Ton Balik Salatasi
Merhaba arkadaslar,
Son gunlerde blogum ile pek ilgilenemiyorum. Minik oglusum butun enerjimi aliyor desem yalan olmaz. Dun oglen o misil misil uyurken kendime cok sevdigim bir salata hazirladim. Umarim sizde begenirsiniz.
Malzeme:
-1 kutu tonbalik
-1 yemek kasigi mayonez
-1 yemek kasigi ince kiyilmis maydonoz
-yarim yemek kasigi ince kiyilmis nane
-2 yemek kasigi misir
-2 yemek kasigi ince kiyilmis kornison tursu
-1 yemek kasigi kapari
-tuz, biber
-uzeri icin limon suyu
Butun malzemeleri karistirip bir dilim ekmek ile servis yapin. Iste bu kadar:))
Kapari
Size biraz kapari hakkinda bilgi vermek istiyorum.
"Çiçek tomurcukları bol miktarda vitamin ve protein icerir. Yapılan bir çalışmada 100 g çiçek tomurcuğunda kuru madde olarak; 67 mg fosfor, 9 mg demir, 24 mg protein, 12 mg selüloz ve 2 mg lipid tesbit edilmiştir. Gıda, kozmetik, boya ve ilaç sanayiinde kullanılan kaparinin yurt dışına ihracı genellikle salamura şeklinde olmaktadır. Konserve olarak hazırlanan kapari; turşu, salata, pizza üstü, balık ve av etleri yanında garnitür olarak yenilmektedir." kaynak
Son gunlerde blogum ile pek ilgilenemiyorum. Minik oglusum butun enerjimi aliyor desem yalan olmaz. Dun oglen o misil misil uyurken kendime cok sevdigim bir salata hazirladim. Umarim sizde begenirsiniz.
Malzeme:
-1 kutu tonbalik
-1 yemek kasigi mayonez
-1 yemek kasigi ince kiyilmis maydonoz
-yarim yemek kasigi ince kiyilmis nane
-2 yemek kasigi misir
-2 yemek kasigi ince kiyilmis kornison tursu
-1 yemek kasigi kapari
-tuz, biber
-uzeri icin limon suyu
Butun malzemeleri karistirip bir dilim ekmek ile servis yapin. Iste bu kadar:))
Kapari
Size biraz kapari hakkinda bilgi vermek istiyorum.
"Çiçek tomurcukları bol miktarda vitamin ve protein icerir. Yapılan bir çalışmada 100 g çiçek tomurcuğunda kuru madde olarak; 67 mg fosfor, 9 mg demir, 24 mg protein, 12 mg selüloz ve 2 mg lipid tesbit edilmiştir. Gıda, kozmetik, boya ve ilaç sanayiinde kullanılan kaparinin yurt dışına ihracı genellikle salamura şeklinde olmaktadır. Konserve olarak hazırlanan kapari; turşu, salata, pizza üstü, balık ve av etleri yanında garnitür olarak yenilmektedir." kaynak
Tarifinizi aldım. Katıldığınız için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler
Ellerine sağlık çok lezzetli olduğundan eminim çok severim ben balığı kapari paylaşımın için tşk.canım ilgi duyduğum bir alan bitkiler.
YanıtlaSilSevgiyle kal.....
Sevilmezmi,benim eşim çok sever.. eve geç geldiği için tercih ettiği tek menü :)
YanıtlaSilellerine sağlık..
kocaman sevgiler..
elinize sağlık..gece bu saatte okumamalıydım acıktım :)
YanıtlaSilAfiyet olsun sana. Bende çok severim.
YanıtlaSilAaa tüm malzemelerim mevcut!
YanıtlaSilama neden daha önce hepsini karıştırıp yemedim ??
Kapari'nin Çorum taraflarında yetiştiğini de öğrendiğimde şok olmuştur. Hep yurt dışından ithal zannederdim. Bayıla bayıla yerim. Özellikle patates salatasında çok kullanırım .
YanıtlaSilEllerine sağlık
Canım benim affiyet bal olsun..
YanıtlaSilTarifimi denemen beni gerçekten çok memnun etti :)
Öpüyorum kocamn seni ve oğluşunu...
Sevgiler
Canım benim affiyet bal olsun..
YanıtlaSilTarifimi denemen beni gerçekten çok memnun etti :)
Öpüyorum kocamn seni ve oğluşunu...
Sevgiler