Kasarli Soganli Ekmek
Sogan ve kasar ikilisine bayiliyorum. Yani o iki tad bir araya geldigi zaman muhtesem birsey cikiyor ortaya. Mesela tost yaptigim zaman sogansiz yapmam hic bir zaman. Hatta bal oglan bile tostunu sogansiz istemiyor. Once icindeki ince dilimlenmis soganlari yiyip bitirir, ondan sonra tostuna sira gelir. Kuzumun dili de donmuyor, tost yerine toşşşşş diyor:) Bende bunu duymak icin bir kac kere sorarim, oglum ne yemek istiyorsun, o da toşşşşş diyor.
Bugun sizlerle soganli/kasarli ekmek tarifi paylasacagim. Gercekten cok nefis oluyor, ozellikle corba ile beraber cok guzel oluyor.
Malzeme:
Hamur icin:
- 3 su bardagi un
-1/4 su bardagi sivi yag
-1 corba kasigi seker
-1 tatli kasigi tuz
-20 gram yas maya
-1 su bardagi su
Diger gereken malzemeler:
-3 yemek kasigi tereyag
-1 su bardagi rendelenmis kasar
-1 kirmizi sogan
-1 yumurta sarisi
Yapilisi:
-Un haric butun malzemeleri karistirin. Maya eridikten sonra unu ekleyip yumusak bir hamur elde edin.
-Hamuru yarim saat oda sicakliginda ustunu kapatip bekletin.
-Oklava yardimi ile hamuru 1 cm kalinliginda acin. Ustune oda sicakligindaki tereyagi hamurun ustune surun. Yagsiz hic bir yer kalmayacak.
-Hamuru rulo yapip sıkı sarin ve oklava ile tekrar yaklasik 1cm - 1,5cm kalinliginda acin. Eger ekmek kalin olsun istiyorsaniz 2 cm de olabilir.
-Hamuru yaglanmis tepsiye koyun ve 45 dakika mayalanmasini bekleyin.
-Hamurun ustune firca yardimi ile yumurta sarisi surun. Rendelenmis ve kasar ve ince dilimlenmis (yarim ay seklinde) kirmizi sogani serpistirin. Onceden 180C isitilmis firinda soganli/kasarli ekmegi pisirin.
Bugun sizlerle soganli/kasarli ekmek tarifi paylasacagim. Gercekten cok nefis oluyor, ozellikle corba ile beraber cok guzel oluyor.
Malzeme:
Hamur icin:
- 3 su bardagi un
-1/4 su bardagi sivi yag
-1 corba kasigi seker
-1 tatli kasigi tuz
-20 gram yas maya
-1 su bardagi su
Diger gereken malzemeler:
-3 yemek kasigi tereyag
-1 su bardagi rendelenmis kasar
-1 kirmizi sogan
-1 yumurta sarisi
Yapilisi:
-Un haric butun malzemeleri karistirin. Maya eridikten sonra unu ekleyip yumusak bir hamur elde edin.
-Hamuru yarim saat oda sicakliginda ustunu kapatip bekletin.
-Oklava yardimi ile hamuru 1 cm kalinliginda acin. Ustune oda sicakligindaki tereyagi hamurun ustune surun. Yagsiz hic bir yer kalmayacak.
-Hamuru rulo yapip sıkı sarin ve oklava ile tekrar yaklasik 1cm - 1,5cm kalinliginda acin. Eger ekmek kalin olsun istiyorsaniz 2 cm de olabilir.
-Hamuru yaglanmis tepsiye koyun ve 45 dakika mayalanmasini bekleyin.
-Hamurun ustune firca yardimi ile yumurta sarisi surun. Rendelenmis ve kasar ve ince dilimlenmis (yarim ay seklinde) kirmizi sogani serpistirin. Onceden 180C isitilmis firinda soganli/kasarli ekmegi pisirin.
Ellerinize sağlık tadı çok nefis olmalı.Sevgiler...
YanıtlaSilBen de bayılırım soğanlı kaşarlı lezetlere,ellerine sağlık,nefis görünüyr ekmek,sevgiler.
YanıtlaSilbende toşşşşş isiyorum selmacığım:)) sen hazırlayana kadar bu ekmeği yerim ne yapayım:))
YanıtlaSilÇok güzel iki fikir verdin bize:) Çok teşekkürler! Ekmeğe içim gitti hakikaten! Ellerine sağlık!
YanıtlaSilSelmacım ellerine sağlık harika gö
YanıtlaSilrünüyor sevgiler.
Bence bu bir börek :) hem de en nefisinden,harika ötesi bir görüntü,resmi görünce hafiften korktum açıkçası,böylesine güzel börek,çörek ve ekmekleri gördükçe iştah patlaması yaşayıp kilo almaktan :) Ama herşeye rağmen tatmak lazım,ellerine sağlık..sevgiler
YanıtlaSilMmmmm ellerine saglik canim benim... Bu lezzeti iyi bilirim... Dedigin kadar var hakikaten... Sevgilerimle, afiyetler olsun...
YanıtlaSilellerine sağlık ,nefiss gözüküyor miis gibi olmuş :)
YanıtlaSilsevgiler
canım çetki benim ama:) yerim ben o toşşş diyen dilini:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım nefis görünüyor ekmeğin:))
Fantastic website, I hadn't noticed ninasrecipes4u.blogspot.com earlier in my searches!
YanıtlaSilCarry on the fantastic work!
nasıl canım istedi anlatamam, zaten soğan benim için de vazgeçilmez birşey. acaba ekmek makinesinde de yapılabilir mi bu tarif merak ettim. ellerine sağlık
YanıtlaSilne lezzetli olmuştur soğan ve kaşar peyniri biraraya gelince
YanıtlaSilellerine sağlık
Ayne soğan ve saarımsak vazgeçilmeizimizdir ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilMutlaka deneyeceğim::)
Ekmek nasıl güzel gözüküyor,harika kabarmış...
YanıtlaSilellerine sağlık...
Sevgiler..
Hiç soğanlı tost yemedim biliyor musun?
YanıtlaSilama çokta merak ettim nasıl diye?
önce börei deneyeyim sonra tostu :)
ellerine sağlık canım
nefis bir ekmek olmuş ellerine sağlık :)
YanıtlaSilsevgiler..
Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
Ellerine sağlık, ne güzel görünüyor
YanıtlaSilTostu soğanlı hiç yemedim, çok merak ettim şimdi yarın kahvaltıda denesem mi ne :)Tosta soğanı çiğden mi koyuyorsun merak ettim, selamlar...
Canım çok leziz olduğuna eminim,ellerine sağlık,sevgilerrr....
YanıtlaSilnefis bir birleşim hele kokusu harikadır eminim
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler
Sevgili Selma,
YanıtlaSilSayfanda ki diger tarifler gibi harika bir tarif, ellerine saglik.
Guzel bir hafta sonu diliyor, sevgileimi gonderiyorum.
Çok değişikmiş bu ekmek :) ellerine sağlık..
YanıtlaSilYerim ben bal oğluşunu yerimmmm...
YanıtlaSilEkmek bence nefis canım. Çünkü karamelize olmuş soğan tadına bayılıırm. Eminim kokusu da öyledir.
Denenecekler listesine aldım.
Ellerine sağlık canım
sevgiler
Selmacığım, canım benim ellerine sağlık. Bu güzel soğanlı ekmeği görünce aklıma rahmetli büyük teyzemin yaptığı soğanlı pide geldi. O, ekmek hamuru alıp yapardı. Evde yapılan hamurun yerini tutar mı bilmem ama o soğan ne tatlı olurdu pişince. Aferin bal oğlana, ne güzel C vitamini deposu soğanı seviyor :) Bebeğim olur inşaallah da senin bal oğlan gibi iştahlı olur.
YanıtlaSilEnfes bir lezzet sunmuşsun canım ellerine sağlık,bal oğlana şifa olsun...yorumun için çok teşekkür ederim,umarım bal oğlan da çok yerlere gelir...sevgiler...
YanıtlaSilMerhaba gülüm..
YanıtlaSilEkmek o kadar güzel görünüyor ki!
Acıkmamak elde değil,acıkınca da beni hiç birşey durduramaz :) Kalkıp yapacağım sanırım bu yorumun sonunda.Anneannem muhacirdir,soğan böreği yaparlar ki damaklar coşar resmen,tadı damağında kalmak deyiminin ete kemğie bürünmüş hali,tecellisir.Ben de aklıma geldikçe yaparım,şöyle bol köpüklü ayranla of nasıl yakışır..
Ellerine,gönlüne sağlık.Ben mutfağa gideyim yavaştan :)
Kocaman sevgi ve muhabbetle
Çok güzel görünüyor...Kokusunu duymak istiyorum.Sanırım hemen mutfağa gitmem gerekiyor.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilTostta soğanı hiç denemedim ama görüntü müthiş bu haftasonu hemen deneyeceğim ellerine sağlık canım bal oğlana da afiyetler olsun.
YanıtlaSilHiiim ellerine saglik, harika bir lezzet olmus,
YanıtlaSilsevgilerimle....
bu ne kadar güzel bir görüntü böyle...ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSelmacığım bu tarif için ne kadar teşekkür etsem azdır.ekmek bir harika oldu.bugün pişirdim.öğlen çok açtım hamurdan bir parça ayırıp çıtır çıtır tabanlı pizzacıklar yaptım.onlar da harika oldu.şimdi gözümde tüten lahmacunlar pişirmek istiyorum bir gün bu müthiş hamurla.çok teşekkürler..iyi ki varsın:)
YanıtlaSil