Firinda Patlicanli Makarna
Rotterdam merkezde "little Italy" diye kucuk bir market var. Sadece Italyan urunleri satiyorlar. Cesit cesit makarnalar, soslar, peynirler vs vs. Zaten her ziyaret rahat 1 saat suruyor:) Onu alip deneyeyim, sunu alip deneyeyim derken zaman ucup gidiyor. Resimdeki gordugunuz dev makarnalari gorunce hemen gozumun onunde firinda makarna canlandi:)
Dev Penne Makarnalar:
Malzeme:
-Buyuk penne makarna
-200 gr kiyma
-1 patlican
-maydonoz
-1 orta boy sogan
-3 dis sarimsak
-2 tane kirmizi biber
-tuz
-karabiber
-kirmizi pul biber
-1,5 su bardagi rendelenmis kasar
Besamel sos icin:
-2 su bardagi sut
-2 yemek kasigi un
-1 yumurta
-karabiber
-tuz
Firindan cikmis hali:
Yapilisi:
Makarnalari bol suda hasladiktan sonra suzup bir kenara koyalim.
Tavaya biraz zeytinyag koyup kucuk kucuk kestigimiz patlicanlari ve kiymayi kavuralim. Icine kavurduktan sonra sogan, sarimcak ekliyoruz. Tuz, karabiber, pul biber, minik minik kestigimiz kirmizi biberi de ekleyip ic harcimizi tamamlayalim.
Hasladigimiz oldugumuz makarnalari hazirladigimiz ic harc ile dolduralim.
Makarnalari borcama dizelim. Onun ustune bir kat besamel sosu dokelim. Doktukten sonra bir kat daha makarna dizelim ve kalan besamel sosunu dokelim. En son olarak ta rendelenmis kasari serpistirelim ustune. Isterseniz tabiki besamel sosa da ekstra rendelenmis kasar ekleyebiliriz.
Onceden 200C isitilmis firinda ustun nar gibi kizarana kadar pisirin.
Dev Penne Makarnalar:
Malzeme:
-Buyuk penne makarna
-200 gr kiyma
-1 patlican
-maydonoz
-1 orta boy sogan
-3 dis sarimsak
-2 tane kirmizi biber
-tuz
-karabiber
-kirmizi pul biber
-1,5 su bardagi rendelenmis kasar
Besamel sos icin:
-2 su bardagi sut
-2 yemek kasigi un
-1 yumurta
-karabiber
-tuz
Firindan cikmis hali:
Yapilisi:
Makarnalari bol suda hasladiktan sonra suzup bir kenara koyalim.
Tavaya biraz zeytinyag koyup kucuk kucuk kestigimiz patlicanlari ve kiymayi kavuralim. Icine kavurduktan sonra sogan, sarimcak ekliyoruz. Tuz, karabiber, pul biber, minik minik kestigimiz kirmizi biberi de ekleyip ic harcimizi tamamlayalim.
Hasladigimiz oldugumuz makarnalari hazirladigimiz ic harc ile dolduralim.
Bir tencerede sutu, unu ve yumurtayi iyice karistiralim. Tuzu ve karabiberi eklemeyi unutmayalim tabiki. Tencereyi atese koyup kaynatalim. Bu islemi karistirarak yapalim.
Makarnalari borcama dizelim. Onun ustune bir kat besamel sosu dokelim. Doktukten sonra bir kat daha makarna dizelim ve kalan besamel sosunu dokelim. En son olarak ta rendelenmis kasari serpistirelim ustune. Isterseniz tabiki besamel sosa da ekstra rendelenmis kasar ekleyebiliriz.
Onceden 200C isitilmis firinda ustun nar gibi kizarana kadar pisirin.
ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM....
YanıtlaSilGÜZEL BİR HAFTA SONU GEÇİRMEN DİLEĞİYLE...
gerçekten de baştan çıkarıcı.süper.ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilÇok güzel lezzeti olduğundan eminim.Çünkü patlıcanı acayip severim.eline sağlık..
YanıtlaSil