Bostana

Merhaba arkadaslar,


Uzun zamandir denemek istedigim bostana'yi bugun yapmak nasip oldu. Et yemeklerinin yanina cok guzel yakisiyor. Urfa yoresine ait olan bu tarifi denemenizi tavsiye ediyorum.

























Malzeme:

-3 domates (kabuklari soyulmus, minik kiyilmis)
-1 salatalik (minik kiyilmis)
-1 orta boy sogan (minik kiyilmis)
-1 tatli kasigi isot
-2 dis sarimsak (ince kiyilmis/rendelenmis)
-2 yemek kasigi nar eksisi
-1 sivribiber (minik kiyilmis)
-8 yaprak ince kiyilmis taze nane
-2 yemek kasigi kadar ince kiyilmis maydonoz
-tuz, karabiber

Butun malzemeleri karistirip 1-2 saat buzdolabinda dinlendirin. Soguk olarak servis yapin.

Yorumlar

  1. Canim ellerine saglik..
    Ben Urfa yöresine ait tarifleri çok begeniyorum, benim damak tadima çok uygun oldugu için.
    Bu tarifi de en kisa zamanda denicem mutlaka :))

    YanıtlaSil
  2. Etin yanında kesinlikleçok iyi gider.Ellerine sağlık.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. canım tarifin yayında çok teşekkür ediyorum.ellerine sağlık.sevgiler...tekrar beklerim..

    YanıtlaSil
  4. Eşim çok sever ellerine sağlık canım....

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten enfes. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Ohhh ne güzel olmuş:)
    ellernie salık şekerim:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Swiss Buttercream

Çörekotlu Peynirli Bazlama - Turkish Flatbread with Cheese and Nigella Seed

Balli Hardalli Patates Salatasi