Zeytinyagli Fasulye

Bal oglan gecen hafta ana okul oncesi hazirlik okuluna basladi. Aslinda okulda sayilmaz, yuva gibi birsey. Fakat burada ozellikle dil egitimi veriliyor, kitaplar okunuyor, yeni kelimeler ogreniliyor. Ana okula basladiginda insallah duzgun konusuyor olacak, bildigi kelime sayisi cok olacak. Boylece ana okuluna sorunsuz baslama imkani olacak, ve okul ortamina alisik olmasi onun icin faydali olacak insallah. Turkiyedeki sistem buradaki sistemden farkli. Orada ana okul sart degil, burada 5 yasindan itibaren okula gitme zorunlugu var. Bal oglani simdiden baslatmamiz kendi tercihimiz. Turkiyede sanirim 7 yasindan itibaren okula gitme zorunlugu var. Bal oglanin annesi ve babasi olarak ne kadar erken baslarsa egitime o kadar iyi oldugunu dusunuyoruz.

Simdi ben dusbahcesinde cogu zaman bal oglandan bahsediyorum. Burasi benim icin "minik" bir gunluk. Bunlari yazmamin aslinda bir sebebi var daha once sizlerle paylasmadim. Buradaki butun tariflerimi ve yazilarimi kitap olarak bastirip bal oglana benden ona ozel bir hatira olarak hediye etmek.

Bugun sizlerle klasik bir tarif paylasacagim. Herkesin bildigi bir tarif, fakat dusbahce'nin arsivinde bulunmasini istedim. Ben bu tariften asla sasmam ve sonuc herzaman icin mukemmel olur. Ister sicak servis yapin, ister soguk yiyin ikisi de harika oluyor. Ben herzaman sade pilav ile servis yaparim ve ana yemek olarak tuketilir.



Malzeme:
-yarim kilo fasulye
-1 adet buyuk sogan
-2 kesme seker
-1 su bardagi su
-3 yemek kasigi zeytinyag
-1 yemek kasigi domates salcasi ( yada 3-4 adet soyulmus kup kup dogranmis domates)
tuz


Yapilisi:

-Fasulyeleri yikayip ayiklayin.

-Soganlari ince kiyip duduklu tencerede 2 yemek kasigi zeytinyagda kavurun.

-Fasulyeleri ekleyin ve 5 dakika soganla birlikte kavurun.

-Salca (ya da domates), seker ve tuzu ekleyin karistirin.

-Su ekleyip duduklu tencerede 15 - 20 dakika pisirin. (Bu rakam duduklu tencereden tencereye degisir. Ben Fissler marka kullaniyorum)

Yorumlar

  1. Selmacığım bal oğlana şimdiden başarılar diliyorum . Seninde ellerine sağlık bu tarifleri aynı zamanda yemeği hiç bilmeyenlerde kullanıyor onlarıda düşünüp basit tarifler vermek lazım ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar, Dilek hanımın mutfağı "Tavuklu işkembe çorbası" tarifi ile bloglardan seçmelerde. (http://gencalsabahattin.blogspot.com)
    Sizinde her pazartesi yayınlanmasını istediğiniz yemek tariflerinizi beklerim.

    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,ellerinize sağlık...Klasik tarif verdiğinizden bahsetmişsiniz ama yemek yapmayı hiç bilmeyenler de olabilir.Ortaokul döneminde çay demlerken kitaba bakmıştım ve bir süre benimle dalga geçmişlerdi...

    YanıtlaSil
  4. canımm Bal Oğlana hayata attığı bu minicik ama mühim adımda başarılar dilerim..
    taze fasülyen çok güzel görünüyor.. doyumsuzca ekmek yerim yanında hiç de pişman olmam:))
    geçmiş bayramın mübarek olsun tatlım:))

    YanıtlaSil
  5. Arkadaslar cok tesekkur ediyorum.

    Klasik tarif dedim, fakat bu tarifi eklerken yemek konusunda cok tecrubeli olmayan arkadaslari da dusunerek ekledim. Bazen daha cok kolay tarif eklemem gerektigini dusunuyorum. Bu konu uzerinde calisacagim;)

    YanıtlaSil
  6. Canım bal oğlana başarılar dilerim. Tüm okul hayatı başarılı olur inşallah. Fasulyen harika ellerine sağlık.Bu tür klasik olmuş tarifler bence mutlaka verilmeli çünkü pek çok yemey yapmasını bilmeyen arkadaş buralardan bunları öğreniyorlar. Sevgiler, iyi haftalar.

    YanıtlaSil
  7. :) bal oğlan yuvalı oldu yani,inşallah okuyup büyük adam olur da,annesi başarılarını yazar blogdan,bizler de okuruz mutlu oluruz.Altyapı çok önemli,özellikle dil her geçen gün daha da önemli hale geliyor,çocuklarımızın geleceği için eğitim şart :) Yavrucuklarımız vatanına milletine faydalı,hayırlı ve eğitimli güzel insanlar olarak yetişirler inşallah..
    Fasülyenin suyuna ekmek banasım geldi :) bu kadar mı güzel olur bir yemeğin suyu,ellerine sağlık canım,afiyet şifa olsun inşallah..sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. merhaba Selma sanirim bal oglan peuterspelzaala basladi hayirli olsun bizimki tatilden once baslamisti guzel gidiyo:)zeytinyagli fasulye benimde ana yemeklerimdendir yaninda pilavla:)ellerine saglik sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. hayırlı olsun canım,inş. çok başarılı olur bal paşam(kızmadın inş.)
    fasulyeyse her zaman yiyebilirim,ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  10. Canım eline sağlık . Çok ama çok severim. sevgiler bal oğlanı öperim:)

    YanıtlaSil
  11. Ben almanyadan sevgi, gercekten cok guzel bir blog, eger twitter veya facebook sayfasi varsa hemen
    ekliycegim.

    YanıtlaSil
  12. Ben almanyadan sevgi, gercekten cok guzel bir blog, eger twitter veya facebook sayfasi varsa hemen
    ekliycegim.

    YanıtlaSil
  13. Tüm bloğu gezdim çok güzel tarifler var.Ellerinize sağlık...sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. Offfff en sevdiğim 3 lüden biridir fasulye. Yanında bulgur pilavı ve yeni açılmış turşu olacak ve de cacık. Oyyy oyyy oyyyy canım nasıl istedi of yaaa ! Elinize sağlık ablka çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  15. vazgeçimez bir yemek.ellerinze sağlık

    YanıtlaSil
  16. Ellerine sağlık, fasulyeyi çok severim ben de, kış geliyor özleyeceğiz kendilerini, buzluğa kavurup atmak lazım vakti iyice geçmeden
    Baloğlana da başarılar dilerim, darısı hayırlısıyla bizim başımıza

    YanıtlaSil
  17. Canim ellerine emeklerine saglik hayirli aksamlar öptüm.

    YanıtlaSil
  18. olsa da yesem.ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  19. Kim sevmez ki taze fasulyeyi. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  20. ellerine sağlık bende çok severim tazefasulyeyi sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Swiss Buttercream

Çörekotlu Peynirli Bazlama - Turkish Flatbread with Cheese and Nigella Seed

Balli Hardalli Patates Salatasi