1 Ekim 2009

Tavuk Garam Massala

Merhaba arkadaslar,

Bir onceki yazimda Hollanda'da farkli kulturlerin oldugundan bahsetmistim. Bugun sizlerle Hind mutfagindan bir yemek tarifi paylasacagim.

Tavuklu garam massala



Bir kac kez Pakistan - Hind mutfagindan tavuk yemekleri yemek kismet oldu. Baharatli acili yemekleri cok severim. O kadar cok hosuma gittiki kendim denemek istedim. Internette cok arastirma yaptim. Sonunda istedigim gibi bir tavuklu garam massala yapmak kismet oldu.

Simdi garam massala nedir diye merak edeniniz olmustur. Garam massala karisik baharat anlamina geliyormus. Bu google olmasa biz ne yapariz?:)

Garam massala baharati:

- Kisnis
- kimyon
- kirmizi biber
- deniz tuzu
- tarcin
- kakule
- defne yapragi
- karanfil
- aci kirmizi biber
- aycicekyag

Garam massala baharatini hazir aldigim icin tam olarak miktar veremiyecegim.

Simdi tarife gecelim...

* Ben 1 tane aci kirmizi biber ekledim. Cok asiri aci olmasini istemedim (isteyen daha da cok ekleyebilir:) ). Biberleri kurutup sakliyorum, yemeklerde cok guzel oluyor.


Malzeme:
- 1 kg tavuk but
- 2 yemek kasigi garam massala
- 1 cay kasigi kimyon
- 1 kirmizi chili
- 4 dis sarimsak (ince kiyilmis)
- 1 buyuk sogan (ince kiyilmis)
- 1 cay kasigi kori
- 2 yemek kasigi kisnis (pisirirken ve servis yaparken ustune serpistirmek icin)
- yarim limon suyu
- 1 yemek kasigi salca
- 200 gr creme fraiche

Tavuk butlarini iyi yikadiktan sonra tencereye alalim. Creme fraiche haric butun malzemeleri ekledikten sonra 2-3 yemek kasigi sivi yag ekleyin ve ocagi yakin. En dogru olani tavugu bir kac saat marine etmektir.

Tavugun tam ustune cikacak kadar su ekledikten sonra ocagin altini kisip yaklasik 2 saat agir ateste pisirin. Tavuk yumusacik olacak ve cok az bir miktar su kalmis olacak. Su sos haline gelmis olmasi lazim. En son olarak creme fraiche ekleyip 1-2 dakika ocakta tutup alin. Sicak olarak servis yapin. Uzerine taze kisnis serpistirmeyi de unutmayalim!

NOT: Bu yemek kesinlikle kisnis'siz olmaz ve pilavsiz servis yapilmaz.


10 yorum:

  1. Canım çok harika gözüküyor yaaa canım çekti ellerine sağlık güzelim...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık. Güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor :)

    ama ben Hollanda gezisine devam etmeni bekliyorum :)
    ORada akrabamız var oluya belki buraya gelirse senden görüp beğendiğim birşeyler isterim diye heyecanla bakıyorum :)) hee hee yaşasın kötülük değil mi?
    Hatta şu karamelli wafle kesinlikle isteyeceklerim arasında :)

    YanıtlaSil
  4. Değişik ve bol baharatlı bir yemek ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  5. ben bu resmin karsisinda istahlandim yahu.ne kadar lezzetli görunuyor hele bi de aci oldugu icin daha da istah acici olmus.ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel gözüküyor. Fotoğraflar da muhteşem çıkmış bu arada. Tebrikler...

    YanıtlaSil
  7. canım yemeğin lezzetli olduğu ortada..bende bahartalı yemekleri seviyorum..ama üzgünüm ki bu yemeği denemem zor çünkü tüm baharatları burda bulmak zor..belki bir gün diyeyim:)ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  8. Canım ellerine sağlık.iyi pazarlar diliyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Canım cranberry aldıysan benim çok sevdiğim bir blogtan önerebilirim.

    http://cupcakeblog.com/?p=95

    Ben maalesef cranberry İzmir'de görmediğim için denemedim.Gerçi başka bir meyve ile de yapılabilir herhalde?
    Ama cupcakeblog'tan çok denemem oldu, tarifleri çok güzel :)

    öpüyorum canım seni :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Bence visne/kiraz de guzel yakisir. Belki kurutulmus kayisi de olur ?? hmmm..... kayisi/beyaz cikolata? :)

    Arkadaslar, degerli yorumlariniz icin tesekkur ediyorum.

    Listedeki baharatlarin hepisi belki bulunmayabilir, ama eminim turkiyede kisnis kolay bulunan bir baharat. Kurutulmus olani kullanabilirsiniz. Ve illaki tam tarife uymak zorunda degilsiniz :) Onemli olan fikir....

    Hollandadan sevgiler.

    YanıtlaSil

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.