Mandalinali Muhallebi & Bol Cikolatali Kek
Razaman baslayali 2 hafta olacak. Ne zaman basladi ne zaman yariladik ben hic birsey anlamadim. Daha once bahsetmistim, buralarin (Hollanda) yaz gunleri cok uzundur. Ilk iftarimizi aksam 21:41 de yaptik. Seneye daha da gec olacak. Itiraf edeyim ramazan baslamadan once nasil tutacagim diye kara kara dusunuyordum. Gunler cok uzun ustelik 2 tane kucuk cocuk var. Hic bos durmuyorumki. Oglenleri uyuma luksumde yok artik. Cok sukur gozumde buyuttugum gibi olmadi ve cok rahat geciyor gunler. Cok seviyorum ramazan ayini. Bu guzel gunleri. Hepinize guzel bir ramazan diliyorum.
Bugun 2 tane cok kolay tarifle devam ediyorum. Ilk tarif mandalinali muhallebi. Yapimi cok kolay, bir o kadar da lezzetli!
Mandalinali Muhallebi
Muhallebi icin malzeme:
-500ml sut
-3 yemek kasigi nisasta
-3 yemek kasigi seker
-1/4 cay kasigi tuz
-1 vanilya cubugu
-4 adet kakula (hafif ezilmis)
-200ml krema
Taban icin malzeme:
-1 paket petit beurre
-75 gr tereyag (eritilmis)
Uzeri icin malzeme:
-Konserve mandalina
-1 paket seffaf tart jole
Yapilisi:
Taban
Biskuvileri ve tereyagi robottan gecirip toz haline getirin. 22cm / 24 cm kaliba bastirarak tabani olusturun.
Muhallebi
Tencereye sutu, nisasta, sekeri, tuzu, ezilmis kakule, cekirdekleri cikarilmis vanilya cubugu (cubuklar dahil) koyup karistirarak muhallebiyi pisirin. Pistikten sonra muhallebiyi direk suzgecten gecirin ve sogmaya birakin.
Kremayi ayri bir kabin icinde sertlesene kadar cirpin.
Muhallebiyi en yuksek ayarda 5 dakika cirpin.
Sogmus muhallebiyi krema ekleyip spatula yardimi ile dikkatlice karistirin. Hazirladiginiz tabanin ustune dokun. En az 2 saat buzdolabinda sogmaya birakin.
Uzeri
Mandalinalari muhallebinin uzerine dizin.
Konserve kutusunun icindeki mandalinalarin suyu ile joleyi tarife gore hazirlayin. Muhallebinin uzerine dokun. Tekrar buzdolabina koyup 1 saat tekrar sogmaya birakin.
Bol Cikolatali Kek
Cikolata delisi olunca her yaptigim cikolatali pasta/kekin icinde olabildigince cok cikolata olmasi gerekiyor. Bu da oyle bir kek oldu. Bol cikolatali...
Malzeme (20cm kalip icin)
-2 yumurta
-3/4 su bardagi seker
-yarim cay bardagi sut
-1/2 su bardagi sivi yag
-1 kabartma tozu
-1 paket vanilin, yada 1 tatli kasigi vanilya extract
-4 kasik elenmis kakao
-yarim su bardagi damla cikolata
-1 bucuk su bardagi elenmis un
Uzeri icin:
-200 gr bitter cikolata
Yapilisi:
Yumurta ve sekeri koyulasincaya kadar cirpin.
Sut, siviyag ve vanilyayi ekleyin cirpmaya devam edin.
Kabartma tozu, un ve kakaoyu eleyin ve spatula yardimi ile karistirin. En son olarak damla cikolatalari ekleyin spatula ile karistirin.
20cm yaglanmis kaliba kek hamurunu dokun ve onceden 175C isitilmis firinda pisirin. 30 dk sonra kurdan testi yapin.
Kek sogduktan sonra uzerine au bain mari usulu eritilmis cikolatayi dokun. Sogduktan sonra servis yapin.
Bugun 2 tane cok kolay tarifle devam ediyorum. Ilk tarif mandalinali muhallebi. Yapimi cok kolay, bir o kadar da lezzetli!
Mandalinali Muhallebi
Muhallebi icin malzeme:
-500ml sut
-3 yemek kasigi nisasta
-3 yemek kasigi seker
-1/4 cay kasigi tuz
-1 vanilya cubugu
-4 adet kakula (hafif ezilmis)
-200ml krema
Taban icin malzeme:
-1 paket petit beurre
-75 gr tereyag (eritilmis)
Uzeri icin malzeme:
-Konserve mandalina
-1 paket seffaf tart jole
Yapilisi:
Taban
Biskuvileri ve tereyagi robottan gecirip toz haline getirin. 22cm / 24 cm kaliba bastirarak tabani olusturun.
Muhallebi
Tencereye sutu, nisasta, sekeri, tuzu, ezilmis kakule, cekirdekleri cikarilmis vanilya cubugu (cubuklar dahil) koyup karistirarak muhallebiyi pisirin. Pistikten sonra muhallebiyi direk suzgecten gecirin ve sogmaya birakin.
Kremayi ayri bir kabin icinde sertlesene kadar cirpin.
Muhallebiyi en yuksek ayarda 5 dakika cirpin.
Sogmus muhallebiyi krema ekleyip spatula yardimi ile dikkatlice karistirin. Hazirladiginiz tabanin ustune dokun. En az 2 saat buzdolabinda sogmaya birakin.
Uzeri
Mandalinalari muhallebinin uzerine dizin.
Konserve kutusunun icindeki mandalinalarin suyu ile joleyi tarife gore hazirlayin. Muhallebinin uzerine dokun. Tekrar buzdolabina koyup 1 saat tekrar sogmaya birakin.
Bol Cikolatali Kek
Cikolata delisi olunca her yaptigim cikolatali pasta/kekin icinde olabildigince cok cikolata olmasi gerekiyor. Bu da oyle bir kek oldu. Bol cikolatali...
Malzeme (20cm kalip icin)
-2 yumurta
-3/4 su bardagi seker
-yarim cay bardagi sut
-1/2 su bardagi sivi yag
-1 kabartma tozu
-1 paket vanilin, yada 1 tatli kasigi vanilya extract
-4 kasik elenmis kakao
-yarim su bardagi damla cikolata
-1 bucuk su bardagi elenmis un
Uzeri icin:
-200 gr bitter cikolata
Yapilisi:
Yumurta ve sekeri koyulasincaya kadar cirpin.
Sut, siviyag ve vanilyayi ekleyin cirpmaya devam edin.
Kabartma tozu, un ve kakaoyu eleyin ve spatula yardimi ile karistirin. En son olarak damla cikolatalari ekleyin spatula ile karistirin.
20cm yaglanmis kaliba kek hamurunu dokun ve onceden 175C isitilmis firinda pisirin. 30 dk sonra kurdan testi yapin.
Kek sogduktan sonra uzerine au bain mari usulu eritilmis cikolatayi dokun. Sogduktan sonra servis yapin.
bol çikolatalı kek harika gözüküyor..
YanıtlaSilelınıze saglık
Bende Hollandadayken çok geç açılan iftarlarımızı hatırlıyorum.Annem hiç mutfaktan çıkmazdı.Hollandalılar bunca saat aç durduğumuza hayret ederlerdi:)Mandalinalı muhallebi enfes görünüyor.Annem buna benzer bir tatlıyı ananas ve slagrooomla yapardı.Geçmişe götürdünüz beni ellerinize sağlık.Hayırlı Ramazanlar tekrar...
YanıtlaSilher ikisi de ayrı güzel,seçmek zorunda bırakılsam ya hepsi ya da hiçbiri derdim herhal:-)
YanıtlaSilHayirli ramazanlar canim, Her iki tarifinde muhtesem, tam beni damak tadina göre! bende çikolata hastasiyim :) Ellerine saglik
YanıtlaSilçikolatalı kek harika ama en çok içim mandalinaların görüntüsüne gitti :)
YanıtlaSilALLAH sabrınızı bol versin....tatlılar çok leziz göründüğü kadar, enerji vermesi açısından da iyi oluyordur diye düşünüyorum....Hayırlı Ramazanlar..
YanıtlaSilbol çikolatalı kek tam bizimkilere göreymiş.ellerine saglık.
YanıtlaSilOfff ikisi de süper Selmacıımmm. Ellerine sağlık :) sevgiler
YanıtlaSilÇikolatali kek benim favorim her ikisi için de ellerine sağlık cnm.
YanıtlaSilSelma'cım ne kadar geçmiş orada iftar? Allah kuvvet versin canım.
YanıtlaSilİki tarifinde çok güzel ama bizim kız muhallebiliye göz koydu.
Ellerine sağlık canım
sevgiler
hmmm her ikisi de nefis görünüyor! elinize sağlık!
YanıtlaSilmerhaba bloğuma uğramışsınız çok memnun oldu hollandada bizim akrabalarımız var. hemen hemen hersene türkiyeye geliyorlar biz gidemesekte .görüşmek üzere inşallah. sevgiler.
YanıtlaSilözellikle çikolatalısına takıldım kaldım:) eline sağlık harika olmuşlar
YanıtlaSilsevgilerimle..
ellerine sağlık nefis yeni tarfilerini bekliyoruz dört gözle...
YanıtlaSilah birazda içine portakal ! :=))
YanıtlaSilişte favorim !