Firinda tavuk kiymali patates
Merhaba arkadaslar,
Gozumden uyku akiyor... saat cok gec oldu ama bugun sizlerle asagidaki yemegin tarifini paylasmak istedim. Kac gundur bekliyor :) bir turlu firsat olmuyor. Minik askim uyumusken firsat bu firsat paylasmak istedim. Umarim begenirsiniz.
Ben sahsen cok severim bu tarz yemekleri. Cok guzel oldu, tavuk kiymasi cok farkli bir tat verdi yemege.
Malzeme:
- Patates (miktar borcamin buyuklugune bagli)
- 200 gr tavuk kiyma
- 1 sogan
- 2 domates
- 1 carliston biber
- 1 tutam maydonoz
- 2 dis sarimsak
- tuz, karabiber
- 1 cay kasigi kekik
Besamel sos:
- 1 su bardagi sut
- 1 yemek kasigi un
- tuz, karabiber
Uzeri icin:
- Rendelenmis kasar peyniri
Patatesleri kabuklarini soymadan haslayalim.
Kiymayi tavada ince dogranmis sogan, carliston ve sarimsak ile kavuralim. Minik minik dogranmis domatesleri ekleyelim. En son olarak baharatlari ve maydonozu ekleyip ocagin altini kapatalim.
Haslanmis patatesleri soyup 1 cm kalinliginda halka keselim. (Ben cok kucuk patates kullandigim icin ikiye boldum).
Bir kat patates, bir kat kiyma, bir kat patates, bir kat kiyma en son olarak tekrar patates dizin.
Sut, un, tuz ve karabiberi bir tencereye alip koyulasana kadar pisirin. Kaynamaya basladiginda altini kapatabilirsiniz.
Besamel sosu patateslerin uzerine dokup en son olarak kasar peyniri serpistirin.
Onceden 200C isitilmis firinda uzeri kizarana kadar pisirin.
Gozumden uyku akiyor... saat cok gec oldu ama bugun sizlerle asagidaki yemegin tarifini paylasmak istedim. Kac gundur bekliyor :) bir turlu firsat olmuyor. Minik askim uyumusken firsat bu firsat paylasmak istedim. Umarim begenirsiniz.
Ben sahsen cok severim bu tarz yemekleri. Cok guzel oldu, tavuk kiymasi cok farkli bir tat verdi yemege.
Malzeme:
- Patates (miktar borcamin buyuklugune bagli)
- 200 gr tavuk kiyma
- 1 sogan
- 2 domates
- 1 carliston biber
- 1 tutam maydonoz
- 2 dis sarimsak
- tuz, karabiber
- 1 cay kasigi kekik
Besamel sos:
- 1 su bardagi sut
- 1 yemek kasigi un
- tuz, karabiber
Uzeri icin:
- Rendelenmis kasar peyniri
Patatesleri kabuklarini soymadan haslayalim.
Kiymayi tavada ince dogranmis sogan, carliston ve sarimsak ile kavuralim. Minik minik dogranmis domatesleri ekleyelim. En son olarak baharatlari ve maydonozu ekleyip ocagin altini kapatalim.
Haslanmis patatesleri soyup 1 cm kalinliginda halka keselim. (Ben cok kucuk patates kullandigim icin ikiye boldum).
Bir kat patates, bir kat kiyma, bir kat patates, bir kat kiyma en son olarak tekrar patates dizin.
Sut, un, tuz ve karabiberi bir tencereye alip koyulasana kadar pisirin. Kaynamaya basladiginda altini kapatabilirsiniz.
Besamel sosu patateslerin uzerine dokup en son olarak kasar peyniri serpistirin.
Onceden 200C isitilmis firinda uzeri kizarana kadar pisirin.
TAVUK KIYMASI SENELERDİR YEMEDİM FARKLI GÜZEL BİR TARİF OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
YanıtlaSilSEVGİLER...
sevgili düş bahçesi yarın misafirlerim var ne yapıcağımı şaşırıyordum harika tarifine bayıldım muhakak misafirlerime yapıcam ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilbende tavuk kıyması hiç almadım aslında.. çocuklar için hemde bizim için çok güzel bir lezzet...
YanıtlaSilellerine sağlık..
hayırlı iftarlar:)
çok güzel resimlemişsin canım.ben de hiç denemdim tavuk kıyması ama bir ara denemel, mutlaka.ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilnefis görünüyor kaşar nar gibi kızarmış üzerinde ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler...
Canım, güzel duaların için teşekkür ederim. Demek ileride bende yazılarım için minik oğluşumun uyumasını bekleyeceğim. :) Kıyma tavuğu hi. hayatımda tadmadım. Hepde merak etmişimdir. Kesinlikte tarifin enfes gözüküyor ve fotoğraf çok başarılı. Canım bu arada siten; Mozilla firefox'da sorunlu gözüküyor. Kocaman öpüyorum. Sevgiler...
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık nefis iki lezzetin buluşması...
YanıtlaSilBitanem çerbeti sormuşun!
Canım şerbet için soğuk su kullanıyorsun şekeri soğuksuda şarıştırark eritiyorsun...
Canim guzel yorumun icin tesekkur ederim. Sevgiler
YanıtlaSilEnfes olmuş. Patatesin her haline bayılırım özellikle beşamel sos varsa süper olur. Ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ellerine sağlık..Sevgiler..
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilPatates nefis görünüyor,üzeride çok güzel kızarmış,ellerine sağlık.
Kremalı patatesi sık sık yapıyorum ama bu patates iç malzemesi ile çok farklı bir tarif olmuş.
Tavuk kıyması ile çok seviyeli bir ilişkim var.Nerdeyse her yemeğime koyuyorum öylede şahane olmuş:) ellerine sağlık canım iyi iftarlar:)
YanıtlaSilLooks delicious!
YanıtlaSil