Zeytinyagli Enginar & Murdum Erikli Kek

Bu sene kis icin biraz hazirlik yaptim. Yaklasik 18 kg domatesten menemen yaptim buzluga koydum. Gecen sene kaynatip kavanozlara doldurmustum. Fakat bir kac tanesi iyi kapamadigi icin eksimisti, cope atmak zorunda kaldim. Yaptigim domatesler bir de fazla gelince sogduktan sonra posetlere doldurup buzluga koymustum. Posetlere koydugum menemenler cok daha lezzetliydi. O yuzden bu senede ayni sekilde yapmaya karar verdim. Domatesleri 4e bolup (kabuklarini soymadan) buyuk tencerede pisirdim. Iyi pisirdikten sonra blender ile puruzsuz hale getirdim. Sogduktan sonra posetlere koyup buzluga koydum.

10 kilo enginar temizledim posetlere koyup buzluga koydum. Ilk defa omrumde enginar temizledim. Ilk basta ben nasil bir ise bulastim dedim. Bir turlu beceremedim enginari temizlemeyi. Dedim ama bu ise kalkistigima pisman olmadim:) Ic kismini duzgun bir sekilde ortaya cikaramadim. Oturdum birsuru video izledim youtube'tan. Yaptikca elim alisti, ama yinede cok zahmetli. Toplam 24 adet enginar cikti. Bol limon suyu surerek posetlere koydum. Buzlukta pisirmek icin hazir bekliyorlar.

Gecelim artik zeytinyagli enginar tarifine.

Zeytinyagli Enginar


Malzeme:
-3 adet enginar
-1 havuc (kup dogranmis)
-1 orta boy patates (kup dogranmis)
-1 sogan (ince kiyilmis)
-yarim su bardagi bezelye
-1 tatli kasigi tozseker
-tuz, zeytinyag
-dereotu
-yarim limonun suyu

Yapilisi:
Enginarlari tencereye dizin.
Ayri bir kabin icinde dereotu, zeytinyag haric butun malzemeleri ekleyin ver karistirin. Enginarlarin ustu bu karisimi paylastirin. Son olarak uzerine arzu ettiginiz miktarda zeytinyag gezdirin (yarim cay bardagi). 2 su bardagi su ekleyerek kisik ateste enginarlar yumusayincaya kadar pisirin.


Erikli Kek

Tarifler birikti. O yuzden bugun 2 tarif paylasacagim:) Murdum erigine bayilirim. Ozellikle keklerde harika olur. Daha once sizlerle erikli turta tarifi paylasmistim. Enfes oluyor gercekten. Gecen gun canim kek isteyince, bir de ustelik bu nefis kek tarifine rastlayinca hemen denemek istedim. Cunku kafamda canlandirdigim kek ile ayniydi goruntu! Bahsettigim tarif Serap'a ait. Cok severek takip ettigim bir blogdur. Bir goz atin diyorum ve tarife geciyorum.
 

Malzeme:

-250gr mürdüm erigi
-2 tane elma. (1 elma, 1 armut kullandim)
-3 yumurta
-1 bardak seker (su bardagi)
-1 bardak süt
-1/2 bardak erimis margarin
-Bir’er tane vanilya ve kabartma tozu
-Aldigi kadar un (koyu kivamli olucak) (*yaklasik 300gr un kullandim)

Yapilisi:
Erikler yikanip uzunlamasina bölünür, elma & armut soyulur küp dogranir.Yumurta sekerle iyice cirpilir süt, yag, vanilya eklenir ve tekrar cirpilir, un kabartma tozu en son dogranmis elmalar eklenir koyu kivamli bir hamur elde edilir. Yaglanmis tepsiye dökülür el yardimiyla düzlenir, en son erikler gelisi güzel yerlestirilir. Biraz tarcin serptim ben istege göre serpilir (*ben tarcin kullanmadim). 180° önceden isitilmis firinda 45 - 50 dakika pisirilir. 

Yorumlar

  1. her iki tarifte çok güzel gözüküyor. enginara bayılıım dile getirmeden edemeyeceğim...

    YanıtlaSil
  2. ellerıne sağlık canım goruntu güzel

    YanıtlaSil
  3. ikisi de mükemmel görünüyor hele hele erikli kekin tadını çok merak ettim nefis görünüyor alıp kaçıyorum:))

    YanıtlaSil
  4. Enginar hiç pişirmedim itiraf edeyim,hiçte yemedim:))eksiklik biliyorum ama damak zevkimin alışık olmadığı veya bilmediği bir tat diyeyim daha doğrusu..ellerine sağlık,enginar vev kek muhteşem görünüyorlar..

    YanıtlaSil
  5. enginarın evimize hiç girmedigini üzülerek söylemek isterim.neden diye sorarsan bir kere yaptım hiç yenmedi.belkide suç bendedir tam yapamamış olabilirim.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık nefis olmuşlar. Bu arada ne kadar zahmetli bir iş yapmışsın ben enginarı tam anlamı ile ayıklayamıyor ve hep ayıklanmış alıyorum sabrın için tebrikler. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  7. Kek te enginarda nefisss görünüyor. Ellerine sağlık.
    Afiyetle

    YanıtlaSil
  8. ikiside muthis nefis gorunuyo ellerine saglik canim.
    uzun zamandir ziyaretine gelememistim canim birbirinden nefis tariflerini hayran hayran izldim.Hepside birbirnden nefisss..
    kucak dolusu sevgilerimi biraktim.

    YanıtlaSil
  9. ENGİNAR TEMİZLEMEKTEN NEFRET EDİYORUM!!!!!
    anla nasıl bir tepkim var diye büyük yazdım:))
    baya büyük işler başarmışsın canım emeklerine sağlık.. güle güle yiyin inşallahh:))
    dilerim sen de çocuklar da iyisiniz..
    daha iyi olun emi:))
    tarifler nefis..
    ellerine sağlık canım:))
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. yaa kekin müthiş olmuş.ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  11. Ellerine saglik, ne guzel olmus her iki tarifte, harika.

    Selam ve sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. merhaba :)

    Çokk çok sevdiğim iki tarif !!
    ellerine sağlık
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Selma cım nasılsın. Bu server çökmesi yüzünden hiç kimselere uğrayamadım epeydir. neyse ki her şey hal oldu artık. Ellerine sağlık her iki tarifte iştah açıcı . çok öperim seni ve fındıkları;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Swiss Buttercream

Çörekotlu Peynirli Bazlama - Turkish Flatbread with Cheese and Nigella Seed

Balli Hardalli Patates Salatasi