25 Nisan 2009

Mantarli Kabak Dolmasi & Bulgur Pilav

Fazla kirmizi et yememeye ozen gostermeye calisirim. Simdi itiraf etmek gerekirse kabak, patlican vs dolmalarini etli olanini daha cok severim. Kirmizi et yememeye calismak yani sevmedigimden degil, saglik acisindan sadece.

Gecenlerde bu minik tombis kabaklari gorunce hemen aldim 2 tane. Evde iki kisi olunca 2 tane yetiyor:) Bol miktarda mantar olunca evde dedim icini mantar ile doldurayim. Olabildigince basit tuttum. Sonuc cok guzeldi gercekten...

Bulgura gelince; cooook degisik degisik bulgur pilavlar pisirdim. Etlisi, sebzelisi, salcalisi vs vs. Benim icin en guzel bulgur pilavi sade olani. Tadi cok daha hosuma gidiyor. O yuzden artik farkli tarifler denemiyorum. Gerci 1 tane var denemek istedigim, o da yesil mercimekli bulgur pilav. Onu da sade yaparim herhalde... neyse denedigimde paylasirim sizlerle:)

Mantarli Kabak dolmasi



Malzeme:
-2 tane kucuk kabak
-10 tane buyuk mantar
-1 sogan
-karabiber
-pul biber
-tuz
-1 cay bardagi rendelenmis kasar

Kabaklari yikadiktan sonra icini bosaltiyoruz.

Mantarlari ve mantarlari ince kesiyoruz. Tavaya biraz zeytinyag koyup mantari ve sogani kavuruyoruz. Tuz, karabiber ve pulbiber ekledikten sonra ocagin altini kapatiyoruz.
Hazirladigimiz bu ic malzemeyle kabaklari dolduruyoruz. En son olarakta rendelenmis kasar ekleyip kabaklarin ustunu kapatiyoruz.

Kabaklari firina koymadan once uzerine biraz zeytinyag dokuyoruz. Borcama 1 cay bardagi su da koymayi unutmayalim. 200C onceden isitilmis firinda pisiriyoruz.

Bulgur

Malzeme:
-1 su bardagi bulgur
-2,5 su bardagi su
-1 iri sogan
-3 dis sarimsak
-tuz

Soganlari ve sarimsagi ince kiyalim. Tencereye 2 corba kasigi zeytinyag koyup soganlari ve sarimsagi pembelestirelim.

Bulguru ekleyip karistiralim. 2,5 su bardagi sicak su tencereye dokelim ve tuzu da ilave edelim.

Su kaynamaya basladigi an ocagin altini kisip agir ateste suyunu cekene kadar pisirelim.

Pistikten sonra pecete koyup kapagini kapatip pilavi dinlendirelim.

8 yorum:

  1. KABAK DOLMASI VE SADE BULGUR PİLAVI HELEDE TEREYAĞLI İSE ASLA HAYIR DİYEMEM NEFİS OLMUŞLAR EN SEVDİĞİM LEZZETLERDENDİR...
    ELLERİNE SAĞLIK SEVGİLER GÜZEL BİR HAFTA SONU GEÇİRMEN DİLEĞİYLE...

    YanıtlaSil
  2. Hayır diyemeyeceğim bir lezzet eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. pembetatlar.blogspot.com25 Nisan, 2009 19:57

    Mantar ve bulgur pilavı muhteşem ikili:)
    Ama sunumunuz süper olmuş ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  4. Harika bir sunum hazırlamışsın, tereyağlı bulgur pilavını da çok severim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. sade bulgur pilavını yanında turşu ve yoğurtla ben de çok severim.sen bir de müthiş bir dolma yapmışsın.süper yani.süper...ellierine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  6. canım en kısa zamanda tarifleri yayınlayacağım hiç merak etme..sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. süper gözüküyor farklı tatlara bayılırım aldım tarifini sevgilerle

    YanıtlaSil
  8. Merhaba, ben bugün tesadüf sayfanıza geldim ve tariflerinizi birer birer okurken, mantarlı kabak dolmasını ilk defa gördüm, mantarı çok sevdigim için muhakkak deniyecem, farklı tatları bayılırım, bende Hollandada yaşıyorum sizinle tanıştıgıma memnun oldum, görüşmek üzere sevgiler.

    YanıtlaSil

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.