiye
-6 dis sarimsak

Yapilisi:
-Firini 200C ayarlayin
-Firina dayanikli bir tavada 3 yemek kasigi zeytinyag ve tereyagini eritin.
-Butun malzemeleri orta ateste tavada yaklasik 10 dakika kavurun.
-Patatesleri bir kasik yardimi ile ustunu duzeltin.
-Patatesleri 25 dakika firina koyun.
-Tavayi firindan cikarin ve yagli kagit yardimiyla dikkatlici elinizle ustunu bastirin. Tekrar 25 dakika firina koyun.
-Guzel kizardiktan sonra cikarin firindan ve sicak servis yapin.

Yorumlar

  1. Gerçekten güzel bir tarif. paylaşım için teşekkürler.
    arzu edersen güzel bir pandispanya tarifi verebilirim. iç kreması için hiç düşünme pastacı kreması yap. Süper olacaktır. Sevgiler,

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  3. rostiyi çok beğendim selmacım:)) deneme listesine aldımm:))ellerin dert görmesinn.. bakalım bal oğlanı ne süprizler bekliyor bu yıl:))
    mutlu haftalar canım benimm...

    YanıtlaSil
  4. Canım bu tarifine diğer tariflerine olduğu gibi bayıldımmm.
    Nefis ve çok değişik bir tarife benziyor. Mutlaka deneyeceğim.
    Ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Hafif ve lezzetli..
    Ellerıne sağlık afıyetler olsun bereketi ile..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Çok sevdim bunu:) zaten jaime yi severim:) eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  8. İnşallah diledigin gibi bir pasta yapabılırsın :)))
    öyle
    güzel görünüyor ki kendimi zor tutuuyorum canım ,ellerine sağlık olsaydı da yeseydim bir dilimcik:)))

    YanıtlaSil
  9. Selmacığım ellerine sağlık. Röstiyi ben de kuzenimden öğrendim. O isviçrede yaşıyor :) Rösti memleketi yani. İçine biraz parmesan da katıyorum ben.Bal oğlanın yeni yaşı kutlu olsun. Allah sağlıklı ve uzun ömürler versin hepbirlikte ona.

    YanıtlaSil
  10. Bu kadar az malzemeyle bu kadar güzel görüntü nasıl olur ellerine sağlık canım çok nefis görünüyor......

    YanıtlaSil
  11. değişikmiş
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  12. değişikmiş
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Swiss Buttercream

Çörekotlu Peynirli Bazlama - Turkish Flatbread with Cheese and Nigella Seed

Balli Hardalli Patates Salatasi