Kefirli pogaca
Malzeme:
-1 su bardagi ilik sut
-1 su bardagi oda sicakliginda kefir (kefir yoksa ilik sut)
-3/4 su bardagi sivi yag...
-Yarim cay bardagi sicak su
-2 yemek kasigi toz seker
-1 paket yas maya (42gr)
-2 yumurta beyazi (sarilari ustune)
-1 yemek kasigi tuz
- Yaklasik 1kg un (750gr ekledikten sonra, diger kalan unu azar azar ekleyin, hamur sert olmamali)
Yumusak hafif ele yapisan hamur yogurduktan sonra 10 dk dinlendirin. Sekil verip firin tepsisine dizin. 1 saat tepside mayalandiktan sonra ustune yumurta sarisi surup 200c onceden isitilmis firinda pisirin.
Hamuru acip tereyag surup yapabilirsiniz, yada ic malzeme olaral peynir/maydonoz, kiyma, patates olabilir. Arzuya gore hazirlayabilirsiniz.
Merhabalar, çok leziz ve çok iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Selam,
YanıtlaSilPasparlak görünüyor:)) elinize sağlık...
Ben de sayfama beklerim sizi ziyarete ve katılırsanız eğer çok sevinirim.
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...
çok güzel yapmışsın ellerıne sağlık tat yemek
YanıtlaSiliyi bir site teşekkürler.
YanıtlaSilMerhabalar, size bu lezzetli tarif için teşekkür etmek istiyorum. Ellerinize sağlık www.gumushaneden.com isimli sitemize sizide bekliyoruz.
YanıtlaSil