Tekrar Merhaba - Kisnisli Tavuk Yemegi

Yazima baslamadan once beni merak edip soran arkadaslarima tesekkur ediyorum. Ayrica biraktiginiz guzel dilekler icinde tesekkur ediyorum. Yaklasik 2 ay olmus ara vereli. Kucuk balim bir kac gun sonra 2 ayini dolduracak. Bu iki ay icinde cok sey degisti. Ilk basta 1 cocugun 0 cocuga esit oldugunu anladim. Yani ne kadar kolaymis bir cocuga bakmak! Bal oglan minik balimi ilk gordugu anda anladi onun kardesi oldugunu. Zaten onu hazirlamistik aylar once. Onu gorur gormez sevdi hosuna gitti ama kisa surdu:) Gunler gectikce bal oglan huy degistirmeye basladi. Kardesini kiskanmasi beni sasirtti. Bugune kadar hic bir kiskanc hareketlerini gormedim. Simdi evde 24 saat bir bebegin olmasi, onunla cok vakit gecirmem onu rahatsiz etti. Eee hakli tabiki! Minik balim dogmadan once butun vaktimi onunla geciriyordum, simdi butun ilgiyi paylasmak zorunda. Bal oglanin tavirlari beni birazda olsa korkuttu. Kardesine zarar verecek diye cok korktum. Kiskanma hakkinda bir cok yazi okudum, uzmanlarla konustum. Hepsi ayni seyi soyluyor. Ikisi ile ayri ilgilenmek gerekiyor. Mesela kardesi olmadan bal oglan ile birseyler yapmak. Yada bir arada olduklari zaman onun yardimini istemek. Kendini onemli ve faydali hisetmesi cok onemli. Bu iki yontemi uygulayarak kiskanmalari minimuma indirdik diyebilirim. Arada bir tutuyor tabiki ama ilk haftalara gore cooook daha az! Artik dengeler kuruldu, cocuklarin duzeni belli bu da huzur veriyor insana. Ama sunu soylemeliyimki hayatim sanki hep boyleymis gibi geliyor. Cocuksuz ben 5 yil boyunca neler yapmisimki? O bos vaktimde neler yaptigimi dusunuyorum bazen. Cok bos gectigini simdi anliyorum. Okulumu bitirdim diplomami aldim, kurslara gittim ve bol bol calistim! Guzel isler yaptim, ama bu iki minik asklarimin yaninda hepsi bos geliyor.

Gecelim artik tarife degilmi? Sanmayinki ben blogumu unuttum. Aksine cok ozledim! Son bir kac haftadir kendimi cok sukur iyi hissediyorum. Mutfaga girip elbette birseyler yaptim, arastirmalar yaptim ve bir cok yemek programlari izledim!

Bugunki paylasacagim tarif cok kolay ve basit. Az malzeme ile nefis bir aksam yemegi. Bu yemek tarifi ozellikle yeni baslayanlar icin harika.

Kisnisli Tavuk Yemegi






































Malzeme:- 500 gr tavuk gogusu (kusbasi dogranmis)
- 3 dis sarimsak (kucuk dogranmis)
- 1 orta boy sogan (ince kiyilmis)
- 4 iri domates (kabuklari soyulmus, kup dogranmis)
- 4 adet carliston biber (halka dogranmis)
- tuz, karabiber
- taze kisnis

Yapilisi:-Tavaya 4 yemek kasigi zeytinyag dokup tavuk gogusunu hafif kavurun.
-Sarimsak ve sogani ekleyip kavurmaya devam edin.
-Halka dogranmis biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
-Domatesi, tuzu ve karabiberi ekleyip karistirin.
-Kisik ateste domatesler erineye kadar pisirin.
-Sade pilav ve ince kiyilmis kisnis ile servis yapin.

Yorumlar

  1. tekrar h.g.arkadaşım.iki çocuk arasında dengeyi kurmak gerçekten zor.ne kadar hazırlarsn hazırla kıskançlık mutlaka oluyor.yemek te çok güzel.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Bir annenin en yorucu ama en unutulmuyacak güzel günlerini yasiyorsun. Mutlulugunuz daim olsun. Yemek nefis görünüyor. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  3. Canım hoşgeldin. Ne mutlu sana 2 tane evladın var :)
    Kıskançlığa gelince sanıyorum bu normal çünkü bende kardeşimi ilkönce çok sevip, ardındanda e anne ne zaman gidecek bu kardeş demeye başlamışım :)
    Yemeğinde çok güzel görünüyor canım.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. selmacım hoşgeldin.. bal oğlanı ve seni çok iyi anlıyorum aynı şeyleri bende yaşadım oğlum için çok zordu ve halen zor:)
    farklı tavuk yemeklerini seviyorum çok lezzetli gözüküyor
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. hoşgeldınız..
    allah kolaylıklar versın...
    tarıf cok hoş ama fotoğraf daha bir hoş..
    elınıze saglık

    YanıtlaSil
  6. hoşgeldin! taptaze mis gibi bir başlangıç yapmışsın taze kişniş gibi... mutluluklar diliyorum sana bal oğlun ve minik prensinle:)

    YanıtlaSil
  7. HOSGELDİN BENDE BEBEGİMİ BUNDAN BİR SENE ÖNCE İLK KUCAGIMA ALDIGIMDA SEN GİBİ DÜŞÜNÜYORDUM VE HALA ÖYLE DÜŞÜNÜYORUM O OLMADAN ÖNCE HAYAT NE KADAR BOSMUS.YEMEĞİN ENFES GÖRÜNÜYOR BÖYLE PRATİK VE LEZİZ TARİFLERE BAYILIYORUM ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
    SEVGİLERİMLE..

    YanıtlaSil
  8. Tekrar hosgeldin Selma'cigim, ben de yoktum bir ara. Saglik olsun da. Sevgi ve selamlar, anneler gunun de kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  9. Selmaigim,Allah yardimcin olsun cnm saglikla ve huzurla büyüt ballarini :)
    Cocuk olunca insan önce ki vakitlerinin gercekten bos oldugunu anliyor,bütün hayatin doluyor sanki evin ici dopdolu oluyor :)
    Ellerine saglik cnm,sana simdi kolay ve pratik tarifler yapmak düser:)

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Canım benimi hoşgeldin sefalar getirdin:) Minik balını kokla benim için. çocuklar hep aynı tepkileri veriyorlar ama sonradan geçiyor. hepsi geçecek . Yemek enfes seni özlemişim. sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. canımm hoşgeldin tekrra:) ayrıca harika olan sensin:) "Süper Selma"sın sen biliyorsun :)
    bebeklerinle birlikte ne ciic bir hayatın var :) tabii bir de sana sormak laızm:) dengeleri sağlayana kadar epey uğraşmışsın:)
    bekara hatun boşamak kolay misali konuşuyorum tabii şimdi ama görürsün sen dediğin günler de gelecek biliyorum:)sözün özü özlemişiz seni.) hoşgeldin sefa getirdin:)
    öpüyorum canımm..

    YanıtlaSil
  12. canım benim iyi olmana çok sevindim öncelikle anneler günü kutluyorum.Rabbim uzun senler yavrularınla olmanı sağlasın inş.
    Canım o kıskanlık ne kötü bir durum allahım yardım etsin sana bende bu sene artıkkızıma kardeş yapacağım diye düşünürken artık planları bir 4 sene daha attık sanırım ondan sonra da yapamayız gibi geliyor bana kısmet artık
    Yemek her zamankiler gibi şahane ellerine sağlık afiyet bal olsun
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Tavuk yemeği çok güzel görünüyor.Sunumda harika emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  14. çok güzel gözüküyoe ..en kısa zamanda deneyeceğim.. merrapunzel.blogspot.com

    YanıtlaSil
  15. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Swiss Buttercream

Çörekotlu Peynirli Bazlama - Turkish Flatbread with Cheese and Nigella Seed

Balli Hardalli Patates Salatasi