Victoria Cake

Cok yazacak sey var, nereden baslayacagimi bilmiyorum.

Dusbahcesini takip edenler biliyor, suan Istanbuldayim. 2 haftalik Armutlu tatili gecti gitti. Zaman ne kadar cabuk geciyor. Orada guzel vakit gecirdik. Hava bir kac gun yagmurluydu ama yinede guzeldi. Deniz havasi, kokusu bambaska birsey. O guzellik tarif edilemez. Belki de kendi vatanimdayim diye hersey bu kadar guzel gorunuyor. Bal oglan da cok eglendi. Havuza gitti, denize girdi, sercelerin pesinden kostu, bol bol cubuk kraker yedi! Merdiven indi cikti, bir de o kadar inatciki illaki kendi inip cikacak. Yardim filan da istemiyor, elimi uzatir uzatmaz kiziyor. Bir de merdivenleri sayiyor. Ogrensin diye 1, 2, 3 diyorum, o da simdi kendi kendine sayiyor. Soylediklerinin icinde bir tek "3" anlasiliyor. Bu da cok hosuma gidiyor. Ustelik bu son 2 haftada dili baya cozuldu. Bir cok yeni kelimeler ogrendi. Elma, igne, abi ve bir kac kelime daha. Simdi bunlari nicin anlatiyorum; bal oglan bu son iki haftada ogrendigi kelime sayisi gecen tum yila denk geliyor. Bu da beni cok sevindiriyor cunku artik konusmaya baslayacak demektir.

Armutlu tatilinde tatsizlikta oldu elbet. Israilin yardim gemilerine yaptigi saldiridan bahsediyorum. Ne kadar cok uzuldum anlatamam size. Hele ki Furkanin olumu, o gencecik yasta. Insanliktan cikmislar bunlar artik. Soyleyecek soz bulamiyorum. Rabbiminde bir plani vardir elbet... Bekleyelim gorelim.

Guzel seyler konusalim. Dusbahcesinde guzel gelismeler var. Daha once Tuz Biber dergisine konuk oldugumu soylemistim. Cok keyfli bir reportaj oldu. Yasemin'e cok tesekkur ediyorum. Dergi icin 5 tarif hazirladim, onlari sizlerle paylasacagim insallah. Bugun Victoria Cake tarifini paylasacagim. Birazdan daha detayli bilgi verecegim ama ilk once baska birsey paylasmak istiyorum.

Haziran ayindan itibaren her ay Ray Gurme dergisinde bir kosem olacak. Teklif geldiginde hayir diyemedim, cunku bu benim icin cok guzel bir sans, bir firsat.

Victoria Cake'e gelince... Bu tarifi Jamie Oliver'in "Cook with Jamie" kitabindan aldim. Kitabi actigimda hep bu tarife takildim. Tariften once sunumu cok hosuma gidiyordu. Annemin dogum gunune yaptim ve cok buyuk begeni topladi.

Bu kek tarifini sade kek olarakta yapabilirsiniz, hatta cupcake yapabilirsiniz. Taze cilekler varken bence cilekli yapin! Tadi gercekten cok guzel, denemenizi siddetle tavsiyet ediyorum.







































Malzeme:

-225 gram odasicakliginda tuzsuz tereyag
-225 gram un
-225 gram seker
-4 buyuk yumurta
-1 kabartma tozu
-1 limon kabugu rendesi

-150 gram cilek receli
-250 gram cilek

-200 gram mascarpone
-250 ml krema
-3 yemek kasigi seker
-1 vanilya cubugu
-yarim limon kabugu rendesi


Yapilisi:

-2 adet 20cm kalibi yaglayin ve yagli kagit ile kaplayin. Kaliplarin kenarlarini da ince bir tabaka un ile kaplayin.

-Tereyagi ve sekeri mikser yardimi ile cirpin. Birer birer yumurtalari ekleyin. Yumurta tereyag karisiminda kaybolmadan yenisi eklemeyin.

-Bir spatula yardimi ile elenmis unu ve limon rendesini tereyag karisimina ekleyin ve dikkatlice karistirin. Gerektiginden fazla karistirmayin.

-Hazirladiginiz kek hamurunu 2 kaliba paylastirin. 20 dakika da onceden 180C isitilmis firinda pisirin. Firindan cikarmadan once kurdan testi yapin.

-Pisirdiginiz kekleri 5 dakika dinlendirdikten sonra kaliplardan cikarin.

-Receli bir tavada isitin ve dilimlenmis cilekleri ekleyin.

-Mascarpone, krema, seker, limon kabugu rendesi ve vanilyayi cirpin.

-Kekler sogduktan sonra recel karisimini kekin ustune paylastirin. Onun ustune hazirladiginiz kremayi paylastirin ve ustunu diger kek ile kapatin.

-Pudra sekeri serpistirin ve servis yapin.

Yorumlar

  1. mm harika görünüyor. ellerinize sağlık. ayrıca baloğlana hayatındaki tüm engelleri merdiveniçıktığı gibi kolay geçmesi dileği ile :))
    güzelliklele dolu bir hafta diliyorum....

    YanıtlaSil
  2. Hoşgeldiiinn canım. Dört gözle bekledim seni bakalım ne zaman görüşebileceğiz:)Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. hoşgeldiniz.sizin tariflerinizin fotoğrafları neden bende ekrana yapışma hissi uyandırıyor anlayamıyorum:) kekin tarifini yazdım inş en kısa sürede deneyeceğim.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Canım merhabalar...

    Elelrine sağlık hala gözlerimi alamıyorum bu güğzellikten:))

    Başarılarının devamını diliyorum canım arkadaşım..

    Severim ben en tatlı bal oğlanı rabbim daime mutlu etsin:D

    YanıtlaSil
  5. Röportaj ve dergideki köşen için tebrik ederim, inş. başarılarının devamı kat kat hayırlısıyla gelir
    Kek iştah açıcı görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. tebrikler ... ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. hoşgeldin Selmacığım Tatilinin güzel geçmesine sevindim temmuz da bizde inşaallah Armutluda olucaz orayı çok seviyorum havası muhteşem neyse ben kek için gelmiştim arkadaşlarımın da dedikleri gibi yapışıp kaldım ekrana harika olmuş ellerine sağlık canım banamı yaptın diye koşup gelmiştim ama öyle bir ibare göremedim olsun:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Hoşgeldin canım. Dergi için tebrik ederim canım.
    Tarif içni söylenecek tek söz nefis olmuş canım
    Ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. harika görünüyor kalkıp yap diyor içimden bir ses ama yarın erken vakitte ye bu saatte yeme=)

    YanıtlaSil
  10. Tatilin kötüsü oluyor mu.Ah ah tatil ah ne güzel.
    Muhteşem bir kek olmuş. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Biz onu alman pastası diye biliriz. Çok da severiz. Eskiden evimize yakın bir pastane belli günlerde yapardı, kaçırmamak için önceden ayırtırdım. hatırlamadım kadar uzun zamandır yemiyoruz. Siz de çok güzel yapmışşsınız, çok lezzetli duruyor. Tarifinizi hemen deneyeceğim, eşim de çok memnun olacak...
    Elinize sağlık...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Selmacığım,uzun zamandır yoktum ben. Çook güzel olmuş web sayfan, değiştirmişsin :) Baloğlan büyümüş de konuşuyor. Zaman ne kadar çabuk akıyor. Ray-Gurme'yi takip edeceğim. Aldım güzel haberlerini, bu güzel tariflerin daha geniş kitlelere ulaşmalı. Çoook öpüyorum canım seni ve bal oğlanı. Sağlıcakla kal.

    YanıtlaSil
  13. Farklı ve bir o kadarda lezzetli görünüyorlar.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Çok lezzetli görünüyor. En kısa zamanda deneyeceğim bu tarifi. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Swiss Buttercream

Çörekotlu Peynirli Bazlama - Turkish Flatbread with Cheese and Nigella Seed

Balli Hardalli Patates Salatasi