Bostana
Merhaba arkadaslar,
Uzun zamandir denemek istedigim bostana'yi bugun yapmak nasip oldu. Et yemeklerinin yanina cok guzel yakisiyor. Urfa yoresine ait olan bu tarifi denemenizi tavsiye ediyorum.
Malzeme:
-3 domates (kabuklari soyulmus, minik kiyilmis)
-1 salatalik (minik kiyilmis)
-1 orta boy sogan (minik kiyilmis)
-1 tatli kasigi isot
-2 dis sarimsak (ince kiyilmis/rendelenmis)
-2 yemek kasigi nar eksisi
-1 sivribiber (minik kiyilmis)
-8 yaprak ince kiyilmis taze nane
-2 yemek kasigi kadar ince kiyilmis maydonoz
-tuz, karabiber
Butun malzemeleri karistirip 1-2 saat buzdolabinda dinlendirin. Soguk olarak servis yapin.
Canim ellerine saglik..
YanıtlaSilBen Urfa yöresine ait tarifleri çok begeniyorum, benim damak tadima çok uygun oldugu için.
Bu tarifi de en kisa zamanda denicem mutlaka :))
Etin yanında kesinlikleçok iyi gider.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilsevgiler
canım tarifin yayında çok teşekkür ediyorum.ellerine sağlık.sevgiler...tekrar beklerim..
YanıtlaSilEşim çok sever ellerine sağlık canım....
YanıtlaSilGerçekten enfes. Ellerine sağlık
YanıtlaSilOhhh ne güzel olmuş:)
YanıtlaSilellernie salık şekerim:)