Mantarli Kolay Su Boregi

Turkiyedeki o tazecik yufkalari cok ozluyorum. Burada maalesef taze acilmis guzelim yufkalar yok. Hazir paket halinde satiliyor ve cok kalin oluyor. Bu da boregin tadini etkiliyor. Ama bunada sukur diyorum, cunku hic yoktan iyidir, degilmi?

Bugunki paylasacagim tarifi Portakal Agacinda gormustum ve denemek istedim. Kolay su boregi diye geciyor. Su boregi oldugu icin denemek istedim, belki bu sefer guzel bir borek yaparim diye dusundum. Cunku boreklerim fazla basarili sayilmaz (istisnalar oluyor tabiki). Bu da o istisnalardan biri.

Ben orjinal tarifteki gibi  beyaz peynir/maydonoz kullanmadim. Buzdolabinda taze mantar ve havucu gorunce ic malzemeyi secmek zor olmadi. Nefis bir borek cikti ortaya. Birdahaki seferde peynirli deneyecegim. Klasik peynir/maydonozun verdigi lezzet herzaman icin bambaskadir benim icin!!!






































Kolay Su Boregi

Malzeme:
-6 adet yufka

-4 yumurta
-2 su bardağı süt
-1 su bardağı sıvıyağ
-2 su bardağı su

Ic Malzeme:
-500 gr mantar
-2 adet rendelenmis havuc
-1 sogan
-tuz, karabiber, yarim tatli kasigi tuzot, sivi yag

Yapilisi:
-Mantarlari ince dilimleyin ve havuclari rendeleyin. Derin bir tavanin icine 1/4 cay bardagi kadar siviyag dokun ve ince kiyilmis soganlari ekleyin pembelesinceye kadar pisirin. Mantari ve havucu ekleyin yumusayinca tuzot, karabiber ekleyin ocaktan alin. * Tuzot tuzlu oldugu icin belki tuz eklemenize gerek kalmayabilir. Mantar karisimi tuzsuz geliyorsa size damak tadiniza gore tuz ilave edebilirsiniz. Eger tuzot kullanmiyorsaniz sadece tuz eklerseniz de olur.

- Yumurta, süt, sıvıyağ ve suyu derin bir kapta iyice karıştırın. Yağladığınız büyük boy fırın tepsisine bir yufkayı serin. Taşan kenarları koparın.


- Başka bir yufkayı rulo halinde sarıp 7-8cm'lik parçalar halinde kopararak hazırladığınız sütlü karışıma batırın ve yanyana tepsiye dizin. Diğer bir yufka ile daha aynı işlemi tekrar edin. İç malzemesini yayın. Diğer 2 yufkayı yine parça parça kopararak sütlü karışıma batırıp iç malzemesinin üzerine dizin.

3.Kalan son yufkayı da en üste kapatarak artan sütlü karışımı böreğin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 190C fırında üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak servis yapın.
 
* Sivi malzeme bana gore biraz cok oldu ve hepsini kullanmadim. 1/6 miktar kadar artti, ona da biraz un ekleyip krep yaptim. 

Yorumlar

  1. Canım eline sağlık. bende peynirli yi hep tercih ederim ama mantarlı da arada iyi oluyor:)

    YanıtlaSil
  2. Selmacım ellerine sağlık canım benim oğlanlar tam börek canavarı:)
    Yapsam her gün bakmadan yiyecekler börek harika öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. selmacım nefis olmuş böreklerin haksızlık ediyorsun gibi geldi kendine :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. selmacım nefis olmuş böreklerin haksızlık ediyorsun gibi geldi kendine :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. sen oradan pepela's garden diğer taraftan, yufka yok milföy yok diye özleminizi dile getirmiyor musunuz hakikaten fena hissediyorum kendimi... Gelecek olursam oralara kapıp getireceğim yufkaları söz. Ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  6. tatlımm mükemmel görünüyo ellerine sağlıkk:))
    mantarla ne güzel olur:)

    YanıtlaSil
  7. İç malzemesi bence süper. Hiç denememiştim. Ama en kısa zamanda deneyeceğim canım
    Ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Eline sağlık, bende bu böreği bol sütlü peynirli olarak hazırlıyorum.

    YanıtlaSil
  9. Elerine sağlık canım,çok güzel olmuş..Memleketimizde herşey bambaşka değilmi ? Ama senin de söylediğin gibi,şükretmek lazım..Mantarla denememştim hiç,çok güzel olacağı garanti gibi görüntüye bakınca :) afiyet olsun sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  10. Benim de bir mantarlı böreğim var, bu ara mantara takık durumdayım zaten. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. Ellerinize sağlık nefis görünüyor olsada yesem mantarlı böreği çok severim

    YanıtlaSil
  12. Nefis görünüyor,ellerine,gönlüne sağlık bal oğlanın anneciği:)
    Bu arada soğanlı kaşarlı ekmeği iki defa yaptım,muhteşem oldu..
    Şükran ve sevgilerimi gönderiyorum
    Muhabbetle

    YanıtlaSil
  13. mantarlı böreklere bayılırım
    ellerine sağlık arkadaşım
    börek nefis olmuş

    YanıtlaSil
  14. Selmacığım iç malzemesine bayıldım ellerine sağlık afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  15. Ayy,citir citir olmus eline saglik.Hic denemek gerek mantarlisini da.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. ELLERİNE SAĞLIK.
    BÖREK VE PEYNİR KALIPLAŞMIŞ İKİLİ.AMA ARALARDA BÖYLE DEĞİŞİK MALZEMELER BÖREĞİN İMAJINI YENİLİYOR:))
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  17. ELLERİNE SAĞLIK CANIM..SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  18. Şu ana kadar sadece bir kez denedim gerçek su böreğini yapmayı,inanılmaz zahmetliydi.
    Ancak tarifinle çok daha pratik bir su böreği deneyebiliriz:)Teşekkürler
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  19. Ellerinize sağlık.. mantarlı böreği çok severim ama havuçlu filan değişik bi tarif olmuş denenmeli.. sevgiler..

    YanıtlaSil
  20. Hastayım kesin su böreğine:)
    kolayı yalanı farketmez yiyebilirim:)
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  21. Ellerine sağlık canım nefis görünüyor:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Swiss Buttercream

Çörekotlu Peynirli Bazlama - Turkish Flatbread with Cheese and Nigella Seed

Balli Hardalli Patates Salatasi