4 Ekim 2015

Kefirli pogaca


Malzeme:

-1 su bardagi ilik sut
-1 su bardagi oda sicakliginda kefir (kefir yoksa ilik sut)
-3/4 su bardagi sivi yag...
-Yarim cay bardagi sicak su
-2 yemek kasigi toz seker
-1 paket yas maya (42gr)
-2 yumurta beyazi (sarilari ustune)
-1 yemek kasigi tuz

- Yaklasik 1kg un (750gr ekledikten sonra, diger kalan unu azar azar ekleyin, hamur sert olmamali)

























Yumusak hafif ele yapisan hamur yogurduktan sonra 10 dk dinlendirin. Sekil verip firin tepsisine dizin. 1 saat tepside mayalandiktan sonra ustune yumurta sarisi surup 200c onceden isitilmis firinda pisirin.

Hamuru acip tereyag surup yapabilirsiniz, yada ic malzeme olaral peynir/maydonoz, kiyma, patates olabilir. Arzuya gore hazirlayabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Merhabalar, çok leziz ve çok iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. harikasınız ellerinize sağlık süper görünüyor cnm

    Yemek Tarifi
    diyet yemek tarifleri

    YanıtlaSil

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.