Hangi birine uzuleyim?

Bir insan 79 yil yasa, 33 yil yasa hayat geciyor. Cok cabuk geciyor. Zaman kavramini dusundugum de kafam karisiyor. Tamam artik burda dur, birak dusunmeyi diyorum kendi kendime.

Gecen sene temmuzda dedemi kaybettim. 79 yasina girdikten 16 gun sonra. Dedemin olumunden sonra zaman kavramini daha cok dusunmeye basladim. Sofrada yemek yerken bir gun bir an hersey durdu benim icin. Bal oglani dedemin 1 yasindaki hali oldugu dusundum, ben onun annesi, esim ise onun babasi. Bir an aptal oldum.

Dedemin annesi babasi ahirete goc edeli seneler olmustu, dedem gitti artik onlarin yanina. Simdi ise onlarin yerini almaya basladik. Artik benim de bir cocugum var ve ikinci yolda. Ne demek istedigimi anliyorsunuz degilmi? Bu bazen cok urkutuyor. Cunku gercekle yuzlesiyorsun. Obur yandan ise ahirete yaklasmanin mutlulugu, cunku ebedi hayat bizi bekliyor. Tabiki bu ebedi hayatin benim icin guzel olup olmayacagini Allah c.c. bilir.

Bunlarin hepsinin yazmamin elbette bir sebebi var. 3 gun once gencecik yasta, 4 cocuk babasi trafik kazasinda hayatini kaybetti. En kucuk cocuk daha henuz 3 aylik. Babamin sut kardesinin oglu. Hersey alt ust, ic dunyam alt ust. Bir annenin yavrusunu kaybetmesimi? Gencecik bir insanin esini kaybetmesimi? Cocuklarin babasiz kalmasimi? Hangi biri daha aci? Hangi birine uzuleyim?

Hayat cok kisa... ister 79 yasina kadar yasa, ister 33...... Gun gelip catacak.

Yorumlar

  1. basin saolsun Selma cok aci:(

    YanıtlaSil
  2. çok kötü bir durum,seni de kötü etkilemiş tabi hamilelikte böyle şeyler daha dokunuyor insana
    hayat çok kısa aslında
    yaşadığımız an'dır aslolan
    küçük kuzunu ve doğacak minik kuzuyu düşün,içini karartma yeni bebek çok güzel umutlarla gelecek
    seni çok öpüyorum

    YanıtlaSil
  3. bende bazen aynı şeyleri hisediyorum annem babam benim yaşındayken ayakları ağrır,tansiyonları yükselirdi şimdi bakıyorumda ben yaşıyorum aynı durumları bi tuhaf oluyorum,ama şunu çok iyi biliyorumki aslolan ahirete güzel hazırlık yapabilmek,bence ablacım sen bu düşüncelerini ertelemeye çalış çünkü hassas bir dönemdeniz Rabbim ahirete göçenlere rahmet geride kalanlara sabrı cemil ihsan eylesin,sanada sağlık ve huzur içinde bebeğini kucağına almayı nasip eylesin

    YanıtlaSil
  4. Canım yazdıklarında haklısın. Bende düşündükçe korkuyorum. Ama yakın zamanda yakın bir arkadaşımın yaşadığı evlat acısı ile kendime geldim. Allah evlad acısı vermesin.Her şeyin bir sebebi olduğunu unutma.Ve hamileyken böyle şeyler düşünme.öperim seni

    YanıtlaSil
  5. 'İnna lillah inna ileyhi raciun'
    Başınız sağolsun arkadaşım:( acınızı paylaşıyorum.Mekanı cennet olsun.İnsan tanısa da tanımasa da bu tür haberlerde içi sızlıyor,şöyle bir hayat muhasebesi yapıyor.Geride kalanlara selamet ve sonsuz sabır diliyorum can-ı gönülden.
    El hayru fi ma vaka,Rabbim o yavruların yüreğinde olacaktır inşaAllah.Herşey biz insanlar için..
    Bizlere bahşedilen bu kısacık ömrü layıkıyla değerlendirirz inşaAllah.
    SOn nefeste imanla göçüp,cennet-i alada buluşmak duasıyla..
    Kendini ve miniklerine dikkat et canım.

    YanıtlaSil
  6. bende çok korkarım çocuklarım yalnız kalırlarsa diye ya ben onlarsız kalırsam diye... hep dualarımda birbirimize bağışlanmamız... Etkinlenmişsin doğal olarak ama seni çok iyi anlıyorum..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Başınız sağolsun canım.. 3 gündür o üzüntüleri bende yaşadım.. ve korkmaya başladım.. Allah uzun ve sağlıklı ömür versin hepimize.. ne diyelim ki..

    YanıtlaSil
  8. canımm başınız sağolsun..
    hayatta herşey bir sebep gelişimiz de gidişimizde..
    baloğlanı ve küçücüğü düşün güzelim üzme kendini..
    güne ışıklı tarafından bak dünyan ışısın güzelim..
    kendine çok dikkat et..

    YanıtlaSil
  9. Allah rahmet etsin, geride kalanlara sabir versin insallah! 4 cocuklu baba gitti ama 4 cocuklu bir anne geride kaldi, hayat onun icin bundan sonra cok daha agir olacak. Allahim yardimcisi olsun insallah. Basiniz sag olsun!
    Yasemin

    YanıtlaSil
  10. Başınızsağolsun Selma'cığım, sabır diliyorum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Swiss Buttercream

Çörekotlu Peynirli Bazlama - Turkish Flatbread with Cheese and Nigella Seed

Balli Hardalli Patates Salatasi