30 Eylül 2014

Girnis, Gilnis, Galnis, Cirdingis

Blog yazmaya baslayali yillar oldu. Bugunki paylasacagim tarif aslinda bu blogda paylasmam gereken ilk tarif olmaliydi. Girnis ailecek cok sevdigimiz bir yemektir. En cok sevdigimiz bile diyebilirim. Girnis denildigi zaman akan sular durur. Yenildigi zaman mutlaka cuma yada cumartesi aksam olmali. Cunku sarimsak kokusu pazartesi ye kadar ancak gidiyor. Benim ballarim bile bayiliyorlar. Favori manti ve girnistir herzaman icin.

Girnis, gilnis, galnis, cirdingis bir cerkez yemegidir. Ananem gencliginde cerkez bir komsusundan orgrenmis bu yemegi. O zamandan beri de yapar, cocuklarindan da torunlarina gecti bu girnis sevdasi. Yapimi birazcik zahmetlidir ama zor degildir. Video ve fotograflarla anlatmaya calisacagim.

Malzeme & Yapilisi:

-1 su bardagi su
-tuz
-1 yumurta
-aldigi kadar un






































Ne sert ne de yumusak bir hamur yoguruyoruz.



























-3 tavuk budu

Duduklu tencerede 3 tavuk budunu pisirin. Tavuk suyunun ustunde olusan yag tabakasini kepceyle
alip ayiriyorsunuz (Sonra icine dovulmus sarimsak ekleyip sos hazirliyoruz. Sarimsak miktarini damak tadiniza gore ayarlayabilirsiniz.) Kalan tavuk suyuna kaynamis su ekleyip sekil verdiginiz hamurlari pisirin.




Ve iste sonuc:

























2 yorum:

  1. Bende bayılırım gınnışa. Hatta bloğumda tarifide mevcuttur. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Cok degisik bir tarif ve cerkezlerde cok ilginc tarifler oluyor gercekten,tesekkürler...

    YanıtlaSil

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.