Firinda tavuk kiymali patates

Merhaba arkadaslar,

Gozumden uyku akiyor... saat cok gec oldu ama bugun sizlerle asagidaki yemegin tarifini paylasmak istedim. Kac gundur bekliyor :) bir turlu firsat olmuyor. Minik askim uyumusken firsat bu firsat paylasmak istedim. Umarim begenirsiniz.

Ben sahsen cok severim bu tarz yemekleri. Cok guzel oldu, tavuk kiymasi cok farkli bir tat verdi yemege.




Malzeme:
- Patates (miktar borcamin buyuklugune bagli)
- 200 gr tavuk kiyma
- 1 sogan
- 2 domates
- 1 carliston biber
- 1 tutam maydonoz
- 2 dis sarimsak
- tuz, karabiber
- 1 cay kasigi kekik

Besamel sos:
- 1 su bardagi sut
- 1 yemek kasigi un
- tuz, karabiber

Uzeri icin:
- Rendelenmis kasar peyniri

Patatesleri kabuklarini soymadan haslayalim.

Kiymayi tavada ince dogranmis sogan, carliston ve sarimsak ile kavuralim. Minik minik dogranmis domatesleri ekleyelim. En son olarak baharatlari ve maydonozu ekleyip ocagin altini kapatalim.

Haslanmis patatesleri soyup 1 cm kalinliginda halka keselim. (Ben cok kucuk patates kullandigim icin ikiye boldum).

Bir kat patates, bir kat kiyma, bir kat patates, bir kat kiyma en son olarak tekrar patates dizin.

Sut, un, tuz ve karabiberi bir tencereye alip koyulasana kadar pisirin. Kaynamaya basladiginda altini kapatabilirsiniz.

Besamel sosu patateslerin uzerine dokup en son olarak kasar peyniri serpistirin.

Onceden 200C isitilmis firinda uzeri kizarana kadar pisirin.

Yorumlar

  1. TAVUK KIYMASI SENELERDİR YEMEDİM FARKLI GÜZEL BİR TARİF OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
    SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  2. sevgili düş bahçesi yarın misafirlerim var ne yapıcağımı şaşırıyordum harika tarifine bayıldım muhakak misafirlerime yapıcam ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  3. bende tavuk kıyması hiç almadım aslında.. çocuklar için hemde bizim için çok güzel bir lezzet...
    ellerine sağlık..
    hayırlı iftarlar:)

    YanıtlaSil
  4. çok güzel resimlemişsin canım.ben de hiç denemdim tavuk kıyması ama bir ara denemel, mutlaka.ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  5. nefis görünüyor kaşar nar gibi kızarmış üzerinde ellerine sağlık
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Canım, güzel duaların için teşekkür ederim. Demek ileride bende yazılarım için minik oğluşumun uyumasını bekleyeceğim. :) Kıyma tavuğu hi. hayatımda tadmadım. Hepde merak etmişimdir. Kesinlikte tarifin enfes gözüküyor ve fotoğraf çok başarılı. Canım bu arada siten; Mozilla firefox'da sorunlu gözüküyor. Kocaman öpüyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Canım ellerine sağlık nefis iki lezzetin buluşması...
    Bitanem çerbeti sormuşun!
    Canım şerbet için soğuk su kullanıyorsun şekeri soğuksuda şarıştırark eritiyorsun...

    YanıtlaSil
  8. Canim guzel yorumun icin tesekkur ederim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Enfes olmuş. Patatesin her haline bayılırım özellikle beşamel sos varsa süper olur. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Merhaba,
    Patates nefis görünüyor,üzeride çok güzel kızarmış,ellerine sağlık.
    Kremalı patatesi sık sık yapıyorum ama bu patates iç malzemesi ile çok farklı bir tarif olmuş.

    YanıtlaSil
  12. Tavuk kıyması ile çok seviyeli bir ilişkim var.Nerdeyse her yemeğime koyuyorum öylede şahane olmuş:) ellerine sağlık canım iyi iftarlar:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Swiss Buttercream

Çörekotlu Peynirli Bazlama - Turkish Flatbread with Cheese and Nigella Seed

Balli Hardalli Patates Salatasi