DÜŞBAHÇESİ'nin geri dönüşü - Ispanakli Muzlu Pasta

Merhaba,

Ilk once kendime HOSGELDIN demek istiyorum! Cok uzun zaman oldu yazmayali.

En son ben ne zaman sizlerle tarif paylastim? :-) 25 aralik 2012

Bildiginiz gibi bir sure yaptigim pastalari paylastim sizlerle. Hobi olarak basladi, zaman gectikce siparisler almaya basladim buyuk zevkle yaptim. Cok stresli olmaya baslayinca artik siparis almamaya karar verdim. Geceleri yapiyordum, cok uykusuz kaliyordum. Benim kucuk prensim suan 3,5 yasinda ve her gece mutlaka uyanir (cis, su yada beni yaninda istedigi icin). Zor oluyordu anlayacaginiz. Mayista sonu biraktim ve stressiz hayatin ne kadar guzel oldugunu anladim :)

Bal oglum 6 yasinda, bu sene birinci sinifa basladi. Okuma yazma ogreniyor. Okumayi biliyor, bu onun icin bir avantaj. Yazmayi cok seviyor. Klasik el yazisini ogreniyorlar, bazi harflerin zor oldugunu soyluyor. Mesela A harfi. Zamanla ogrenecek insaAllah.

Minik prensim 3,5 yasinda. O da haftanin 4 gunu okula gidiyor. 3,5 yasinda olmasina ragmen konusmasi cok geri. Nedense cok iyi konusamiyor. Bir suru sey arastirdilar. Cok sukur hersey normal, kulaklarindada sorun yok. Sadece konusmak zor geliyor. Konusmasini ilerletmek icin haftanin 4 gunu ozel egitim aliyor. Baslayali 3 hafta oldu cok sukur simdilik hersey yolunda. Etrafimda bir cok kisi erkek cocuklarin gec konustuklarini soyluyor. Bu da beni biraz rahatlatiyor. Sanirim prensimde o gec konusanlardan.

Cocuklar tum gun okulda olduklari icin bende kendime artik daha cok vakit ayirabiliyorum. Hersey acele degilde sakin sakin yapmayi ozlemisim. Saate bakmadan alis veris yapmayi ozlemisim. Blogumu da ozlemisim :) paylasmayida...

Son bahar gelmeye basladi, yapraklarin renkleri degismeye basliyor. Ona ragmen havalar sicak ve guzel. En cok sevdigim mevsimdir sonbahar... ve kis. Bu sefer ciddi ciddi ozledim desem inanirmisiniz? Artik gelsin yagmurlu gunler... yada soguk ama gunesli gunler.

Gecelim mi artik tarife? Esimin tatlilarla pek arasi iyi degildir. Belli tip pastalari sever onun disina cikmaz. Bu pasta 10 uzerinden 10 puan oldi, o kadar cok begenildi. Denemenizi tavsiye ederim.

Ispanakli Muzlu Pasta


























Malzeme:
-200 gr ispanak
-1 su bardagi sivi yag
-4 yumurta
-1 kabartma tozu
-2 paket vanilya
-2 su bardagi un

Yapilisi:
Yumurta ve seker kopurene kadar cirpiyorsunuz. Yumurtanin rengi cok acik sari olmali ve koyu krema kivamina gelmeli. Ispanak ve yagi blender ile sivi haline getirin. Ispanak karisimini ve yumurtalari birbirine karisana kadar cirpin. Vanilyayi ekleyin. En son olarak elenmis unu ve kabartma tozunu ekleyin. Yaglanmis/unlanmis kaliba kek hamurunu dokun. Onceden 170c isitilmis firinda pisirin. Ben 22 cm, 7,5 cm yukseklikte bir kalip kullandim. Kurdan testi yapmadan firindan cikarmayin. Kek sogduktan sonra ustunu kesip duz olmasini saglayin. (Bu parcayi daha sonra kullanilacak.) Keki iki parcaya boluyorsunuz. Alt kati pasta tabagina yerlestirdikten sonra serbet, sut yada herhangi baska birseyle islatiyorsunuz (firca kullanmanizi tavsiye ediyorum). Sivi krema, yada benim yaptigim gibi hazir pasta kremasi kullanabilirsiniz. Normalde 300ml sut ile cirpiliyor fakat en 200ml sivi krema ve 100 ml sut kullandim. Kremayi ara kata suruyorsunuz, ustune muz dilimi (limon suyuna bulayin boylece sararmaz guzel kalir)  ve parca cikolata serpistiriyorsunuz. Ikinci kat keki kremanin ustune koyuyorsunuz. Serbet ile islatiyorsunuz tekrar ve yine krema suruyorsunuz. Muz dilimlerinin kararmamasi icin limon suyuna koydum sonra pastanin ustune dizdim. Ustune tekrar cikolata rendesi ve kalan keki rendeleyip ustune serpistirdim. Biraz uzun oldu yazi ama yapimi cok kolay ve lezzetli bir pasta. Ev halki cok begendi, tavsiye ederim :)

































Yorumlar

Yorum Gönder

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Swiss Buttercream

Çörekotlu Peynirli Bazlama - Turkish Flatbread with Cheese and Nigella Seed

Balli Hardalli Patates Salatasi