19 Ocak 2010

Balkabakli Corba

Bugun uzun zamandir denemek istedigim bir corbayi yaptim. Bal kabagini kisin marketler bol bol vardir, ama hic alip denemedim. Merak etmedim degil ama denemedim iste. Gecenlerde alis veriste minik balkabaklari gorunce artik deneme vakti gelmistir dedim kendi kendime. Keske daha once deneseymisim diyorum simdi.

Paylasacagim corba tarifi cok besleyici. Tadi ise birazcik mercimek corbasini andirdi (mercimek corbasina genelde havuc eklerim). Bu corba artik favorilerim arasinda!

Bu tarifi Tuz Biber yemek tarifleri etkinligine gonderiyorum. Bu ayki konu ise corbalar.























Malzeme:

-1 adet balkabak (yaklasik 1,2 kilo)
-3 yemek kasigi zeytinyag
-250 gram havuc
-2 adet sogan
-2 adet defne yapragi
-2 dis sarimsak
-1 cay kasigi kimyon
-1 sebze bulyontablet
-125ml creme fraiche (opsiyonel)




































Yapilisi:

-Balkabagin icini temizleyip, dis kabugunu soyun.

-Derin bir tencereye zeytinyagi dokun ve parcalara bolunmus kabagi, -sogani ve havuclari ekleyin.
-Yaklasik 5 dakika kavurun.
-Sarimsagi, defne yapragini ve kimyonu ekleyin.
-1 litre su ve bulyon tableti ekleyin. Corba kaynamaya basladigi an altini kisip 30 dakika agir ateste pisirin.

-Defne yapraklarini cikarin ve blender ile corbayi puruzsuz hale getirin.
-Tadini kontrol edin, gerekirse tuz ve karabiber ekleyin.
-Servis yaparken 1 yemek kasigi creme fraiche ekleyin.




















Afiyet olsun...

*Not: Bu tarif Tuz Biber dergisinde yayinlanmistir.

12 yorum:

  1. Hi Selma! The photos on your blog are just beautiful. I especially like the photos of what appears to be an apple baklava cake. Wish I could read your language so I could try the recipe! ;)

    YanıtlaSil
  2. Desteğin için teşekkür ederim, bu hırsızlarla ne yapacağız bakalım. Çorban çok nefis görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. canım ellerine sağlık.. benim de aklımda olan ve daha denemedim bir çorba:)
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  4. Selmacım ellerine sağlık.Farklı bir lezzet olsa gerek..Denemekte fayda var:)Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Hiç denemediğim bir lezzet,ellerine sağlık canım....

    YanıtlaSil
  6. Denemediğim bir çorba oluyor kendileri lakın tadını da merak etmıyor değilim..
    ;Ellerine sağlık Oylandalı Teyzemiz..
    Bal oğlanı öpüyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Görüntü mercimek çorbası gibi. Ben de balkabağını pek sevmem ama oğluma çorbasını 1-2 kez yaptım. Senin tarifin farklı denemek lazım.

    YanıtlaSil
  8. Fotoğraflarına da tarifinie de bayıldım.
    Ellerine sağlık canım
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  9. BALKABAĞI ÇORBASINI ÇOK MERAK EDER OLDUM DENESEMMİ NE:)ELLERİNE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  10. Rastlantı eseri bloğunla karşılaştım. Balkabaklı puding yapacaktım. Yarına balkabaklı çorba da eklendi mönüme. Brokoli çorbamdan arta kalan krema da yerini buldu. Harikaa. Ellerine sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Arkadaslar degerli yorumlariniz icin cok tesekkur ediyorum. Aranizda balkabak corbasini denemeyenler var, denemenizi mutlaka tavsiye ediyorum. Ben bile bu kadar lezzetli olacagini tahmin etmedim. Mercimek corbasina cok yakin bir corba.

    YanıtlaSil
  12. elindeki kabak baska bit tur balkabagi kabugunu soymana gerek yok oldugu gibi pisirebilrisin, cok ine bir kabuktur ve hafif findik lezzeti verir:) Sevdigim bir corbadir,afiyet seker olsun

    YanıtlaSil

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.