Kahvaltılık Sodalı Pide - Breakfast Pide with Soda Water - خبز الإفطار





İster kahvaltı için, ister iftar sofraları için, bu pideler her sofraya yakışır. Hamur pamuk gibi yumuşacık. İstediğiniz malzeme kullanabilirsiniz. Ben beyaz peynir, biber, domates ve sucuk kullandım. Siz dilerseniz kıymalı da payabilirsiniz, kaşar peyniri ile de olur. Tercih sizin. Ramazan kapıda, fazladan yapıp buzluktada saklayabilirsiniz. Fırında ısıtmanız yeterlidir. 

Sodalı Pide 

Malzeme listesi
300ml ılık süt
300ml maden suyu
150ml sıvı yağ (ben ayçiçekyağı kullanacağım)
2 yumurta beyazı
1 yemek kaşığı tuz
1 paket kuru maya
2 yeme kaşığı şeker
yaklaşık 1200 gram un (kontrollü eklemeniz çok önemnli)

*Unu mutlaka kontrollü ekleyin
*Süt mutlaka ılık olmalı
*Hamur ele yapışmalı, yumuşak bir hamur yoğurmalı
*Hamur 1 saat mayalanmalı
*Hamurun elinize yapışmaması için ellerinize sıvı yağ sürün
*Detay kaçırmamak için videoyu sonuna kadar izlemenizi tavsiye ediyorum


Yeni videolardan haberdar olmak için ücretsiz YouTube kanalıma abone olabilirsiniz. Destekleriniz için teşekkür ederim.


ENGLISH

Whether for breakfast or iftar tables, these pitas fit every table. The dough is as soft as cotton. You can use whatever material you want. I used feta cheese, peppers, tomatoes and sausage. If you wish, you can pause with minced meat or with cheddar cheese. The choice is yours. Ramadan is at the door, you can make extra and keep it in the freezer. You just need to heat it in the oven.

Soda Pide

Ingredients
300ml lukewarm milk
300ml mineral water
150ml oil (I used sunflower oil)
2 egg whites
1 tablespoon of salt
1 packet of dry yeast
2 tablespoons of sugar
about 1200 grams of flour (it is very important that you add it in a controlled manner)

* Add flour in a controlled manner.
* Milk must be lukewarm
* The dough should stick to the hand, a soft dough should be kneaded
* The dough should be rest for 1 hour.
* Apply oil to your hands so that the dough does not stick to your hands.
* I recommend that you watch the video until the end to avoid missing details.

You can subscribe to my YouTube channel to be notified of new videos. Thank you for your support.

ARABIC

سواء كانت لطاولات الإفطار أو الإفطار ، فإن هذه الخبز تناسب كل طاولة. العجينة ناعمة كالقطن. يمكنك استخدام أي مادة تريدها. استخدمت جبن الفيتا والفلفل والطماطم والسجق. يمكنك التوقف مع اللحم المفروم أو مع جبن الشيدر. الخيار لك. رمضان على الباب ، يمكنك عمل المزيد والاحتفاظ به في الفريزر. تحتاج فقط إلى تسخينه في الفرن.

صودا الخبز

قائمة المواد
300 مل حليب دافئ
300 مل من المياه المعدنية
150 مل زيت (سأستخدم زيت عباد الشمس)
2 بياض بيضه
1 ملعقة كبيرة ملح
1 كيس خميرة جافة
2 ملاعق كبيرة من السكر
حوالي 1200 جرام من الدقيق (من المهم جدا أن تضيفها بطريقة مضبوطة)

* يضاف الدقيق بطريقة مضبوطة.
* يجب أن يكون الحليب دافئًا
* يجب أن تلتصق العجينة باليد وتعجن العجينة الناعمة
* يجب تخمير العجينة لمدة ساعة
* ضعي الزيت على يديك حتى لا تلتصق العجينة بيديك.
* أنصحك بمشاهدة الفيديو حتى النهاية لتجنب فقدان التفاصيل.


يمكنك الاشتراك في قناتي المجانية على YouTube ليتم إخطارك بمقاطع الفيديو الجديدة. شكرا لدعمكم.

تحضيرات رمضان - Ramazan Hazırlıklıkları - Ramadan preparations 
www.dusbahcesi.blogspot.com 
Instagram : http://instagram.com/dusbahcesiblog​​​​​​
Facebook : https://www.facebook.com/dusbahcesibl...​ 
Youtube : https://www.youtube.com/dusbahcesiblog​

#ramadan​ #pide​ #تحضيرات​ رمضان







 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Swiss Buttercream

Çörekotlu Peynirli Bazlama - Turkish Flatbread with Cheese and Nigella Seed

Balli Hardalli Patates Salatasi