Limonlu Hashasli Kek
Merhaba arkadaslar,
Ilk kes hashasli kek yaptim. Cok ilginc birsey oldu dogrusu. Limonlu keklere bayilirim, o yuzden deneme karari almak pek zor olmadi. Hashasli olmasi cok ilgimi cekti. Baska bloglarda gormustum ama denemek kismet olmadi.
Hashasli kek cok hosuma gitti dogrusu. Her isirmada agzimda "patlayan" baloncuklar acayip bir his veriyor.
Bidahaki sefer mutlaka biraz daha seker eklerim, bana gore sekeri az geldi. Ama seker miktarini saymazsak harika bir tarif. Kekin kivami guzel tam sevdigim gibi.
Tarif Cafe Fernando ya ait. Ben malzeme listesini ve yapilisini kopyaladim. Eger bu siteyi bilmiyorsaniz mutlaka bir goz atin derim.
Malzeme:
-2 su bardagi un
-1 çay kasigi kabartma tozu
-1/4 çay kasigi tuz
-3 çorba kasigi hashas tohumu
-125 gr. tereyagi (oda sicakliginda, yumusamis)
-1 su bardagi seker
-1/2 su bardagi krema (ben yarim su bardagi sut + 1 kasik tereyag kullandim)
-2 çorba kasigi limon kabugu rendesi (2 adet limon)
-4 yumurta
-1/4 su bardagi ayçiçek yagi
-2 çorba kasigi limon suyu
-1 çorba kasigi vanilya özütü (vanilla extract)
-2 çorba kasigi reçel (Ben kayisi receli kullandim)
1.Firininizi önceden 175 C’de isitin. 30×10 cm’lik bir kek kalibini yaglayin ve unlayin.
2.Unu, kabartma tozunu ve tuzu genis bir kaba eleyin. Hashas tohumlarini ekleyip karistirin.
3.Baska bir karistirma kabinda tereyagini, sekeri, kremayi ve limon kabugu rendesini iyiçe çirpin.
4.Teker teker yumurtalari ekleyin ve her ekleyiste tamamen karismasina dikkat edin.
5.Ayçiçek yagini, vanilyayi ve limon suyunu ekleyin ve karistirin.
6.Unlu karisimi ekleyin ve bir spatula yardimiyla unlar tamamen kaybolana kadar (mümkün oldugunca az) karistirin.
7.Firinda 55 dakika pisirin. Kaliptan çikardiginiz kekin tepesine reçelden sürüp sogumaya birakin.
Ilk kes hashasli kek yaptim. Cok ilginc birsey oldu dogrusu. Limonlu keklere bayilirim, o yuzden deneme karari almak pek zor olmadi. Hashasli olmasi cok ilgimi cekti. Baska bloglarda gormustum ama denemek kismet olmadi.
Hashasli kek cok hosuma gitti dogrusu. Her isirmada agzimda "patlayan" baloncuklar acayip bir his veriyor.
Bidahaki sefer mutlaka biraz daha seker eklerim, bana gore sekeri az geldi. Ama seker miktarini saymazsak harika bir tarif. Kekin kivami guzel tam sevdigim gibi.
Tarif Cafe Fernando ya ait. Ben malzeme listesini ve yapilisini kopyaladim. Eger bu siteyi bilmiyorsaniz mutlaka bir goz atin derim.
Malzeme:
-2 su bardagi un
-1 çay kasigi kabartma tozu
-1/4 çay kasigi tuz
-3 çorba kasigi hashas tohumu
-125 gr. tereyagi (oda sicakliginda, yumusamis)
-1 su bardagi seker
-1/2 su bardagi krema (ben yarim su bardagi sut + 1 kasik tereyag kullandim)
-2 çorba kasigi limon kabugu rendesi (2 adet limon)
-4 yumurta
-1/4 su bardagi ayçiçek yagi
-2 çorba kasigi limon suyu
-1 çorba kasigi vanilya özütü (vanilla extract)
-2 çorba kasigi reçel (Ben kayisi receli kullandim)
1.Firininizi önceden 175 C’de isitin. 30×10 cm’lik bir kek kalibini yaglayin ve unlayin.
2.Unu, kabartma tozunu ve tuzu genis bir kaba eleyin. Hashas tohumlarini ekleyip karistirin.
3.Baska bir karistirma kabinda tereyagini, sekeri, kremayi ve limon kabugu rendesini iyiçe çirpin.
4.Teker teker yumurtalari ekleyin ve her ekleyiste tamamen karismasina dikkat edin.
5.Ayçiçek yagini, vanilyayi ve limon suyunu ekleyin ve karistirin.
6.Unlu karisimi ekleyin ve bir spatula yardimiyla unlar tamamen kaybolana kadar (mümkün oldugunca az) karistirin.
7.Firinda 55 dakika pisirin. Kaliptan çikardiginiz kekin tepesine reçelden sürüp sogumaya birakin.
bende hiç denemedim ama mutlaka deneneceler arasında.ellerine saglık.
YanıtlaSilayy çok merak ediyorum tadınıı:)) hmmm ellerinize sağlıkkk
YanıtlaSilellerine saglık canım çok güzel gözüküyor
YanıtlaSilNefis görünüyor. Ellerine sağlık. Hemen yapılacaklar listesine alındı. Sevgilerimle...
YanıtlaSilellerine kollarına sğlık arkadaşım mis gibide kokar fırından limonlu kek
YanıtlaSilnefis görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım haşhaşlı tatlı yapıyorum ama birde kekini deniycem afiyet olsun izmirden sevgilerimi yoluyorum
YanıtlaSilBende çok severim,çıtır çıtır çok lezzetli oluyor..
YanıtlaSilellerine sağlık..
Güzel bir hafta diliyorum..
Tartaletin bir pandispanyası vardı haşhaşlı, çok beğenmiştim. Sık sık yaparım üzerinede muss ohh..
YanıtlaSilKek olarak tek başına yapmadım nedense,bu görüntüden sonra mutlaka denemeliyim bende :)
ellerine sağlık,
denencekler listesine bir tane daha eklendi ellerine sağlık..
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık, bu aralar haşhaşa takmış haldeyim, yayınlamayı bekleyen çok güzel bir tarifim var ilerleyen günlere inşallah :)
YanıtlaSilÖpüyorum canım, sevgiler
Keke bayılırım ben. Çokta güzel görünüyor canım.
YanıtlaSilSevgiler.
Canım haşhaşlı kekin nefis görünüyor.Eline sağlık.
YanıtlaSilSevgiyle kal...
kekleri pastaya tercih ederim
YanıtlaSilseninki de tek kelimeyle harika gorunuyor arkadasim
ellerine saglik
afiyetle...
iyi pazarlar dilerim...
www.yenitadlar.blogcu.com
patlayan baloncuk hissi çok hoş olsa gerek:)))merak ettim:)))
YanıtlaSilellerine sağlık canımmm
nefis görünüyor
çok öpüyorum
TARİFİNİZ NEFİS GÖRÜNÜYOR EMEĞİNİZE SAĞLIK, GÜZEL BİR HAFTA DİLİYORUM, SAĞLICAKLA KALINIZ.
YanıtlaSilselam elınıze sağlık sevgıler
YanıtlaSilMERHABALAR GEÇMİŞ OLSUN MÜTHİŞ BİR ETKİNLİK OLDU VALLA PASTALAR NEFİSS HEPSİ ATRI BİRER TABLO İZLE İZLE DUR...NİCE ETKİNLİKLERDE BULUŞMAK ÜMİDİYLRE
YanıtlaSil