Korili Tavuk

Cok sukur artik havalar isinmaya basladi. 15 derece oyle bir sicak geliyorki artik, alistik ya tum kis boyunca 0 derecelere. Daha once bu kadar uzun soguk bir kis gecirdigimi hatirlamiyorum. Simdi gunesli gunlerin kiymetini daha cok anliyorum. Bal oglan dogmadan once hep full-time calistim. Sabah erkenden ise gidip, aksam geldigim icin gunduzleri havanin soguk, yagmurlu, gunesli olmasinin hic bir onemi olmuyordu benim icin. Tum gun iceride olunca, onemi olmuyordu iste. Etrafimda insanlar (calismayanlar) havanin kotu oldugu zaman aksama kadar yatip uyumadiklarini istediklerini, hic birsey yapasi gelmedigini gibi seyler duyardim. Bana abartili gelirdi. Simdi onlari cok iyi anliyorum. Tum kis o kotu havalar, kara kara bulutlar insanin icini gercekten karartiyor. Hic birsey yapasi gelmiyor. Disarisi gunesli, aydinlik oldugu zaman bile insanin gunu cok daha guzel geciyor, ruh hali cok daha ferah oluyor. Gunesli, sicak gunlerin kiymetini bilir gibiyim artik. :)

Bugun ki paylasacagim yemek tarifi favorilerim arasinda. Bir kac kere yaptim, ama her seferinde tam istedigim gibi olmuyordu. O yuzden bugune kadar hic paylasmadim. Sanirim bu sefer istedigim tadi yakaladim. Pilav ile inanilmaz lezzetli olan bu tavuk yemegini yapmanizi siddetle tavsiye ediyorum.

Rengi cok istah acici, bunu soylemeden gecemiyecegim. Yapimi da gayet kolay. Unutmadan, bir de servis yaparken mutlaka aci soslar bulunmali sofrada!:) Dolapta bir kac cesit aci soslarimin oldugunu fark ettim, yakin bir zamanda sizlerle paylasmayi dusunuyorum. Her yemek icin farkli bir aci sos kullaniyorum. Bu yemege en cok yakisan aci sos ise "roti sambal".



Malzeme:

-yarim kilo tavuk gogusu (kus basi dogranmis)
-1 yemek kasigi domates salcasi
-2 kucuk sogan (ince kiyilmis)
-3 dis sarimsak (ince kiyilmis)
-3 tatli kasigi tepeleme kori
-1 cay kasigi zencefil
-1 cay kasigi kimyon
-1 yemek kasigi suzme bal
-1 cay kasigi kurutulmus maydonoz
-2 yemek kasigi tepeleme suzme yogurt
-3 yemek kasigi zeytinyag
-karabiber, tuz

-1 cay bardagi su
-200gr creme fraiche

Yapilisi:

-Su ve creme fraiche haric butun malzemeleri karistirin. Kus basi dogranmis tavugu ekleyip en az 2 saat buzdolabinda dinlendirin.   -Tencereye az bir miktar zeytinyag koyup marine ettigimiz tavugu koyun. 5 dakika tavugu kavurun.                                                -1 cay bardagi su ekleyin ve karistirin. Agir ateste tavugu pisirin.   -Tavuk pistikten sonra creme fraiche ekleyin ve 1-2 dakika daha ocakta tutup ocagi kapatin.
Bu yemegi bol pilav ve salata ile servis yapmanizi tavsiye ediyorum. Tabiki bir de aci soslari unutmayalim!:) Afiyet olsun.

Yorumlar

  1. elinize saglık çok lezzzetlii görünüyor ancak körili tavukla ilgili kötü bir anım oldu. sanırım uzun bir süre yemem :))

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık köri hiç kullanmadım daha ...sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. korinin bıraktığı o sarı renk muhteşem. çok lezzetli görünüyor canım.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. uff uff ufff ne iç açıcı bir görüntü.köri tavuk kombinasyonu daima favorilerimden olmuştur.

    YanıtlaSil
  5. canım ellerine sağlık.bende köriye bayılıyorum.kısırda patates salatasındada kullanırım.iyi haftasonları

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık canım nefis görünüyor.... tavuk ve köri en sevdiğim iki şey birarada harika..

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık soslu tavuklar nefis oluyor gerçekten, ama bu creme fraiche ne diye sorsam kusuruma bakmazsın umarım:) yerine kullanabileceğimiz başka birşey olamaz mı?

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel görünüyor, tavuk ve köri ikilisi en sevdiğim lezzettir. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. eline sağlık epeydir denemek istediğim bir tarifdi.. kayda aldım..

    YanıtlaSil
  10. ellerinize sağlık. ben de köri'yi tavuk yaparken kullananlardanım ama bu şekilde hiç yapmamıştım. tarfifi en kısa sürede yapmak istiyorum. fakat creme fraiche nedir, Türkiye de var mıdır yada alternatif bir şey. kullanmasak olmaz mı:)

    YanıtlaSil
  11. Ellerine saglik canim.... Bizim evde de her zaman sevilerek yenen bir yemektir bu... Lezzeti biliyorum.... Süper... Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  12. Köriyi çok severim, hemen hemen bütün et ve tavuk yemeklerine yakışır..

    ellerinize sağlık, sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Arkadaslar degerli yorumlariniz icin tesekkur ediyorum.

    Creme fraiche, suzme yogurda benzeyen, fakat degil, daha cok kaymaga benziyor. Isiya dayaniklidir, o yuzden yemeklere cok guzel yakisiyor. Turkiyede alternatif olarak ne kullanilir bilemiyorum. Belki krema kullanabilirsiniz, guzel yakisir diye dusunuyorum.

    YanıtlaSil
  14. bende bayılırım körili tavuga ama sevmiyor kocam özelliklede rengini. çok nadir pişiyor bizim evde. size afiyet bal şeker olsun. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Köri ve tavuk birbirine çok yakışıyor. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  16. Körili tavuğu çok severim ama kızım baharattan hoşlanmadığı için artık yapmaz olduk..
    oysa nede güzeldir..

    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  17. selmacığımm canım arkadaşım; banneri ulaştırdı aslıcım bana gerçekten harika olmuş çok çok çok beğendimm emeklerine sağlık.. pembe pembe harika olmuş gerçekten.. o kadar mutlu oldum ki anlatamam... tekrar tekrar teşekkür ederim...
    sevgilerimle..

    deniz:)

    YanıtlaSil
  18. En sevdiğim yemeklerden birisi ve tarifini en kısa zamanda deneyeceğim :) Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Swiss Buttercream

Çörekotlu Peynirli Bazlama - Turkish Flatbread with Cheese and Nigella Seed

Balli Hardalli Patates Salatasi