Milfoy Hamurlu Elma Tatlisi
Merhaba arkadaslar,
Bugun sizlerle cok pratik bir tarif paylasacagim. Uzun bir zaman once buradaki yerel supermarketin dergisinde gormustum. Hemen denedim tabiki. Sonuc... harika!
Neyse siz karar verin:-)
Malzeme:
- 1 Milfoy hamuru
- 1 Kucuk tatli elma
- 1 Tatli kasigi toz seker
- 1 cay kasigi tarcin
- 1 Tatli kasigi bal
- Ceviz, findik, uzum vs
* Elmayi soyup icini temizleyin. Bal, seker ve tarcini karistirip bir 1-2 cay kasigi su ekleyip sosu hazirlayin. Elmayi bu sosa bulayin ve milfoy hamurun tam ortasina koyun. Icini de ceviz, findik, uzum vs ile doldurun.
* Elmayi milfoy hamuruyla kapladiktan sonra ters cevirin. Kalan sostan biraz milfoy hamurun ustune dokun. Onceden 200C isitilmis firinda ustunu kizarana kadar pisirin.
Bugun sizlerle cok pratik bir tarif paylasacagim. Uzun bir zaman once buradaki yerel supermarketin dergisinde gormustum. Hemen denedim tabiki. Sonuc... harika!
Neyse siz karar verin:-)
Malzeme:
- 1 Milfoy hamuru
- 1 Kucuk tatli elma
- 1 Tatli kasigi toz seker
- 1 cay kasigi tarcin
- 1 Tatli kasigi bal
- Ceviz, findik, uzum vs
* Elmayi soyup icini temizleyin. Bal, seker ve tarcini karistirip bir 1-2 cay kasigi su ekleyip sosu hazirlayin. Elmayi bu sosa bulayin ve milfoy hamurun tam ortasina koyun. Icini de ceviz, findik, uzum vs ile doldurun.
* Elmayi milfoy hamuruyla kapladiktan sonra ters cevirin. Kalan sostan biraz milfoy hamurun ustune dokun. Onceden 200C isitilmis firinda ustunu kizarana kadar pisirin.
elmalı lezzetlere bayılırım...alıp kaçıyorum bir tane... ellerine sağlık...kolay gelsin...
YanıtlaSilAhhh, ben bu tarifi biliyorum. Bizim burada yani Almanya'da bunlara "Äpfel im Schlafrock" diyorlar, yani bornozlu elmalar/sabahlikli elmalar. Seninkiler de cok güzel görünüyorlar, ellerine saglik diyorum canim.
YanıtlaSilAyrica, etkinlik davetiyen icin de cok tesekkür ederim, tabii ki seve seve katilmak isterim, daha simdiden kara kara düsünmeye basladim bile ne yapsam nasil yapsam diye.
Selamlar ve kocaman öptüm
canımm ellerine sağlıkk ne büyüleyici bir görüntü buu:)) birde bende bir pastan var bekliyorumm senii umarım beğenirsinn.. sevgiler..
YanıtlaSilcanımm ellerine sağlıkk ne büyüleyici bir görüntü buu:)) birde bende bir pastan var bekliyorumm senii umarım beğenirsinn.. sevgiler..
YanıtlaSilEnfes bir şey bu,denemeliyim.. ellerine sağlık..
YanıtlaSilCok degisik tarifi aldim nefiss olmali canim.Afiyet olsun
YanıtlaSilSevgiler
Elma ve tarçına oldum olası bayılmışımdır bunuda deneyeceğim:))
YanıtlaSilElerine sağlık canım...
waoww muhteşem bir görüntü
YanıtlaSilellerine sağlık
canım harika tek kelime ile sunum müthiş.tebrik ederim seni...
YanıtlaSilharika
YanıtlaSilHarikasın Canım, nefis gözüküyor. Eminim lezzeti de nefistir. Ellerine sağlık, öptüm:)
YanıtlaSilÇok güzel olmuş bence sonuç harika ötesi.. en kısa zamanda mutlaka yapcağım:) ellerinize sağlık..
YanıtlaSilcanım nefis görünüyor,ellerine kollarına sağlık.
YanıtlaSilçok da güzel fotolamışsın:)
öpüyorum en kocamanından
aaaaaaaa çok güzel görünüyo bende yürüyorum gari düş bahçelerinde:)
YanıtlaSilsüper görünüyor ellerine sağlık canım.mübarek kurban bayramınız kutlu olsun sevdiklerinle beraber..
YanıtlaSilCanım mimledim seni:)
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor, deneyeceğim, lezzetli olacağı zaten garanti !
YanıtlaSilellerine sağlık canım
merhaba arkadaşım pasta süsleme etkinliği için bir pastam var beğenirsen seni bekliyor.
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilGüzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir Kurban Bayramı geçirmeniz dileğiyle.
Sevgiyle kal
Elmalı tatlı sevmem ama gerçekten çok pratik ve hoş bir tarifmiş. Denemek lazım. En baştaki fotoyu da siz mi çektiniz? O milföyün içinden mi fışkırıyo sos? Ben tam anlayamadım da :)
YanıtlaSilKirazzade - Bu blogdaki butun fotograflar bana ait. Ilk fotografida ben cektim, icinde sivi tepsiye akinca boyle bir sekil aldi. Sunum boylece daha da guzel oldu! Yorumun icin tesekkur ediyorum, Hollandadan sevgiler.
YanıtlaSil