Mandalinali Muhallebi & Bol Cikolatali Kek

Razaman baslayali 2 hafta olacak. Ne zaman basladi ne zaman yariladik ben hic birsey anlamadim. Daha once bahsetmistim, buralarin (Hollanda) yaz gunleri cok uzundur. Ilk iftarimizi aksam 21:41 de yaptik. Seneye daha da gec olacak. Itiraf edeyim ramazan baslamadan once nasil tutacagim diye kara kara dusunuyordum. Gunler cok uzun ustelik 2 tane kucuk cocuk var. Hic bos durmuyorumki. Oglenleri uyuma luksumde yok artik. Cok sukur gozumde buyuttugum gibi olmadi ve cok rahat geciyor gunler. Cok seviyorum ramazan ayini. Bu guzel gunleri. Hepinize guzel bir ramazan diliyorum.

Bugun 2 tane cok kolay tarifle devam ediyorum. Ilk tarif mandalinali muhallebi. Yapimi cok kolay, bir o kadar da lezzetli!




Mandalinali Muhallebi






































Muhallebi icin malzeme:
-500ml sut
-3 yemek kasigi nisasta
-3 yemek kasigi seker
-1/4 cay kasigi tuz
-1 vanilya cubugu
-4 adet kakula (hafif ezilmis)
-200ml krema

Taban icin malzeme:
-1 paket petit beurre
-75 gr tereyag (eritilmis)

Uzeri icin malzeme:
-Konserve mandalina
-1 paket seffaf tart jole

Yapilisi:

Taban
Biskuvileri ve tereyagi robottan gecirip toz haline getirin. 22cm / 24 cm kaliba bastirarak tabani olusturun.

Muhallebi
Tencereye sutu, nisasta, sekeri, tuzu, ezilmis kakule, cekirdekleri cikarilmis vanilya cubugu (cubuklar dahil) koyup karistirarak muhallebiyi pisirin. Pistikten sonra muhallebiyi direk suzgecten gecirin ve sogmaya birakin.

Kremayi ayri bir kabin icinde sertlesene kadar cirpin.
Muhallebiyi en yuksek ayarda 5 dakika cirpin.
Sogmus muhallebiyi krema ekleyip spatula yardimi ile dikkatlice karistirin. Hazirladiginiz tabanin ustune dokun. En az 2 saat buzdolabinda sogmaya birakin.

Uzeri
Mandalinalari muhallebinin uzerine dizin.


Konserve kutusunun icindeki mandalinalarin suyu ile joleyi tarife gore hazirlayin. Muhallebinin uzerine dokun. Tekrar buzdolabina koyup 1 saat tekrar sogmaya birakin.











Bol Cikolatali Kek

Cikolata delisi olunca her yaptigim cikolatali pasta/kekin icinde olabildigince cok cikolata olmasi gerekiyor. Bu da oyle bir kek oldu. Bol cikolatali...







































Malzeme (20cm kalip icin)
-2 yumurta
-3/4 su bardagi seker
-yarim cay bardagi sut
-1/2 su bardagi sivi yag
-1 kabartma tozu
-1 paket vanilin, yada 1 tatli kasigi vanilya extract
-4 kasik elenmis kakao
-yarim su bardagi damla cikolata
-1 bucuk su bardagi elenmis un

Uzeri icin:
-200 gr bitter cikolata

Yapilisi:
Yumurta ve sekeri koyulasincaya kadar cirpin.
Sut, siviyag ve vanilyayi ekleyin cirpmaya devam edin.
Kabartma tozu, un ve kakaoyu eleyin ve spatula yardimi ile karistirin. En son olarak damla cikolatalari ekleyin spatula ile karistirin.

20cm yaglanmis kaliba kek hamurunu dokun ve onceden 175C isitilmis firinda pisirin. 30 dk sonra kurdan testi yapin.

Kek sogduktan sonra uzerine au bain mari usulu eritilmis cikolatayi dokun. Sogduktan sonra servis yapin.


Yorumlar

  1. bol çikolatalı kek harika gözüküyor..
    elınıze saglık

    YanıtlaSil
  2. Bende Hollandadayken çok geç açılan iftarlarımızı hatırlıyorum.Annem hiç mutfaktan çıkmazdı.Hollandalılar bunca saat aç durduğumuza hayret ederlerdi:)Mandalinalı muhallebi enfes görünüyor.Annem buna benzer bir tatlıyı ananas ve slagrooomla yapardı.Geçmişe götürdünüz beni ellerinize sağlık.Hayırlı Ramazanlar tekrar...

    YanıtlaSil
  3. her ikisi de ayrı güzel,seçmek zorunda bırakılsam ya hepsi ya da hiçbiri derdim herhal:-)

    YanıtlaSil
  4. Hayirli ramazanlar canim, Her iki tarifinde muhtesem, tam beni damak tadina göre! bende çikolata hastasiyim :) Ellerine saglik

    YanıtlaSil
  5. çikolatalı kek harika ama en çok içim mandalinaların görüntüsüne gitti :)

    YanıtlaSil
  6. ALLAH sabrınızı bol versin....tatlılar çok leziz göründüğü kadar, enerji vermesi açısından da iyi oluyordur diye düşünüyorum....Hayırlı Ramazanlar..

    YanıtlaSil
  7. bol çikolatalı kek tam bizimkilere göreymiş.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  8. Offf ikisi de süper Selmacıımmm. Ellerine sağlık :) sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Çikolatali kek benim favorim her ikisi için de ellerine sağlık cnm.

    YanıtlaSil
  10. Selma'cım ne kadar geçmiş orada iftar? Allah kuvvet versin canım.
    İki tarifinde çok güzel ama bizim kız muhallebiliye göz koydu.
    Ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. hmmm her ikisi de nefis görünüyor! elinize sağlık!

    YanıtlaSil
  12. merhaba bloğuma uğramışsınız çok memnun oldu hollandada bizim akrabalarımız var. hemen hemen hersene türkiyeye geliyorlar biz gidemesekte .görüşmek üzere inşallah. sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. özellikle çikolatalısına takıldım kaldım:) eline sağlık harika olmuşlar
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  14. ellerine sağlık nefis yeni tarfilerini bekliyoruz dört gözle...

    YanıtlaSil
  15. ah birazda içine portakal ! :=))
    işte favorim !

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Swiss Buttercream

Çörekotlu Peynirli Bazlama - Turkish Flatbread with Cheese and Nigella Seed

Balli Hardalli Patates Salatasi