Etli Nohut & Pilav

Merhaba arkadaslar,

Bugun sizlerle klasik bir yemek tarifi paylasacagim. Blogumda mutlaka olmasi gerektigini dusunuyorum. Bahsettigim yemek etli nohut. Asla vazgecemiyorum! Cok seviyorum nohutu :-)

Evet, "Mest of Me" iste bu yemek!! Bu tarifi arkadasim http://maydonose.blogspot.com/ gonderiyorum.


Mest ettigim tarif: Kesinlikle Pizzalarim :)
Mest oldugum tarif: Bir cok sey, ama bunlardan biri etli nohut.
Mest oldugum yemek dergisi: -
Mest oldugum yemek sitesi: www.bakerella.blogspot.com/
Mest oldugum blog: http://ayseyaman.blogspot.com/
Mest oldugum yemek kitabi: "Kook met Jamie" Jamie Oliver
Mest oldugum Asci: Jamie Oliver


Fotografta gordugunuz gibi kusbasi et kullanmadim. Yagsiz / kemiksiz parca et kullanmayi tercih ediyorum. Et yagli oldugu zaman tadim kaciyor, midem bulaniyor o yuzden tercih etmiyorum.



Etli Nohut

Malzeme:
- 2 su bardagi nohut
- 200 gr yagsiz et (yagli, kemikli hic fark etmiyor, genelde kemikli et kullanilir)
- 2 yemek kasigi tereyag
- 1 sogan
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 1 yemek kasigi aci biber salcasi
- tuz, karabiber

Derin bir kaba su doldurun, icine de 1 tatli kasigi tuz ekleyin. 1 gece onceden nohutu islatin.

Duduklu tencerede 2 yemek kasigi yagi (tereyag) eritin. Eti yagda suyunu cekene kadar kavurun. Ince kiyilmis sogani ekleyin ve 1-2 dakika kavurmaya devam edin. Salcalari ekleyip karistirin, tuz ve karabiber ekleyin.

1 gun onceden islattiginiz nohutu suzun ve tencereye ekleyin. Ustune cikacak kadar (ekstra koymayin) su ekleyin. Duduklu tencerede nohutlar yumusayincaya kadar pisirin. (Ocagin altini kistiktan sonra 10 dakika pisirdim, bu tencereden tencereye fark edebilir).


Sade Pilav
Malzeme:
- 2 su bardagi pirinc
- 3 su bardagi su /et suyu / tavuk suyu
- tuz
- 2 yemek kasigi tereyag

Pirinci yikayip 30 dakika tuzlu suda bekletin.

Tencerede yagi eritin ve pirinci ekleyin. Pirinci 2-3 dakika kavurun.

Suyu ve tuzunu ekleyin, 1-2 kere karistirin ve tencerenin kapagini kapatin. Suyun kaynamasini bekleyin. Kaynadigi an atesi en dusuk ayara getirip pisirin. Pistikten sonra ocagi kapatin ve bir pecete ile pilavin ustunu kapatin 30 dakika demlendirin.

Yorumlar

  1. canım nohut yararlı hemde lezzetli bir yemek
    bende kardeşi kuru fasulye yaptım yarın eklerim tarifini ...ellerine sağlık arkadaşım..iyi akşamlar..

    YanıtlaSil
  2. Bende çok severim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Annemin yemeklerinden en cok sevdigim ve de en cok ozledigim bir yemek, paylasimin icin cok sagol.

    YanıtlaSil
  4. "Mest of Me" etkinligine katilimin ve de paylasimin icin tesekkurler.
    http://maydonose.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık nefis olmuş benimde en sevdiğim yemeklerdendir ama nedense çok uzun zamandır yapamadım en kısa zamanda yapılmalı sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. bende çok severim,ellerine sağlık... hayırlı iftarlar..

    YanıtlaSil
  7. Etli nohut sevilmez mi hiç? Ben de çok severim ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. nasıl müthiş görünüyor canım yaaaa.ellerine sağlık.ben de çok severim nohutu pilavı..

    YanıtlaSil
  9. Canım ellerine sağlık benimde mest olduğum bir lezzet...
    Ben hastalanınca annem hemen nohut yemeği yapardı:)))

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık, klasik ama harika bir ikili, yanına bir de komposto ve turşu oldumu, tamamdır:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Selamlar Nohut ve bugday en fovori yemeklerimdir.Vallahi akan sular durur benim icin ellerine saglik.Bu arada bana Rulo tavuk köftesi icin yorum birakmissin.Tesekkür ederim.Soruna gelince: Tavuk zaten cabuk pisen bir yemek.Ben yaptigim zaman rulonun capi 10 cm filan oluyor.Sadece basta köfteyi folyo ile biraz örtersen cipslerin yanmasini önlersin.Pismeye yakin folyoyu kaldirabilirsin.
    Ben bu köfteyi senelerce yaparim.icindeki cig biberler bile pisiyor.O yüzden kaygin olmasin.SELAMLAR

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Swiss Buttercream

Çörekotlu Peynirli Bazlama - Turkish Flatbread with Cheese and Nigella Seed

Balli Hardalli Patates Salatasi