2010 Blog Odulleri & Kizartmali Ev Yapimi hamburger

Blog dunyasina gireli 4 yil olmus! Mayis 2006 da ilk tarifimi paylasmisim. O zamanlar pek aktif degildim. Uzun bir aradan sonra tekrar dusbahcemi hayata gecirmeye karar verdim. Aradan 1 yil gecti ve blogum
suan hayatimin bir parcasi haline geldi. Burada yeni denedigim tarifleri paylasmak bana mutluluk veriyor, stres atiyorum! Yeni seyler deneyerek bir cok sey ogreniyorum. Bazi seyler tam bir fiyasko oluyor, bazilarda hic beklemedigim halde harika oluyor.

Bir de son zamanlar fotograf maceram basladi biliyorsunuz. Sizlerle daha da guzel fotograflar paylasmak istiyorum. Tarif kadar fotograflarinda onemli oldugunu dusunuyorum. Artik bir fotograf "beni ye" dedigi zaman paylasiyorum sizlerle. Beni tatmin etmeyen birseyi paylasmiyorum artik. Umarim bu blogun bana verdigi bu hisseleri sizlere de yasatiyordur.



Bir kac hafta once 2010 blog odulleri icin kayit oldum. Yemek bloglari kategorisinde yarisiyorum. Oylama sureci 10 nisan baslayip - 30 nisan 2010'a kadar devam edecek.

http://2010.blogodulleri.com/ - Konu YEMEK (DUSBAHCESI)

Beni yalniz birakmaycaginizdan eminim arkadaslar, oylarinizi bekliyorum! Simdiden hepinize tesekkur ediyorum.


Kizartmali Hamburger

Lafi fazla uzattim yine:) Gecelim hemen guzel bir tarife. Fast food sevmeyen yok sanirim. Ben de sevenler kategorisine giriyorum. Evde yapip yemek herzaman icin daha cok hosuma gider, en azindan ne yedigimi biliyorum. En katiteli malzeme kullandigimi biliyorum.


Ilk once patateslerden baslayayim. Gecen eylul'de kendime bir tane Tefal actifry aldim. O kadar cok pozitif seyler okumustumki dedim benimde almam lazim! Iyiki almisim, cunku o gunden beri hafta 1-2 kere dunyanin en guzel patateslerini yiyorum(z). Bir kere kizartma derdi yok, yag kokusu yok, yuksek kalori yok! Firinda pisirmek zaten ayri bir dert. Temizlik isi daha cok oluyor. Actifry gercekten cok kullanisli ve temizlemesi cok kolay. Patateslerde enfes oluyor. Ben herzaman 1 kasik zeytinyag, tuz ve karabiber ekleyerek pisiriyorum. Boylece hafif aci oluyor ve cok hosumuza gidiyor.

Hamburger ekmegine gelince; bu minik ekmeklerin tarifini 40firinekmek.com'da buldum. Uzun zamandir denemek istiyordum. Yapilisi cok kolay ve sonuc ise harika.

Tarifi ve yapilisini direk 40firinekmek.com adresinden kopyaliyorum. Denenmesi gereken daha cok ekmek tarifi var! Eger bu siteyi daha once ziyaret etmediyseniz, mutlaka bir goz atin!

Malzemeler:

-3 bardak beyaz un
-¾ tatlı kaşığı tuz
-2 tatlı kaşığı şeker
-1 dolu tatlı kaşığı instant kuru maya
-½ bardak koyu patates püresi
-25 gram tereyağı
-½ bardak süt
-¼ bardak su

Yapilisi:

1. Unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki patates püresini, tereyağını, sütü ve suyu karışıma ilave edip 5 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır.
2. Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı mikser kabına alın. Oda sıcaklığındaki patates püresini, tereyağını, sütü ve suyu karışıma ilave edip 2-3 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır.
3. Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 2 saat oda sıcaklığında bekletin.
4. Hamuru 12 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak altta kalacak kısımı bohça yapar gibi büzüp kapatın. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
5. 45 dakika ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmalarını sağlayın.
6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.







































Koftelere gelince, tam olarak miktar veremiyecegim. Goz karari yaptigim koftelere mutlaka ekledigim baharatlar: kimyon, tuz, karabiber, pulbiber, cok az bir miktar muskat. Baharatlar haric mutlaka sogan, sarimsak, maydonoz eklerim. 1 adet yumurta ve galeta unu.

Bazende isin kolayina kacip hazir kofte baharati kullaniyorum. Simdi herzaman vakit olmuyor detayli ugrasmaya. Isin kolayina kacmak ta hic fena olmuyor, ne yalan soyleyeyim. Kofteleri yogurup sekil verip izgara'da pisiriyorum, yada tava da yagda kizartiyorum.

Bu hamburgerlerin normalinden farkli olmasi mayonez ve ketcap icermemesidir! Eminim benim gibi kizartmaya bayilan cok kisi vardir. Carliston biber ve patlicani kizartip, sarimsakli domates sos hazirladim.

Kizartma icin malzeme:
-1 adet patlican (kabuklari soyulmus ve uzunlamasina 1 cm kalinliginda kesilmis)
-5-6 adet carliston biber
-4 adet domates kabuklari soyulmus
-2 dis sarimsak
-tuz, karabiber

Yapilisi:

-Biberleri ve patlicanlari bol yagda kizartin. Kizartilmis biberleri ve patlicanlari kagit peceteye koyup fazla yagini cekmesini saglayin.

-Kup kup dogranmis domatesleri ve ince kiyilmis sarimsaklari ayri bir tavada sos kivamina gelene kadar pisirin, tuz ve karabiber ekleyip ocagin altini kapatin. Patlicanlarin ve biberlerin uzerine domates sosunu dokun.

Uzun lafi kisasi;
Kofteli kizartmali bir hamburger yaptim! Denemenizi siddetle tavsiye ediyorum.

Yorumlar

  1. Canım bopl şans diliyorum...

    Ellerine sağlık az önce bende eşime yaptım aynından afiyetle yedi seninkide süper gözüküyor..

    Bende aldım Tefal actiry ama hiç memnun kalmadım eşimde bende pataesin sarı halini seviyoruz actifry de yaptığım zaman kuru ve kahverengi olması onuda benide rahatsız etti (ben zaten patatesi fazla sevmiyorum) ve bir kaç üründe daha kullandım lezzetleri çok farklı oldu bende kutusuna koyup annemin kilerine kaldırdım:

    Damak tadı gerçekten çok farklı imileri çok beğeniyor kimileri beğenmiyor güle güle kulan canım sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. merhabalar bannere tıklayınca öyle karışık yazılar çıkıyor ki html kodları gibi bi sorun mu var acaba?

    YanıtlaSil
  3. Pembe Tatlar - Bizde tam tersi, biraz kuru seviyoruz:) Cok iyi pismis patateslere bayiliyoruz! Tamamen tercih meselesi gercekten.

    Tilsim - Hangi banneri tiklarken cikiyor?

    YanıtlaSil
  4. adını sen koy etkinliğininki..
    narincenin sitesindeki bannerden gelmeye çalıştım onda da sorun oldu yan taraftakine tıklayıncaa da aynısı oldu

    YanıtlaSil
  5. Tilsim - Tahmin ettim! Sorun Internet Explorer kullanmamandan kaynaklaniyor. Internet Explorer'dan acip denermisin?

    YanıtlaSil
  6. Canım başarılar diliyorum.
    Köfte, ekmek şahane görünüyor.
    Ellerine sağlık canım ekmeği mutlaka deneyeceğim :)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. canımm başarılar dilerim sana..

    ellerine sağlık ev yapımı fast food zararsızdııırr:)))

    bende almayı düşünüyordum çeyize ama aslının dediği gibi kahverengi yapıyorsaaaaaa almaamm güzel bir fritöz alayım daha iyi:)

    YanıtlaSil
  8. Canım bizde yemek kategorisindeyiz..Önemli olan yarışmak derlerya cidden öyleymiş. Heyecanı yetti gerçekten..:)

    Başarılar, sevgiler

    YanıtlaSil
  9. bende ilk başlarda kullanımı ve temizlik açısından almayı çok istedim baya bi araştırdım ama memnun kalanıda duymamıştım en şikayet edilende çok uzun sürmesiydi ama hamburgeri muhakkak deneyeceğim beim kız çok seviyor dışarı çıktığımızdada muhakkak istiyor evde yapım bari
    bö yarışmasındada başarılar dilerim size üye oldum oy vermek için sadece bir kategoride sadece bir bloğamı oy veriliyor acaba

    YanıtlaSil
  10. SELMACIM BAŞARILAR DİLİYORUM.
    HAMBURGERE BAYILDIM TAM ÇOCUKLARA GÖRE.
    ELLERİNE SAĞLIK CANIM.

    SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  11. Meraba bende bu kış actifry aldım ama patates ve biber dışında yaptıklarımdan da pek memnun kalmadım.Kızartma yapıyım dedim ama yarım saat biber, yarım saat kabak, patates, patlıcan derken saatler sürdü. Patatesi yarım saat tuzlu suda bekletiyorum, sudan çıkarınca kırmızıbiber, kekik ve sarımsak tozu koyup karıştırıyorum daha sonra actifry'a koyuyorum. Tavsiye ederim.
    Hamburger çok lezzetli gözüküyor. Denenecekler listesine aldım, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Ben almanyadan sevgi, gercekten cok guzel bir blog, eger twitter veya facebook sayfasi varsa hemen
    ekliycegim.

    YanıtlaSil
  13. Merhaba Sevgi, Facebook ta DUSBAHCESI diye ararsan bulursun beni. Iltifatin icinde tesekkur ediyorum;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Swiss Buttercream

Çörekotlu Peynirli Bazlama - Turkish Flatbread with Cheese and Nigella Seed

Balli Hardalli Patates Salatasi