Cilek Joleli Tatli

Ne kadar zorlandim bu joleyi yaparken bir bilseniz! Ama hirs yaptim, ne yapip edip yapmak zorundaydim. Necla'nin etkinligine katilmadan olmazdi :) Gec kaldim biliyorum ama olsun. Bu kadar ugrasmaya degdi sanki. Tad olarak jole ve muhallebi cok guzel yakistilar birbirlerine. Kirmizi gida boyasina gelince biraz teredut ettim ama sonuc guzel oldu. Beyaz ve kirmizi da guzel olurdu... neyse artik bidahaki sefere!

Taban olarak bademli kurabiye kullandim cok guzel yakisti. Bademli kurabiye yerine petit beurre de guzel olur diye dusunuyorum.


Malzeme:
-1 paket cilek jole
-100 gram cilek
-taban icin petit beurre (ben bademli kurabiye kullandim tarifi yakinda paylasacagim)

Muhallebi icin (ben 1/3 kullandim):
-1 litre sut
-1,5 su bardagi seker
-1 su bardagi un
-vanilya sekeri yada vanilya extract
-1 adet falim sakiz
-kirmizi gida boyasi

Yapilisi:
- Cilekleri parca parca kesip kaliba yerlestirin.

- Joleyi tarife gore hazirlayin ve cileklerin uzerine dokun. En az 2 saat dinlenmeye birakin.

- Muhalebbi icin butun malzemeleri tencereye koyup pisirin.

- Muhalebbiyi jolenin ustune dokun. En son olarak petit beurre ile ustunu kapatin. 1 gece buzdolabinda beklettikten sonra ters cevirin ve servis yapin.

Yorumlar

  1. canımm ellerine sağlık bu tarifini muhakkak deneyeceğimm..

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık tatlımm..

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler Selma, aldım hemen tarifi. Olmuş olmuş, kırmızı kırmızı, ne güzel!

    YanıtlaSil
  4. Canım nefis olmuş,ellerine sağlık.. vallahi ben sizin etkinliğe katılamadım.. zor sormuştunuz ama:)) düşün düşün aklıma gelmedi.. bir dahaki sefere inşallah...

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım çok güzel :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık canım bademlinin tarifini bekliyorum..

    YanıtlaSil
  7. merhabalar,ellerinize saglık nefissssss:)) neclanın etkınlıgıne yetiştim ama sizinkini tarifim hazır olmasına ragmen kaçırdım:(inş bi dahakine:)
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  8. İşte bir tane daha!Evet bende o meretle yani tart jölesi ile öyel bir uğraştım ki ve istediğim gibi olmadı:(
    Tadı nefisti ama ah jöle vah jöle hali:)

    Amma sizinki tutmuş hemide çok afilli duruyor,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. ELLERINE SAGLIK CANIM
    COK GUZEL GORUNUYOR.GIDA BOYASI KULLAMAK ISTEMEZSEN VISNE SUYU ILE PISIREBILIRSIN MUHALLEBINI COK GUZEL OLUYOR.
    SEVGILER

    YanıtlaSil
  10. Arkadaslar, Dergerli yorumlariniz icin tesekkur ediyorum.

    Pelin & Binbircesni - kismet!:) insallah bidahaki sefer.

    Mutfak Havlusu - Seni cok iyi anliyorum:)

    Mutfakistan - normalde gida boyasi kullanma taraftari degil, zaten olabildigince az kullaniyorum. Visne suyu da iyi fikir. Yorumun icin tesekkurler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Swiss Buttercream

Çörekotlu Peynirli Bazlama - Turkish Flatbread with Cheese and Nigella Seed

Balli Hardalli Patates Salatasi