Elmali Kirazli Turta - Etkinlik icin son 3 gun!!

Turta tarifine gecmeden once etkinligin bitmesine 3 gun kaldigni hatirlatmak istiyorum. Cok guzel degisik tarifler cikti ortaya bu etkinlikte. Son 3 gunde bizleri yalniz birakmazsiniz umarim.






















14-08-2004, tarif defterimde ki tarih. Aslinda bu tarifi paylasmakta gec kaldim. Bu turta'yi o zamandan beri yapiyorum ve her yiyen'den tam puan aliyorum. Hamuru cok lezzetli oluyor. Elma ve kiraz'da cok guzel yakisiyor birbirine. Bu tarifi Deniz'in ev sahipligi yaptigi etkinlige gonderiyorum.



Bu tarifte Fuji elmasi kullandim. Cok ta guzel yakisti.






































Hamur icin malzeme:
3 yumurta
250 gr tuzsuz tereyag
225 gram seker
2 tatli kasigi vanilya sekeri
kabartma tozu
125ml sivi yag
aldigi kadar un (800 gr un)

Uzeri icin:
4 adet rendelenmis elma
1,5 su bardagi seker
tarcin

-250 gram cekirdeksiz kiraz/visne (ben konserve kiraz kullandim)

-Hamur icin butun malzemeleri derin bir kaba koyup ele yapismayan yumusak bir hamur elde edin. Benim tavsiyem unun hepsini tek seferde koymamaniz. Ilk once unun yarisini ekleyin, ondan sonra yavas yavas ekleyin unu. Normalde goz karari eklerim unu, sizin icin tarttim yaklasik 800 gram geldi. Ama dedigim gibi ilk once unun yarisini ondan sonra yavas yavas ekleyin unu. Ele yapismayan yumusak bir hamur olacak.

-Hamuru dinlenmek icin buzdolabina kaldirin.

-Elmalari soyun ve rendeleyin. Bir tavada elmayi, sekeri ve tarcini suyunu cekene kadar pisirin.

-Hamuru buzdolabindan cikarin ve 1/4 parca ayirin (ustune rendeleyecegiz en son olarak).

-Hamuru acin (1,5 cm/2cm kalinliginda) ve kare tepsiye yayin. Bu hamur buyuk kare firin tepsisi icin yetiyor.

-Uzerine elmayi doseyin ve onun ustune de kiraz tanelerini dizin.

-En son olarak ta ayirdiginiz hamuru rendeleyin ve kirazlarin ustune serpistirin.

-Onceden 190C isitilmis firinda ustu kizarana kadar pisirin.

Yorumlar

  1. Eline sağlık canım . canım çekti şuan :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım nefis görünüyor kahvemin yanına bir dilimrica ededbilirmiyim :))
    Segiler.....

    YanıtlaSil
  3. Canim sizin icin blogum da adini yeni koydugum GÜNDOGDU tatlim var .Etkinlik icin size tesekkürlerimi gönderiyorum devaminida bekliyorum neler cikacak sabirsizlila bekliyorum sevgiler ikinizide öpüyorum kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  4. Canim adini gülüyorum hala hatirladikca gündogdu amcamin oglunun ismi birden aklima geldi yayinlayin tekrar dözeltmedim .
    Elmeli turta nefis görünüyor afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  5. Selmacım ellerine sağlık tatlım.Et
    kinlik tarifimi mail attım son gün
    lere kaldım ama buna değdi:))Kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  6. canımm çok teşekkür ediyorum katılımın ve tarifin içinn aslında benim etkinliğim hepimizin etkinliği:)) senin aslınıj benim buda bir ortak yapım gibi birşey:))

    YanıtlaSil
  7. Selmacığım turtanın yarısını kim yediiiii?:)
    kiraz da çok yakışmış ben hep sadece elmayla yapıyordum değişiklik de yapmalıymış fikir için teşekkürlkeeeer ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. Selmacığım ellerine sağlık.Bloğumda etkinliğiniz için tarifimi yayınladım.Uğrarsanız sevinirim.Kolay gelsin .Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Hmmmm, tarta bayılırım, kokusu geldi burnuma fotoğrafı görünce :)
    Senin bu tarifinide deneyeceğim.Elimdekilere göre biraz farklı zaten tarif..
    Eline sağlık..

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık selma kiraz ve elmanın birbirne yakışacağını hiç düşünmemiştim ben de deneyeceğim..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  11. kirazlı kulağa hoş geliyo hiç denemedim ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  12. meyveli pastanin her cesidini cok severim tam benlik olmus eline saglik canim

    YanıtlaSil
  13. ziyaretleriniz için, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  14. Yorumum tarif için değilde elmalar için olcak fotoğrafın süper olmuş tebrikler...

    YanıtlaSil
  15. Canım elmalı lezzetleri çok severim..

    Bende yakın zamanda balkabaklı bir turta denedim..:)

    Ellerine sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Sorun yok Selma'cığım. Ben sabredemedim şimdi yayımlamak niyetindeyim ilk postayı çocuklar izin verirse. Üç güne böleceğim, yetişirsin bence. Görüşürüz canım, size de kolay gelsin. Zormuş bu işler .

    YanıtlaSil
  17. çok nefis görünüyor.ellerine sağlık.selamlar

    YanıtlaSil
  18. Çok beğendim turtayı.Elma ve kiraz harika bir ikili o ağızda dağılan hamuru ile!!
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  19. Arkadaslar degerli yorumlariniz icin cok tesekkur ediyorum.

    Etkinlik icin birak arkadaslar icin; bizi yalniz birakmadiginiz icin cok tesekkur ediyoruz. www.pembedusbahcesi.blogspot.com adresine butun tarifleri bakabilirsiniz!


    Papatya68 - ben bu turtayi kermes icin yapmistim. Bir parca alip sadece fotografini cektim :)

    Deafmute - Denedikten sonra mutlaka haber ver olurmu? Eminim cok memnun kalacaksin.

    Tilsim - Oyle bir guzel yakisiyorlarki hayret edeceksin.

    Supriz Mutfak - Haha:) Cok tesekkur ediyorum. Bende cok begendigim icin koydum zaten.

    Rumma - Takip edecegim blogunda, merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Swiss Buttercream

Çörekotlu Peynirli Bazlama - Turkish Flatbread with Cheese and Nigella Seed

Balli Hardalli Patates Salatasi