Cikolatali Pavlova

Uzun zamandir denemek istedigim seylerde biri pavlova. Gecen hafta televizyonda Nigella Lawson'u yemek programi vardi. Cikolata pavlova yapti ve o kadar ovduki, o kadar ballandira ballandira anlattiki izlerken tarifini hemencik not ettim. Dikkatlice izledim, puf noktalara dikkat ettim. Zaten denemek istiyordum, guzel denk geldi. Yapilisi dusundugumden cok daha kolaymis bunu soylemem lazim. Birde sonucun bu kadar guzel olacagini ve bu kadar cok begenecegimi tahmin etmemistim. Guzel bir sonuc elde etmem midemi cok sevindirdi! Ustelik Yaseminde pek sikayet etmedi (Yasemin gecen sali gunu iftarda bendeydi, onun icin yapmistim). Sikayet edemez zaten, cunku o da benim gibi tatli delisi, ozellikle cikolata. Veeee benim gibi herzaman uzak durmaya calisir (formunu koruyacak ya), ama ikimizde iki dilim yedik:)hehehe


Malzeme:

6 yumurta beyazi
300 gram pudra sekeri
3 yemek kasigi kakao (elenmis)
1 cay kasigi balsamik sirkesi (*dis tarafinin citir citir olmasini sagliyor ve icinin yumusacik)
50 gram ince kiyilmis bitter cikolata

Uzeri icin:
500ml krema
2-3 yemek kasigi iri cikolata rendesi


Yapilisi:

-Firini 180C ayarlayin ve kullanacaginiz firin tepsisine yagli kagit serin.

-Yumurta beyazlarini kar olana kadar cirpin. Kivama geldigini anlamak icin; yumurtalari cirptiginiz kabi ters cevirin, eger oldugu gibi yerinde
kaliyorsa/dokulmuyorsa kivama gelmistir demektir.

-Birer kasik pudra sekeri ekleyip cirpmaya devam edin. Seker bitene kadar bu isleme devam edin.

-Uzerine elenmis kakaoyu ve sirkeyi ekleyin ve spatula yardimi ile yumurta beyazini karistirin. En son olarak ince kiyilmis cikolatayi ekleyin ve karistirin.

-Yumurtayi firin tepsisine dokun ve yaklasik 23cm capinda bir yuvarlak olusturun. (ustunu spatula yardimiyla duzeltin)

-Tepsiyi firina yerlestirin ve firin isisini 150c dusurun.

-Yaklasik 1 saat 15 dakikada pavlovayi pisirin.

-Pistigini anlamak icin kenarlari ve ustu kuru gorunmeli fakat ustune dokundugun zaman yumusaklik hissetmelisiniz.

-Pavlova pistikten sonra sogmaya birakin.

-Servis yapmadan once kremayi sertlesene kadar cirpin (yada krem santi kullanin). Uzerine paylastirin. En son olarak ta rendelenmis cikolata ile susleyin.

Yorumlar

  1. Selmacığım tam iftar vakti yapılır mı şimdi:))) Eline sağlık afiyet olsun sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Selmacım, harika olmuş görüntüsüne eriyip bittim bir de kendisi olsa ne yaparım.Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. Selmacım ellerine sağlık muhteşem ol
    muş sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. offf bu ne yaa:) acayip canım çekti eline sağlık. nigella'yı ben de severek takip ediyorum :) bi de şekerci abi var ya jacques torres,onu da izlemeni tavsiye ederim eriyip bitiyosun karşısında :) sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. merhabalar..çookk leziz görünüyorlar..ellerine sağlık..balzamik sirkenin marifetine şaşırdım :)

    YanıtlaSil
  6. Selmacım,hiç tatmadım ama güzel olacağı kesin :)

    afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  7. Allahtan iftar sonrası geldim ;)) vallahi canım ne zamandır çikolatalı bir lezzet istiyor .. puff puff gözüküyor.. ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  8. ama gerçekten insanı baştan çıkarıyor :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecenizi tebrik eder Allah'tan hayırlara vesile olmasını niyaz ederim.

    Saygılarımla. Fuat Gencal

    YanıtlaSil
  10. Canım ellerine sağlık..Kadir gecen mübarek duaların kabul olsun..Sevgiler bıraktım..

    YanıtlaSil
  11. Nefis bir görüntüsü var, ye beni diyor, İki dilim az bile yemişsiniz :)
    Ellerine sağlık hayırlı kandiller

    YanıtlaSil
  12. güzelmiş bu pavlova görüntü harika :) ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  13. canımm yaaa bayram ikramlarım için pavlova yapacaktım bendee:)) tamm kalp kalbe karşı oldu yanii:)) ellerine sağlık bitanem:))

    YanıtlaSil
  14. Buda denenesi bir tarif. Eline sağlık arkadaşım. Bu arada iyisindir umarım:)

    YanıtlaSil
  15. MMMM muhtesemdi, cok begendim hemde! Ellerine saglik canim arkadasim! Yogun cikolata tadinin kremayla bulusmasini cok severim. Herkese yapmalarini tavsiye ederim, yapimida kolaymis ustelik.

    Bu aksamda bendeyiz insallah, tot straks!
    Yasemin

    YanıtlaSil
  16. Nefis bir görüntüsü var. Ellerinize saglik. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. Ayy bu nasil lezzetli bir sey Selmacigim...Mutlaka ama mutlaka denemem lazim zira ben de bir cikolata asigiyimm:))Ellerine saglik, sifa olsun canim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Canım nefis nefis. Bu tatlıyla rejim mejim kalmaz
    Ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Tatlı nefis görünüyor,ellerine sağlık,bayram etkinliğime davet etmek istiyorum,katılırsan sevinirim,sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. Ellerine sağlık Selma'cım. Harika olmuş...

    YanıtlaSil
  21. Harika bir görüntü. Tadını düşünmek istemiyorum :) Ama, beze ile acı badem kurabiyesi arası güzel bir lezzzette sahip olacağını düşünüyorum. Sana ve tüm ailene de iyi bayramlar diliyorum canım. Allah, hepimize Ramazan ayının tekrarlarını nasib etsin. Sevgiler

    YanıtlaSil
  22. Selmacim bayramini en icten dileklerimlekutlarim.Sevdiklerinle birlite saglikli mutlu nice bayramlara..
    Kocaman sevgıler.

    YanıtlaSil
  23. çok nefis görünüyorr! elerine sağlık..

    YanıtlaSil
  24. Merhaba..Bayıldım blogunuza ..Çok hoş tarifleriniz var..ÇİKOLATALISI SÜPER OLMUŞ..ELLERİNİZE SAĞLIK..bEN HEP ÇİLEKLİSİNİ YAPIYORDUM..ŞİMDİ BUNUDA DENEYECEĞİM..SİZİ ZEVKLE TAKİPTEYİM..BANADA BEKLERİM..SEVGİLER..NURŞEN..nurlumutfakta.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Swiss Buttercream

Çörekotlu Peynirli Bazlama - Turkish Flatbread with Cheese and Nigella Seed

Balli Hardalli Patates Salatasi