Cikolatali Dogum Gunu Pastasi
Merhaba arkadaslar,
Gecen hafta kardesimin dogum gunuydu. Tabiki buyuk abla olarak pasta yapma gorevi bana dustu. Seve seve yaptim tabiki. Kardesim sordu:"Abla cikolatalimi yapiyorsun?". Bende:"Evet, neden sordun? Yoksa cikolatali istemiyormusun?". Bir an yuregime inecekti valla, cunku
pandispanya'yi yapmaya baslamistim bile. Ustelik herseyi kafamda planlamistim (tek sorun
kremaydi ama...). Herseyi planli yapmayi severim. Birseyi kafamda canlandiramadigim zaman
olmuyor. Kardesime istemiyormusun yoksa deyince:"Yok yok, bende cikolatali olsun diyecektim" dedi. Icim nasil rahatladi bilemezsiniz. O 22 yasina girdi ama benim gozumde hala minik! Hersey istedigi gibi olsun istedim iste. Ve buradan tekrar kardesimin dogum gununu kutluyorum.
Nice senelere Hik! Iyiki varsin! Iyiki dogdun :)
Pastanin tarifine gelince...
Pastaci'nin sayfasindan pandispanya tarifini aldim (bu tarif Peggy Porschen'a ait). Bir gun onceden hazirladim. Yeni aldigim yildiz seklindeki 25cm kalibimi kullandim. Bu tariften cok memnun kaldim.
Ic krema ve ganaj tarifini "Chocolate" kitabindan aldim. Hepinize tavsiye ediyorum.
Ve unutmadan, fotograflar icin anneme cok cok tesekkur ediyorum!
Pandispanya icin gereken malzemeler:
-200 gr oda sicakliginda tereyagi
-200 gr seker
-4 adet orta boy yumurta (oda isisinda bekletilmis)
-150 gr un
-50 gr kakao
-50 gr bitter çikolata
Yapilisi:
1. Yumurtalari iki misline çikincaya kadar çirpin.
2.Oda sicakligindaki tereyagi ve sekeri krema kivamina gelinceye kadar çirpin.
3.Toz malzemeleri bir kabin içine beraber eleyin. Bitter çikolatayi au bain-marie usulü eritin.
4.Tereyagli karisima önce yumurtayi, sirasiyla çikolatai ve toz malzemeleri katip iyice
karistirin.
5.yagli kagit serili tepsiye kek karisimini dökün. Oldukça kati bir karisim elde edeceginiz
için yüzeyini saptula ile düzeltin.
6.Önceden 180 derecede isittiginiz firinda 20 dakika pisirin .
Ic kremasi:
-150 gr bitter cikolata
-50 gr tereyag
-5 yemek kasigi sut
-250 gr pudra sekeri
Cikolata, sut ve yagi au bain-marie usulu eritin. Eridikten sonra ocaktan alin ve pudra
sekerini ekleyip karistirin. Kremayi kullanmadan mutlaka sogutun.
Pandispanyayi ikiye bolup hazirladigim kremayi kullandim.
Ganaj:
-80 gr bitter cikolata
-50 gr yumusak tereyag
-50 gr pudrasekeri
Yag, pudra sekeri ve cikolatayi au bain-marie usulu eritin ve pastanin ustunu kaplayin.
* Not: Sert bir pasta oldu. Zaten hedefim de boyle bir pasta yapmakti. Ic kremasi sogduktan sonra (buzdolabinda bekledi) sertlesti. Her isirmada agizda eridi... Super bir his, cikolatanin buyusu bu iste dedim yerken....
Gecen hafta kardesimin dogum gunuydu. Tabiki buyuk abla olarak pasta yapma gorevi bana dustu. Seve seve yaptim tabiki. Kardesim sordu:"Abla cikolatalimi yapiyorsun?". Bende:"Evet, neden sordun? Yoksa cikolatali istemiyormusun?". Bir an yuregime inecekti valla, cunku
pandispanya'yi yapmaya baslamistim bile. Ustelik herseyi kafamda planlamistim (tek sorun
kremaydi ama...). Herseyi planli yapmayi severim. Birseyi kafamda canlandiramadigim zaman
olmuyor. Kardesime istemiyormusun yoksa deyince:"Yok yok, bende cikolatali olsun diyecektim" dedi. Icim nasil rahatladi bilemezsiniz. O 22 yasina girdi ama benim gozumde hala minik! Hersey istedigi gibi olsun istedim iste. Ve buradan tekrar kardesimin dogum gununu kutluyorum.
Nice senelere Hik! Iyiki varsin! Iyiki dogdun :)
Pastanin tarifine gelince...
Pastaci'nin sayfasindan pandispanya tarifini aldim (bu tarif Peggy Porschen'a ait). Bir gun onceden hazirladim. Yeni aldigim yildiz seklindeki 25cm kalibimi kullandim. Bu tariften cok memnun kaldim.
Ic krema ve ganaj tarifini "Chocolate" kitabindan aldim. Hepinize tavsiye ediyorum.
Ve unutmadan, fotograflar icin anneme cok cok tesekkur ediyorum!
Pandispanya icin gereken malzemeler:
-200 gr oda sicakliginda tereyagi
-200 gr seker
-4 adet orta boy yumurta (oda isisinda bekletilmis)
-150 gr un
-50 gr kakao
-50 gr bitter çikolata
Yapilisi:
1. Yumurtalari iki misline çikincaya kadar çirpin.
2.Oda sicakligindaki tereyagi ve sekeri krema kivamina gelinceye kadar çirpin.
3.Toz malzemeleri bir kabin içine beraber eleyin. Bitter çikolatayi au bain-marie usulü eritin.
4.Tereyagli karisima önce yumurtayi, sirasiyla çikolatai ve toz malzemeleri katip iyice
karistirin.
5.yagli kagit serili tepsiye kek karisimini dökün. Oldukça kati bir karisim elde edeceginiz
için yüzeyini saptula ile düzeltin.
6.Önceden 180 derecede isittiginiz firinda 20 dakika pisirin .
Ic kremasi:
-150 gr bitter cikolata
-50 gr tereyag
-5 yemek kasigi sut
-250 gr pudra sekeri
Cikolata, sut ve yagi au bain-marie usulu eritin. Eridikten sonra ocaktan alin ve pudra
sekerini ekleyip karistirin. Kremayi kullanmadan mutlaka sogutun.
Pandispanyayi ikiye bolup hazirladigim kremayi kullandim.
Ganaj:
-80 gr bitter cikolata
-50 gr yumusak tereyag
-50 gr pudrasekeri
Yag, pudra sekeri ve cikolatayi au bain-marie usulu eritin ve pastanin ustunu kaplayin.
* Not: Sert bir pasta oldu. Zaten hedefim de boyle bir pasta yapmakti. Ic kremasi sogduktan sonra (buzdolabinda bekledi) sertlesti. Her isirmada agizda eridi... Super bir his, cikolatanin buyusu bu iste dedim yerken....
bayıldım harika olmuş elleinize sağlık.Bir dilim alıp kaçsam ayıp olmaz:) heralde.Sevgiler.
YanıtlaSileline sağlık görüntü muhteşem
YanıtlaSilcanım çektii
YanıtlaSilgörüntüler çok güzel
eminim tadı da
en kısa zamanda deneyecekler arasında yerini aldı
ellerine sağlık.....
Böyle pastaları bende seviyorum. Kreması çok dolgun nefis görünüyor. Ellerine sağlık Selma.
YanıtlaSilİyi haftalar...
selma hanımm çok nefis bir görüntü ellerinize sağlıkk...
YanıtlaSilhımmmm arasındaki çikolata kütlesi beni çağırıyooooooor istiyorum o pastayıııııııı:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık, çok güzel görünüyor, en kısa zamanda deneyeceğim...
YanıtlaSilEtkinlik pastamın mailini yolladım.
sevgiler....
Kardeşinin doğum günü kutlu olsun. Bende en çok çikolatalı pastaları seviyorum. Ellerine sağlık
YanıtlaSilKardeşinin doğum günü kutlu olsun...
YanıtlaSilPastası harika olmuş,bayıldım...ellerine sağlık...
Kardeşinin doğum gününü kutlarım. Pasta kreman çok hoşuma gitti. Bir dahaki sefere böyle deneyeceğim. Sevgiler...
YanıtlaSilbende doğum günümde bu pastadan istiyorummmm ... bana da yap lütfennnn:))))
YanıtlaSiltam benim sevdiğim gibi bir pasta hazırlamışsın
ellerine sağlık şekercim
nefis olmuş
kardeşimize de mutlu mutlu yaşlar dilerim.
öpüyorum
canımmm ben kiş tarifini lezzet dergisinden almıştım,orada aynı hamurla mantarlı,pırasalı,brokolili vs. çeşit çeşit kişler yapmışlar...her sebzeye uygun bir hamur:)ıspanakla da müthiş olur bence:)
YanıtlaSilsen iste ben sana kilo kilo pazı göndereyim:)))
çok öpüyorummmmm canımcım
Canımm kardeşine nice mutlu yıllar diliyorum doğum günü kutlu olsun...
YanıtlaSilPastan harika gözüküyor ellerine sağlık...
kardeşinin doğum günü kutlu olsun nice senelere ,pasta nefis olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilmerhaba
YanıtlaSiletkinliğine tarif gönderiyorum tarifi sayfamdan alabilirsin sevgiler
kardesinin dogum gununu kutlarim canim.
YanıtlaSilpastasi nefis olmus ellerine saglik tarifini aldim mutlaka deneyecegim.
cikolatli lezzetler favorim:)))
kucak dolusu sevgiler.
Çok güzel olmuş şık bir pasta çikolatanın verdiği bir ağırlık olmuş görüntüsünde bile,ellerinize sağlık
YanıtlaSilCikolatali bir pasta ariyordum saniyorum buldum :) Goruntu muhtesem, super...
YanıtlaSilEllerine saglik, yaptigin herseyde ne kadar ince emek sarfetmissin.
Sevgiyle...
tarifi dun yaptim bugun tadina baktim kek hamuruna bir su bardagi sut kattim ic kremasi atrife gore biraz fazla kati oldu sutle acilirsa daha akiskan bi kremasi olur kanisindayim
YanıtlaSilcok guzel bir pasta ama biraz daha pratik hale getirilebilr