Kefirli pogaca


Malzeme:

-1 su bardagi ilik sut
-1 su bardagi oda sicakliginda kefir (kefir yoksa ilik sut)
-3/4 su bardagi sivi yag...
-Yarim cay bardagi sicak su
-2 yemek kasigi toz seker
-1 paket yas maya (42gr)
-2 yumurta beyazi (sarilari ustune)
-1 yemek kasigi tuz

- Yaklasik 1kg un (750gr ekledikten sonra, diger kalan unu azar azar ekleyin, hamur sert olmamali)

























Yumusak hafif ele yapisan hamur yogurduktan sonra 10 dk dinlendirin. Sekil verip firin tepsisine dizin. 1 saat tepside mayalandiktan sonra ustune yumurta sarisi surup 200c onceden isitilmis firinda pisirin.

Hamuru acip tereyag surup yapabilirsiniz, yada ic malzeme olaral peynir/maydonoz, kiyma, patates olabilir. Arzuya gore hazirlayabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Merhabalar, çok leziz ve çok iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Selam,
    Pasparlak görünüyor:)) elinize sağlık...
    Ben de sayfama beklerim sizi ziyarete ve katılırsanız eğer çok sevinirim.
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. çok güzel yapmışsın ellerıne sağlık tat yemek

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar, size bu lezzetli tarif için teşekkür etmek istiyorum. Ellerinize sağlık www.gumushaneden.com isimli sitemize sizide bekliyoruz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Swiss Buttercream

Çörekotlu Peynirli Bazlama - Turkish Flatbread with Cheese and Nigella Seed

Balli Hardalli Patates Salatasi