Tavuk baget - Chicken Drumsticks

* Bu tarif ile "Firinda Tavuk Yemekleri" yarismasina katildim.

Yeni yilin ilk tarifi ile karsinizdayim. Tavugu sahsen bol baharatli severim. Baharatlarda yeni kombinasyonlar deneyeme herzaman acigimdir. Daha once tavuk marine sosuna bal katmayi denemistim. "Sticky" tavuk elde etmek icin cok guzel bir alternatif. Dusundugunuz gibi de tatli olmuyor, oluyor ama dusundugunuz kadar cok degil. Bu seferki hazirladigim sos ise tatli ve aci arasinda. Aci sos olarak roti sambal kullandim. Bu sos Madam Jeanette biberleri ile hazirlaniyor. Turkiyede bulunan birsey degil bu biliyorum. O yuzden herhangi baska aci sosta kullanilabilir. Hatta aci sos yerine iyi kalitede zeytinyagda bekletilmis kirmizi pul biberde kullanabilirsiniz (1 yemek kasigi zeytinyag + 1 cay kasigi kirmizi biber). Denemenizi siddetle tavsiye ediyorum. Yerken tatli ve acinin verdigi zevke inanamayacaksiniz!





































Malzeme:
-6 adet tavuk baget

Marine sos icin:
-1 yemek kasigi domates salcasi
-1 cay kasigi roti sambal (yada herhangi bir aci sos)
-4 yemek kasigi zeytinyag
-1 cay kasigi zencefil
-1 cay kasigi kurutulmus kisnis
-1 yemek kasigi bal
-1 yemek kasigi soya sos
-2 dis sarimsak
-tuz, karabiber

Sos malzemelerini iyi karistirdiktan sonra tavuk bagetlerine bulayip en az 2 saat dinlenmeye birakin.

Tavuklarin ustunu aliminyum folyo ile kapatip en az 1 - 1,5 saatte onceden 200C isitilmis firinda pisirin. Tavuklarin pismesine yakin folyoyu alip tavuklarin iyi kizarmasini saglayin.

Yorumlar

  1. ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM YENİ YILIMIZ GÜZELLİKLERLE DOLUP TAŞAR İNŞ.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canımcım, acısever bir aileyiz biz deneyeceğim inşallah, sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Off off görüntü harika!!
    Yazın acı biber kurutmuş pul biber yapmıştım, kıscası ev yapımı var elimde azıcık...neden olmasın? madam Zehra biberi kullanırım :)

    Ellerine sağlık
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  4. OYYY yine harika bir görüntü. Bu arada sayfa da değişmiş. Ben işten güçten uğrayamadığım için herhalde fark edemerdim.
    Bu arada iyi yıllar dilerim. Her şey gönlünce olur inşallah.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım çok iştah açıcı valla:)

    YanıtlaSil
  6. Zehra çok şekersin ya :) güldürdün beni :))
    tavuk bagetler harika ,nar gibi kızarmışlar.. eline sağlık...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Zehra - Beni guldurdun, Allahta seni guldursun ne diyeyim :)

    Nilay - Aramiza tekrar hosgeldin. Sana da guzel bir 201o diliyorum.

    Pelince - Cooook iyi pismeden yiyemem ben tavugu, en guzeli de boyle oluyor zaten. Et dokulecek, ohhhhhh mis gibi:)

    YanıtlaSil
  8. Ay ben okurken bile innadım düşbahçem:)))
    ellerine sağlık,harika olmuş bu tavuklar:)))
    nasıl güzel kızarmışlar öyle of off az evvcel yedim tavuk ama yine canım çektii:)))

    YanıtlaSil
  9. Bu arada böyle çok daha güzel olmuş canım daha rahat yorum yazabilicem sana :))))

    YanıtlaSil
  10. ellerine saglik canim kimbilir nasil nefis oldu...

    YanıtlaSil
  11. nefis ve çok iştah açıcı geldiğimde alayım bari bu biberden:)))bu arada kar varmı merak ediyorum...

    YanıtlaSil
  12. bayıldım ellerine sağlık eminim çok güzel olmuştur.bal soslara çok yakışıyor tabii sevenlere:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Swiss Buttercream

Çörekotlu Peynirli Bazlama - Turkish Flatbread with Cheese and Nigella Seed

Balli Hardalli Patates Salatasi