Pizza
Pizzayi kim sevmezki? Ben sevmeyeni raslamadim bugune kadar. Herkes kendi damak tadina gore bir pizza yapabilir. Belki de bu yuzden cok seviliyor. Bende her yaptigimda farkli yaparim pizzami. Dusunurum dusunurum... canim ne istiyor diye bir sorarim kendime:-) Favori pizzamis ton balikli oldugu icin karar vermek zor olmadi yani:-) Temel olarak ton balik kullanildigi zaman diger malzemeleri degistirerek farkli bir pizza cikar ortaya.
Pizzayi istediginiz gibi yapabilirsiniz. Domates sosunu herzaman temel olarak kullanin. Ustune mantar, tatli kirmizi biber, ince uzun dilimlenmis kabak, patlican, sucuk akliniza gelen hersey kullanabilirsiniz. Ben bu pizzalarda domates sosunu bol kullandim. Siz isterseniz ince bir tabaka yayabilirsiniz. Tamamen tercih meselesi.
Bu sefer sizlere bol bol fotograf cektim. Umarim begenirsiniz.
Ton balikli pizza
Hamur icin malzeme (ben 4 olcek kullandim):
-125 gr un
-8 corba kasigi su
-1 cay kasigi tozseker
-1 tutam tuz
-10 gr yas maya
Ilik suda mayayi eritin. Eridikten sonra butun malzemeleri ekleyerek yumusak bir hamur elde edin. Hamuru yogurduktan sonra hamurun mayalanmasi icin sicak bir ortamda dinlendirin.
Sos icin malzeme:
-3 domates
-1 sogan
-3 dis sarimsak
-biberiye (kekikte kullanabilirsiniz)
-taze nane
-1 yemek kasigi domates salcasi
-1 yemek kasigi tatli biber salcasi
-3 yemek kasigi zeytinyag
-karabiber
-tuz
Sosun icine mutlaka sarimsak ve sogan eklenmeli.
Sos icin butun malzemeleri bir derin kaba koyup blender ile pure haline getirin.
Sosun pure hali.
Pizza dediginiz bol kasarli olmali! Hollanda peynir ulkesidir, cesit cesit kasar peynirleri vardir. Fiyatlarda uygundur. Tadina hic doyamam...
3 cesit pizza yaptim, asagidaki pizzanin kenarlarini kivirdim. Internette cok yemek videolari seyrederim. Chef Jamie Oliver calzone tarifini gosterirken bu yontemi seyircilere ogretmisti:) Dedim kendi kendime, illaki calzone olmasi mi gerekiyor? Pizzaya cok hos bir hava katti.
Asagidaki gordugunuz pizza kurutulmus domatesli.
Pizzayi istediginiz gibi yapabilirsiniz. Domates sosunu herzaman temel olarak kullanin. Ustune mantar, tatli kirmizi biber, ince uzun dilimlenmis kabak, patlican, sucuk akliniza gelen hersey kullanabilirsiniz. Ben bu pizzalarda domates sosunu bol kullandim. Siz isterseniz ince bir tabaka yayabilirsiniz. Tamamen tercih meselesi.
Bu sefer sizlere bol bol fotograf cektim. Umarim begenirsiniz.
Ton balikli pizza
Hamur icin malzeme (ben 4 olcek kullandim):
-125 gr un
-8 corba kasigi su
-1 cay kasigi tozseker
-1 tutam tuz
-10 gr yas maya
Ilik suda mayayi eritin. Eridikten sonra butun malzemeleri ekleyerek yumusak bir hamur elde edin. Hamuru yogurduktan sonra hamurun mayalanmasi icin sicak bir ortamda dinlendirin.
Sos icin malzeme:
-3 domates
-1 sogan
-3 dis sarimsak
-biberiye (kekikte kullanabilirsiniz)
-taze nane
-1 yemek kasigi domates salcasi
-1 yemek kasigi tatli biber salcasi
-3 yemek kasigi zeytinyag
-karabiber
-tuz
Sosun icine mutlaka sarimsak ve sogan eklenmeli.
Sos icin butun malzemeleri bir derin kaba koyup blender ile pure haline getirin.
Sosun pure hali.
Pizza dediginiz bol kasarli olmali! Hollanda peynir ulkesidir, cesit cesit kasar peynirleri vardir. Fiyatlarda uygundur. Tadina hic doyamam...
3 cesit pizza yaptim, asagidaki pizzanin kenarlarini kivirdim. Internette cok yemek videolari seyrederim. Chef Jamie Oliver calzone tarifini gosterirken bu yontemi seyircilere ogretmisti:) Dedim kendi kendime, illaki calzone olmasi mi gerekiyor? Pizzaya cok hos bir hava katti.
Asagidaki gordugunuz pizza kurutulmus domatesli.
Malzeme:
-Rendelenmis kasar
-6 tane kurutulmus domates
-zeytin
-sogan
-1 yemek kasigi kapari
Resmen ağzımın suyu aktı...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım nefis hatta şahane olmuş....:)
Bayıldımmm, ne güzel resimler onlar. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilhayır şekercim tabiki saçma değil sorun muli ekmek makinamıza eşimin taktığı isim:))) buraya bakarak okuyabilirsin... http://birseninmutfagi.blogspot.com/2009/05/mulide-corekotlu-ekmek.html
YanıtlaSilTamda öğlen saatinde bu tip resimlere bakmak pek hoş olmuyo mutfağın yolunu bulamayacaktım nerdeyse aceleden :)
YanıtlaSilellerine sağlık..
aman da yani şimdi bu hiç olmadı hiç ben yiyemedikten sonra.pizza deyince akan sular durur.öylle çokk severim.sen de maşallah ustalaşmışsın canım.sosların süper üst malzemeler süper.tek kelime 10 üstünden 100000000.
YanıtlaSilNEFİS GÖRÜNÜYOR HELEKİ SOSA BAYILDIM MUTLAKA PİZZAMDA DENİYECEĞİM ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLDU BU...
YanıtlaSilELİNE SAĞLIK ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL OLMUŞ OLSADA YESEK YİNE BEKLİYORUM TARİFLERİNİZİ HAFTAYA KADAR BENDE OLACAK CANIMBİRDE TARİFİN BAŞINA PORSELEN DEMİL ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 42 YAZ TARİFİN ALTINADA BENİM LİNKİMİ KOY GÖREN KATILIM YAPAR HAYIRLI CUMALAR
YanıtlaSilMerhaba canım biraz geç açtım pc bugün...
YanıtlaSilTarifdünyasının linkini tıklayıp en alttaki yorum yerine işte ben pizzamla yada neyle katılmak istiyorsan onun adını vererek etkinliğe katılmak istiyorum gelip alırmısınız de...
Hemen gelip alıyor ev sahibesi:))
Pizza harika, bir o kadar da fotoğraflar. Çok beğendim, elleriniz dert görmesin. Peynire benim de düşkünlüğüm vardır. Bol inek bol süt ve peynir çeşidi demek herhalde Hollanda için. Merak ettiğim ve görmek istediğim bir ülkedir. Görüşmek üzere sevgiler.
YanıtlaSilsevgili arkadaşım of of pizzanıza bayıldım bizim evde çok sevilen yiyeceklerden biri pizzadır bende sizin tarifinizdeki gibi yapıyorum birde sosuna yeğenimin almanyadan getirdiği pizza baharatını kulanıyorum nefiz oluyor ton balıklısı hep tercihimizdir sizinde elinize sağlık görüntüler harika sevgi dolu günler canım...
YanıtlaSilHarika fotoğraflarla harika bir tarif sunmuşsun. Hele o kenarları etek gibi ya bayıldım bir dahakine kesin deneyeceğim.
YanıtlaSilanneler gunun kutlu olsun,guzel bir gun gecirmen dilegiyle...
YanıtlaSil