Hamur kizartmasi
Gecen mayista Istanbulda yedigim bu hamur kizartmasini cok sevdim. Kayisi receli ve krem peynirle birlikte harika oluyor. Yapimi cok kolay ve az vakit alan bu tarifi paylasmak istedim.
Malzeme:
-1 yumurta
-2-3 kasik yogurt
-1 cay kasigi kabartma tozu
-1 cay bardagi zeytinyag
-yarim cay bardagi su
-aldigi kadar un
Yapilisi:
Un haric butun malzemeleri derin bir kabin icinde karistirin. Ele yapismayan hamur elde edene kadar un ekleyin. Ilk etapta bir cay bardagi un ile baslayin, un fazla olursa hamur da sert olur.
Hamuru bir saat dinlendirten sonra, yarim cm kalinliginda hamuru yuvarlak acip bol sivi yagda kizartin. Sicak servis yapin.
Hamuru bir saat dinlendirten sonra, yarim cm kalinliginda hamuru yuvarlak acip bol sivi yagda kizartin. Sicak servis yapin.
bayılırım hamur kızartmasına. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok seviyorum kahvaltıda çayın yanında bu lezzeti.
YanıtlaSilMaşaAllah sizinki de çok güzel kabarmış.
Ellerinize yüreğinize sağlık.
Sevgi ve muhabbetle..
çayımın yanında olsa şimdi nefis olurdu, ellerine sağlık sevgiler:)
YanıtlaSilCok güzel kabarmis gercekten,ben pek basarili degilim bu türlerde,elinize saglik,bu arada Hollanda`nin hangi sehrindesiniz,eger bir mahsuru yoksa tabi,simdiden tesekkürler!
YanıtlaSilBizim de vazgeçilmezimiz amur kızartma. ama senin görselin farklı çıkmış ekmek gibi durutyor. yapıcam ilk fırsatta, sevgiler,
YanıtlaSiltarifinizi aynen uyguladım,hiç memnunn kalmadım. "Un haric butun malzemeleri derin bir kabin icinde karistirin." demişsiniz.-1 cay bardagi zeytinyag ının kızartmak için olduğunu belirtmeniz gerekirdi. İfade tarzınız çok eksik.
YanıtlaSilBen bir kac kere yaptim ve hep guzel sonuc aldim. Zeytinyagi hamura eklemeniz gerekiyor, burada bir hata yok.
SilIyi snuc alamadiginiza uzuldum. Nasil oldu peki?
Silnefis görünüyor, ellerine sağlık, iyi seneler canım:)
YanıtlaSil"SEFERTASI" TAŞINDI..http://1tarif1lezzet.blogspot.com/ BEKLERİZ:))
Hamur kızartmasını bende çok severim ama uzun zaman oldu yapmadım, ellerine sağlık komşum :)
YanıtlaSilŞu saatte midem kazınırken bunu görmem iyi olmadı:( Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok severim:))) Çokta lezzetli görünüyor, ellerine sağlık Selmacım:)
YanıtlaSil