Firinda Kabakli Patates


Ben geldimmmmmmmm! Sanmayinki blogumu unuttum. Cok yogun gecti son haftalar. Guzel gecti, sukur. Bos durmadim. Belki bazilariniz fark etti bilemiyorum ama beni uzun zamandir pasta meraki sarmisti. Bayramda yaptigim pastayi paylastim sizlerle. Ve ben bu isle daha cok ugrasmak istedigimi anladim! Gerci bunu hep biliyordum ama artik ciddi ciddi bu islerle ugrasmak istedigimi anladim. Bugun kursa yazildim, hayirlisi diyelim.

Yaptigim pastalari paylasmak icin Facebook sayfasi actim. Beni oradan takip edebilirsiniz.

Izleyici sayisi 500'u gecmis! Takipcilerime cok tesekkur ediyorum.

Bu arada tarifler birikti, hangisini ilk once paylasacagima zor karar verdim:)


Firinda Kabakli Patates





































Malzeme:
-2 orta boy kabak
-4 orta boy patates
-1 kutu sivi krema (200ml)
-tuz, karabiber
-bir tutam kekik
-1su bardagi rendelenmis kasar

Patatesleri 1cm kalinliginda halka halka dograyin. Kabaklari 1,5cm kalinliginda halka halka dograyin. Tuz, karabiber ve kekik serpistirin harmanlayin.

Borcama bir kat patates bir kat kabak dizin. Arasina 4 -5 yere bir cay kasigi tereyag koyun. Kremayi patateslerin uzerinde esit bir sekilde dokun.  Onceden 180C isitilmis firinda pisirin. Borcamin ustunu aluminyum folyo ile kaplayin, patatesler pistikten sonra ustunu acin 10dk daha pisirin (Peynir serpistirin, kizarana kadar pisirin).




Yorumlar

  1. nefis bir yemek olmuş .ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. hoşgeldin Selma'cım:)
    dilerim iyisin görüşmeyeli:)
    kabaklı patates nefis görünüyor hafiftir de:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosbulduk!:) Iyim cok sukur.

      Tadi mukemmel oluyor. Denemeni tavsiye ederim.

      Sil
  3. Brokolili karnabaharlı da dene nefisss oluyor
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Kalp kalbe karşıymış bende bugün ıspanaklısını yaptım,süperdi..Sizinde ellerinize sağlık,kabaklısınıda deneyeceğim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ispanaklisini hic denemedim. Insallah deneyecegim. Sevgiler.

      Sil
  5. harika gorunuyor gerçekten
    ellerinize saglik ve afiyet olsun
    bende size seve seve beklerim , sevgiler efendim
    www.fraise-framboise.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim. En kisa zamanda ins blogunu ziyaret edecegim. Sevgiler

      Sil
  6. Kursun hayırlı olsun güzel pastalar yaparsın bu konuda da beceriklisin belli cnm. Emin ol ki bloğunla fazla ilgilenemezsin ve ben de Facebook U kapattım seni nasıl takip edicem şimdi? 
    Dolapta üç kabağım var bu tarifi yapayım bari,eline sağlık cnm...

    YanıtlaSil
  7. Serap tesekkur ederim. Oyle demek komsuuuu bloguma kavustum diye seviniyorum. Yaptigim pastalari buradanda paylasirim senin icin:)) sen yeterki uzulmeeeee

    YanıtlaSil
  8. Pastalarının da yemekelerin kadar leziz olacağına eminim lakin tadına bakamamak kötü olacak canım benim. Ellerine sağlık öperim

    YanıtlaSil
  9. Tariflerinizin devamini bekliyorum.supersin.Sevinc

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Swiss Buttercream

Çörekotlu Peynirli Bazlama - Turkish Flatbread with Cheese and Nigella Seed

Balli Hardalli Patates Salatasi