Firinda Patlican
Merhaba arkadaslar,
Bugun sizlerle firinda patlican tarifini paylasmak istiyorum. Tarife gecmeden dunki iftar menusunu sizlerle paylasmak istiyorum.
Menu:
- Sade bulgur pilav
- Firinda tavuk (kanat)
- Zeytinyagli bezelye
- Sehriye Corbasi
- Domates soslu kizartma
- Salata
- Yogurt tatlisi
Yogurt tatlisi
Firinda Patlican
Malzeme:
- 4 adet patlican
- 2 buyuk patates
- 2 carliston biber
- 2 adet domates
- 2 yemek kasigi salca
- kizartmak icin sivi yag
- 200 gr kiyma
- 1 sogan
- 3-4 dis sarimsak
- tuz, karabiber, pul biber
- maydonoz
Patlicanlari 2-3 cm kalinliginda capraz kesip tuzlu suda bekletelim.
Patlicanlari kurulayip bol yagda kizartalim. Cok kararmamasina dikkat edelim.
Patatesleri halka halka 1 cm kalinliginda keselim ve kizartalim.
Ayri bir tavada kiymayi kavuralim, ince kiyilmis sogan ve sarimsaklari ekleyelim. En son olarak baharatlari ve maydonozu ekleyelim.
Borcama ilk once kizarmis patatesleri yerlestirelim. Ondan sonra patlicanlari koyalim. Icini cukur yapip kiyma ile dolduralim. En son olarak bir dilim domates ve bir parca biber koyalim. Kurdani da unutmayalim :)
1-2 yemek kasigi salcayi 2 bardak kaynar suda eritelim ve patlicanlarin uzerinde gezdirelim. Onceden isitilmis 200C firinda pisirelim.
Bu yemegin yanina sade pilav cok guzel yakisiyor. Ben domatesli pilav yaptim, o da cok guzel oldu.
Bugun sizlerle firinda patlican tarifini paylasmak istiyorum. Tarife gecmeden dunki iftar menusunu sizlerle paylasmak istiyorum.
Menu:
- Sade bulgur pilav
- Firinda tavuk (kanat)
- Zeytinyagli bezelye
- Sehriye Corbasi
- Domates soslu kizartma
- Salata
- Yogurt tatlisi
Yogurt tatlisi
Firinda Patlican
Malzeme:
- 4 adet patlican
- 2 buyuk patates
- 2 carliston biber
- 2 adet domates
- 2 yemek kasigi salca
- kizartmak icin sivi yag
- 200 gr kiyma
- 1 sogan
- 3-4 dis sarimsak
- tuz, karabiber, pul biber
- maydonoz
Patlicanlari 2-3 cm kalinliginda capraz kesip tuzlu suda bekletelim.
Patlicanlari kurulayip bol yagda kizartalim. Cok kararmamasina dikkat edelim.
Patatesleri halka halka 1 cm kalinliginda keselim ve kizartalim.
Ayri bir tavada kiymayi kavuralim, ince kiyilmis sogan ve sarimsaklari ekleyelim. En son olarak baharatlari ve maydonozu ekleyelim.
Borcama ilk once kizarmis patatesleri yerlestirelim. Ondan sonra patlicanlari koyalim. Icini cukur yapip kiyma ile dolduralim. En son olarak bir dilim domates ve bir parca biber koyalim. Kurdani da unutmayalim :)
1-2 yemek kasigi salcayi 2 bardak kaynar suda eritelim ve patlicanlarin uzerinde gezdirelim. Onceden isitilmis 200C firinda pisirelim.
Bu yemegin yanina sade pilav cok guzel yakisiyor. Ben domatesli pilav yaptim, o da cok guzel oldu.
Yeterki pilav olsun dimi canım bende pilavı çok severim:)
YanıtlaSilyemekler harika görünüyor:)karnım açıktı..
ellerine sağlık patlıcan sever birisi olarak ben bayılırım böyle lezzetlere:)
fırında patlıcsna bittim canım.daha iftaravda epey var..ellerine sağlık.
YanıtlaSilPatlıcan nefis gözüküyor canım ellerine sağlık....
YanıtlaSilYoğurt tatlısı zaten nefis:)))
Hımm patlıcan harika görünüyor !
YanıtlaSilellerine sağlık
Patlıcanın her haline bayılırım. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilmenü bir harika patlican kebabida öyle
YanıtlaSilellerine saglik canim sevgiler
patlıcanlar enfes olmuş eline sağlık
YanıtlaSil