22 Kasım 2009

Milfoy Hamurlu Elma Tatlisi

Merhaba arkadaslar,

Bugun sizlerle cok pratik bir tarif paylasacagim. Uzun bir zaman once buradaki yerel supermarketin dergisinde gormustum. Hemen denedim tabiki. Sonuc... harika!

Neyse siz karar verin:-)




Malzeme:
- 1 Milfoy hamuru
- 1 Kucuk tatli elma
- 1 Tatli kasigi toz seker
- 1 cay kasigi tarcin
- 1 Tatli kasigi bal
- Ceviz, findik, uzum vs


* Elmayi soyup icini temizleyin. Bal, seker ve tarcini karistirip bir 1-2 cay kasigi su ekleyip sosu hazirlayin. Elmayi bu sosa bulayin ve milfoy hamurun tam ortasina koyun. Icini de ceviz, findik, uzum vs ile doldurun.


* Elmayi milfoy hamuruyla kapladiktan sonra ters cevirin. Kalan sostan biraz milfoy hamurun ustune dokun. Onceden 200C isitilmis firinda ustunu kizarana kadar pisirin.

21 yorum:

  1. elmalı lezzetlere bayılırım...alıp kaçıyorum bir tane... ellerine sağlık...kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  2. Ahhh, ben bu tarifi biliyorum. Bizim burada yani Almanya'da bunlara "Äpfel im Schlafrock" diyorlar, yani bornozlu elmalar/sabahlikli elmalar. Seninkiler de cok güzel görünüyorlar, ellerine saglik diyorum canim.

    Ayrica, etkinlik davetiyen icin de cok tesekkür ederim, tabii ki seve seve katilmak isterim, daha simdiden kara kara düsünmeye basladim bile ne yapsam nasil yapsam diye.

    Selamlar ve kocaman öptüm

    YanıtlaSil
  3. canımm ellerine sağlıkk ne büyüleyici bir görüntü buu:)) birde bende bir pastan var bekliyorumm senii umarım beğenirsinn.. sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. canımm ellerine sağlıkk ne büyüleyici bir görüntü buu:)) birde bende bir pastan var bekliyorumm senii umarım beğenirsinn.. sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Enfes bir şey bu,denemeliyim.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Cok degisik tarifi aldim nefiss olmali canim.Afiyet olsun
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Elma ve tarçına oldum olası bayılmışımdır bunuda deneyeceğim:))

    Elerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  8. waoww muhteşem bir görüntü
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. canım harika tek kelime ile sunum müthiş.tebrik ederim seni...

    YanıtlaSil
  10. Harikasın Canım, nefis gözüküyor. Eminim lezzeti de nefistir. Ellerine sağlık, öptüm:)

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel olmuş bence sonuç harika ötesi.. en kısa zamanda mutlaka yapcağım:) ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  12. canım nefis görünüyor,ellerine kollarına sağlık.
    çok da güzel fotolamışsın:)
    öpüyorum en kocamanından

    YanıtlaSil
  13. aaaaaaaa çok güzel görünüyo bende yürüyorum gari düş bahçelerinde:)

    YanıtlaSil
  14. süper görünüyor ellerine sağlık canım.mübarek kurban bayramınız kutlu olsun sevdiklerinle beraber..

    YanıtlaSil
  15. Çok güzel görünüyor, deneyeceğim, lezzetli olacağı zaten garanti !

    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  16. merhaba arkadaşım pasta süsleme etkinliği için bir pastam var beğenirsen seni bekliyor.

    YanıtlaSil
  17. Canım,
    Güzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir Kurban Bayramı geçirmeniz dileğiyle.
    Sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  18. Elmalı tatlı sevmem ama gerçekten çok pratik ve hoş bir tarifmiş. Denemek lazım. En baştaki fotoyu da siz mi çektiniz? O milföyün içinden mi fışkırıyo sos? Ben tam anlayamadım da :)

    YanıtlaSil
  19. Kirazzade - Bu blogdaki butun fotograflar bana ait. Ilk fotografida ben cektim, icinde sivi tepsiye akinca boyle bir sekil aldi. Sunum boylece daha da guzel oldu! Yorumun icin tesekkur ediyorum, Hollandadan sevgiler.

    YanıtlaSil

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.