Armutlu Tarte Tartin
Biliyorum blogumu son siralar cok ihmal ediyorum. Hayatimda buyuk degisikler olunca boyle oluyor iste.
Gecen hafta sali gunu ben teyze oldum!:) Ilk defa teyze oldum (hala olmam icin daha cok zaman var ama neyse beklerim ben). 1 haftadir ucuyorum. Ne kadar guzel birseymis teyze olmak. Inanirmisiniz sanki bal oglan tekrar dunyaya geldi. Icim kipir kipir! Tarif edilmez bir duygu. O kadar guzel, o kadar masumki. Kokla kokla doyamiyorum ona.
Icim kipir kipir ya, onun icin paylasabilecegim en guzel tarif tatli olan bir tariftir (degilmi?). Daha once elmali tarte tartin yapmistim. Nefis olmustu, fakat yag miktari cok olunca biraz agir oldu (bana gore degil ama:P deneyen arkadaslar oldu). Bugunki paylasacagim tarif cok daha hafif ve yedikce yiyesi geliyor insanin. Hafif olsun diyorsaniz mutlaka bunu denemenizi tavsiye ediyorum. Unutmadan bu tarif Jamie Oliver'a ait;)
Malzeme:
-100 gram seker
-1 vanilya cubugu
-3 tam olgunlasmamis armut
-20 gram tereyag
-yarim cay kasigi toz zencefil
-1 avuc kadar file badem
-250 gram milfoy hamuru (6 adet)
-1 yumurta
-1 cay kasigi sut
Yapilisi:
-Sekeri, vanilyayi ve 100ml suyu 20cm'lik bir tencereye koyup 1 dakika kaynatin ve atesi kisin. Karistirmadan sekerli su karisimin karamelize olana kadar bekleyin (koyu kahvrengi olana kadar).
-Armutlari soyup 6 parcaya bolun. Armutlari hazirladiginiz karamelli tencereye koyun ve dikkatlice karistirin. Tereyagi ekleyin ve yaklasik 5 dakika daha koyu kivamda karamel elde edene kadar kaynatin.
-Tencereyi ocaktan alin ve toz zencefil ve bademleri ekleyin.
-Milfoy hamurunu kullanaciginiz kalibin buyuklugu kadar acin (20 cm firina dayanikli tava yada kare bir borcam).
-Armutlari karamel ile birlikte kaliba dokun. Ustunu de actiginiz milfoy ile sikica kaplayin (kenarlari iyi kapatin).
-Firca yardimi ile yumurta & sut karisimini milfoy hamurunun ustune surun.
-Onceden 190C isitilmis firinda milfoy hamuru guzel kizarana kadar pisirin.
-Pistikten sonra yarim saat sogmaya birakin ve genis bir tabaga ters cevirin.
-Ilikken servis yapin.
Gecen hafta sali gunu ben teyze oldum!:) Ilk defa teyze oldum (hala olmam icin daha cok zaman var ama neyse beklerim ben). 1 haftadir ucuyorum. Ne kadar guzel birseymis teyze olmak. Inanirmisiniz sanki bal oglan tekrar dunyaya geldi. Icim kipir kipir! Tarif edilmez bir duygu. O kadar guzel, o kadar masumki. Kokla kokla doyamiyorum ona.
Icim kipir kipir ya, onun icin paylasabilecegim en guzel tarif tatli olan bir tariftir (degilmi?). Daha once elmali tarte tartin yapmistim. Nefis olmustu, fakat yag miktari cok olunca biraz agir oldu (bana gore degil ama:P deneyen arkadaslar oldu). Bugunki paylasacagim tarif cok daha hafif ve yedikce yiyesi geliyor insanin. Hafif olsun diyorsaniz mutlaka bunu denemenizi tavsiye ediyorum. Unutmadan bu tarif Jamie Oliver'a ait;)
Malzeme:
-100 gram seker
-1 vanilya cubugu
-3 tam olgunlasmamis armut
-20 gram tereyag
-yarim cay kasigi toz zencefil
-1 avuc kadar file badem
-250 gram milfoy hamuru (6 adet)
-1 yumurta
-1 cay kasigi sut
Yapilisi:
-Sekeri, vanilyayi ve 100ml suyu 20cm'lik bir tencereye koyup 1 dakika kaynatin ve atesi kisin. Karistirmadan sekerli su karisimin karamelize olana kadar bekleyin (koyu kahvrengi olana kadar).
-Armutlari soyup 6 parcaya bolun. Armutlari hazirladiginiz karamelli tencereye koyun ve dikkatlice karistirin. Tereyagi ekleyin ve yaklasik 5 dakika daha koyu kivamda karamel elde edene kadar kaynatin.
-Tencereyi ocaktan alin ve toz zencefil ve bademleri ekleyin.
-Milfoy hamurunu kullanaciginiz kalibin buyuklugu kadar acin (20 cm firina dayanikli tava yada kare bir borcam).
-Armutlari karamel ile birlikte kaliba dokun. Ustunu de actiginiz milfoy ile sikica kaplayin (kenarlari iyi kapatin).
-Firca yardimi ile yumurta & sut karisimini milfoy hamurunun ustune surun.
-Onceden 190C isitilmis firinda milfoy hamuru guzel kizarana kadar pisirin.
-Pistikten sonra yarim saat sogmaya birakin ve genis bir tabaga ters cevirin.
-Ilikken servis yapin.
Tarte Tatin'e bayılırım. Ellerine sağlık çok güzel olmuş. Elmalısı da nefis oluyor, hele yanında bir top da dondurma olursa mmmh yeme de yanında yat.
YanıtlaSilCANIMMM TEKRRAR GÖZÜN AYDIN...
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK NEFİS GÖZÜKÜYOR...
gözün aydın canımm:) çok sevindim senin adına:)) ben hiç teyze olamıcamm hala olcam ancak ondada beklemeliyim napalımm:))
YanıtlaSiltarte tartin nefis görünüyor aklıma Hilal Ablamın ben Jamie yi severim demesi geldi:))
Çok şık ve leziz görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Tebrikler! Gözünüz aydın! Allah analı-babalı büyütsün! Kardeşinize de geçmiş olsun:) Tarte çok nefis gözüküyor hakikaten. Elinize sağlık!
YanıtlaSilElinize sağlık nefis gözüküyor..
YanıtlaSilCanımmm gözünüz aydın olsun teyze
YanıtlaSillik harika bir duygudur:))Tarta ba
yıldım ellerine sağlık kocaman öpü
yorum...
harika görünüyor.ellerinie sağlık
YanıtlaSilGözünüz aydın, ne güzel kokar şimdi o melek. Ağız tadıyla büyütün inşallah. Hala olduğunuz günleri de görmeniz dileğiyle.
YanıtlaSilen sevdiğim şeydir. alıp gidiyorum, kahvemle yiyiyorum. kimse kusura bakmasın))
YanıtlaSilCanım evdeki armutlarla ne yapabilirim diye düşünüyordum bu tarifi gördüğüm çok iyi oldu milföy alınca hemen denemeyi istiyorum ,nasip tabi..:))
YanıtlaSilellerine sağlık,sevgiler
Canım ne güzel bir haber bu. Teyze olmak çok farklı bir duyguymuş. Kızkardeşim oğlum egemeni severken hep böyle diyor. Oğlum içinde öyle. Teyzesiyle aralarında özel bir duygu var...
YanıtlaSilAllah hep mutlu günlerinizi göstersin.
Tart için söylenecek tek söz var...
Süper olmuş canım
Ellerine sağlık canım
sevgiler
Maşallah!
YanıtlaSilMinik meleği Rabbim sizlere,sevdiklerine bağışlasın.
Hayır,bereket,sevgi dolu bir ömrü olsun:)
Armutlu tarte tartin,enfes görünüyor,iştah açıcı,gönül alıcı!
Bereket ve muhabbet ile
Cici cumalar gülüm
Gözünaydın, az da benim yerime kokla olur mu?
YanıtlaSilKesinlikle denenecek. çok severim zaten tartları meyveli meyveli süper olur !
YanıtlaSilellerine sağlık
bu arada kutlarım canım teyze olmak çok güzel bir duygudur :)
Cok harika görünüyor gercekten. acaba baska meyvelerlede yapilir mi? ayva, elma falan. Ellerine saglik...
YanıtlaSilaaa ne kadar güzel teyzeliğin hayırlıolsun
YanıtlaSiltarte terin harika görünüyor merak ettim bu lezzeti ellerine sağlık canım
selmacımm ayyyy yorumun karşısında çok duygulandımm..
YanıtlaSilhatta gözlerim doldu canım benimm çok teşekkür ederimmmmm...Bir yerlere getirebilmek için o kadar çok uğraşıyorum ki tahmin edemezsin.. Benim vazgeçilmez bir parçam artık bloğum..:))
buraya da yazmak istedim:))
seni çok seviyorum canımm ...
herzaman yanımda olduğun ve esirgemediğin yardımların için teşekkür ederimm:))
sevgilerimle..
çok güzel olmuşşş hayatımda gördüğüm en güzel armut bu:)
YanıtlaSil