19 Haziran 2009

Roti

Merhaba arkadaslar,

Sobe den sonra guzel bir tarifle devam edelim degilmi? Sizlerle bugun yine Surinamdan bir tarif paylasacagim. Cok severek yedigim bu yemegin ozelligi Madam Jeanette biberleri eklenmis olmasi. O kadar guzel degisik bir tat veriyorki yemege, insanin yedikce yiyesi geliyor. Aci sevenler icin harika bir yemek.

Malzeme:
-Yarim kilo tavuk (gogus, but fark etmez)
-750 gr patates
-200 gr borulce
-Madam Jeanette biberi, yada herhangi baska aci biber
-2 adet sogan
-5 dis sarimsak
-1 yemek kasigi kori
-1 cay kasigi kimyon
-1 yemek kasigi domates salcasi
-tuz
-karabiber




* Tavuklari ve patatesleri parca parca kestikten sonra derin bir kaba alalim.

*Icine ince kiyilmis madam jeanette biberlerini ekleyelim. Aci acidir diyen arkadaslara; aci aci degildir:) Tat olarak farkli acilar var. Madam Jeanette biberleri de oyledir. Muhtesem bir tadi var, ozellikle Surinam mutfaginda cok kullanilir. Bu yemek tarifi de zaten Surinam yemegidir. Simdi dusunuyorsunuz tabiki Turkiyede nerden bulacagim bu aci biberi diye:) Sanirim yok... Ben hic gormedim bu gune kadar. Ama siz bizim klasik aci yesil biber kullanirsaniz da olur.

Madam Jeanette biberleri:


*Neyse tarife devam edelim.

*Ince kiyilmis sarimsaklari ekleyelim, ve diger malzemeleri.

*Hepsini guzel harmanladiktan sonra firin posetlerine dolduralim. Ben iki firin posetine bolusturdum. Kapatmadan once icine 1 cay bardagi su ekledim.

*200C onceden isitilmis firinda pisirdim. Sonuc... harikaaaaaaa!
Bu yemegin ozelligi lavas ekmegi ile yenmesidir. Sofranizda eksik olmasin!:)

4 yorum:

  1. acı acı harika olur.. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Hımm gerçekten tam benlik nefis bir tarif tavuk köri ve acı:))
    Elerine sağlık canım....

    YanıtlaSil
  3. gerçekten de anlattığın kadar var bu yemek muhteşem..ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  4. mmmmmmmm bu yemek tam benlik olmuş:) harika görünüyor ellerine sağlık canım..mutlu haftalar

    YanıtlaSil

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.