Rosti
Havalar cok sicak diye sikayet etmeyecegim bugun. Guzel seylerden bahsedelim.
Bal oglanin dogum gunu yaklasiyor. Gecen sene dogum gunu pastasini hazir almistim. Daha dogrusu 1 tane kendim yaptim, buyuk pastasini da ozel yaptirdim. Bu sefer "buyuk" pastasini kendim yapmak istiyorum.
Iki kat seker hamurlu pasta dusunuyorum. Boyle bir pastaya nasil bir pandispanya yakisir arastirma yaptim. Nereye baktiysam hep karsima butter cake tarifi cikti. En uygunu bu oldugunu soyluyorlar. Aramizda seker hamurlu pasta yapan arkadasimiz cok. Siz bana ne tavsiye ediyorsunuz?
Ic kremasi icin de cok kararsizim. Arkadaslar, bana yardimci olursaniz cok sevinirim!!
Gecelim simdi bugunki tarifimize.... Bu guzel tarif Jamie Oliver'a ait. "Cook with Jamie" kitabindan. Denemenizi siddetle tavsiye ediyorum. Biberiyenin patatesin uyumu mukemmel. Disi citir citir, ici yumusacik. Patates delileri daha da deli olacaklar patatesin guzelligine. Garanti veriyorum!
Rosti
Malzeme:
-3 yemek kasigi zeytinyag
-yarim yemek kasigi tereyag
-600 gram patates (ince kiprit kalinliginda kesilmis)
-tuz, karabiber
-taze biberiye
-6 dis sarimsak
Yapilisi:
-Firini 200C ayarlayin
-Firina dayanikli bir tavada 3 yemek kasigi zeytinyag ve tereyagini eritin.
-Butun malzemeleri orta ateste tavada yaklasik 10 dakika kavurun.
-Patatesleri bir kasik yardimi ile ustunu duzeltin.
-Patatesleri 25 dakika firina koyun.
-Tavayi firindan cikarin ve yagli kagit yardimiyla dikkatlici elinizle ustunu bastirin. Tekrar 25 dakika firina koyun.
-Guzel kizardiktan sonra cikarin firindan ve sicak servis yapin.
Bal oglanin dogum gunu yaklasiyor. Gecen sene dogum gunu pastasini hazir almistim. Daha dogrusu 1 tane kendim yaptim, buyuk pastasini da ozel yaptirdim. Bu sefer "buyuk" pastasini kendim yapmak istiyorum.
Iki kat seker hamurlu pasta dusunuyorum. Boyle bir pastaya nasil bir pandispanya yakisir arastirma yaptim. Nereye baktiysam hep karsima butter cake tarifi cikti. En uygunu bu oldugunu soyluyorlar. Aramizda seker hamurlu pasta yapan arkadasimiz cok. Siz bana ne tavsiye ediyorsunuz?
Ic kremasi icin de cok kararsizim. Arkadaslar, bana yardimci olursaniz cok sevinirim!!
Gecelim simdi bugunki tarifimize.... Bu guzel tarif Jamie Oliver'a ait. "Cook with Jamie" kitabindan. Denemenizi siddetle tavsiye ediyorum. Biberiyenin patatesin uyumu mukemmel. Disi citir citir, ici yumusacik. Patates delileri daha da deli olacaklar patatesin guzelligine. Garanti veriyorum!
Rosti
-3 yemek kasigi zeytinyag
-yarim yemek kasigi tereyag
-600 gram patates (ince kiprit kalinliginda kesilmis)
-tuz, karabiber
-taze biberiye
-6 dis sarimsak
Yapilisi:
-Firini 200C ayarlayin
-Firina dayanikli bir tavada 3 yemek kasigi zeytinyag ve tereyagini eritin.
-Butun malzemeleri orta ateste tavada yaklasik 10 dakika kavurun.
-Patatesleri bir kasik yardimi ile ustunu duzeltin.
-Patatesleri 25 dakika firina koyun.
-Tavayi firindan cikarin ve yagli kagit yardimiyla dikkatlici elinizle ustunu bastirin. Tekrar 25 dakika firina koyun.
-Guzel kizardiktan sonra cikarin firindan ve sicak servis yapin.
Gerçekten güzel bir tarif. paylaşım için teşekkürler.
YanıtlaSilarzu edersen güzel bir pandispanya tarifi verebilirim. iç kreması için hiç düşünme pastacı kreması yap. Süper olacaktır. Sevgiler,
Ellerine sağlık canım çok güzel olmuş.
YanıtlaSilrostiyi çok beğendim selmacım:)) deneme listesine aldımm:))ellerin dert görmesinn.. bakalım bal oğlanı ne süprizler bekliyor bu yıl:))
YanıtlaSilmutlu haftalar canım benimm...
Canım bu tarifine diğer tariflerine olduğu gibi bayıldımmm.
YanıtlaSilNefis ve çok değişik bir tarife benziyor. Mutlaka deneyeceğim.
Ellerine sağlık canım
sevgiler
Hafif ve lezzetli..
YanıtlaSilEllerıne sağlık afıyetler olsun bereketi ile..
Sevgiler..
Çok sevdim bunu:) zaten jaime yi severim:) eline sağlık canım
YanıtlaSilellerinize sağlık çok güzel olmuş
YanıtlaSilİnşallah diledigin gibi bir pasta yapabılırsın :)))
YanıtlaSilöyle
güzel görünüyor ki kendimi zor tutuuyorum canım ,ellerine sağlık olsaydı da yeseydim bir dilimcik:)))
Selmacığım ellerine sağlık. Röstiyi ben de kuzenimden öğrendim. O isviçrede yaşıyor :) Rösti memleketi yani. İçine biraz parmesan da katıyorum ben.Bal oğlanın yeni yaşı kutlu olsun. Allah sağlıklı ve uzun ömürler versin hepbirlikte ona.
YanıtlaSilBu kadar az malzemeyle bu kadar güzel görüntü nasıl olur ellerine sağlık canım çok nefis görünüyor......
YanıtlaSildeğişikmiş
YanıtlaSilellerinize sağlık
değişikmiş
YanıtlaSilellerinize sağlık