Mandalinali Cheesecake

Kim demis her yapilan guzel olur diye?:)

Bir kac ay once bloglari gezerken bu tarife rastladim. Almanyada daha once yemistim ve tarifini alma firsatim olmadi. Tadi damagimda kaldi, o kadar guzeldiki tadi! Serap arkadasimin blogunda mandalinali cheesecak tarifi gorunce bi sevindim bi sevindim anlatamam! O kadar sevindim yani:)

Hazirliklar yapildi, butun malzemeleri alindi ve kollari sivadim! Baya bir ugrastim... yaptim... pisirdim... buyuk bir hayal kirikligina ugradim:(

Nedenmi? Cheesecake'in hamuru cig kaldi nedense. Anlamadim bi turlu nedenini. Eminim ben bi yerde hata yaptim ama nerde? Ilk once hamuru'mu pisirseydim diye sordum kendi kendime? Yada hamur mu kalin oldu? En buyuk boy borcami kullandim halbuki...

Simdi fotograflari gorunce diyeceksiniz aaaaa ne kadar guzel olmus :) ama degil iste! Hamuru cig kaldi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tarifi sizlerle paylasacagim, ama yakin bir zamanda insallah tekrar deneyecegim bu tarifi. Tutturana kadar devam:) Durmak yok yola devam gibi iste:))

Ve tabiki Serap arkadasima da soracagim, bir bir bir bir soracagim :) Bu isin puf noktasi nedir?

Neyse ben tarife geciyorum artik....


Malzemeler:
Hamuru için:
- 1 yumurta
- 200 gr seker
- 200 gr tereyag (oda sicakliginda yumusamis)
- 1 paket vanilya
- 1/2 paket kabartma tozu
- 350 gr. Un

Uzeri icin:
- 2 yumurta
- 100 gr seker
- 1 paket vanilya
- 1/2 paket vanilyali puding tozu
- 500 gr Quark(süzme yogurtta olabilir)
- 1/2 nescafe fincani sut
- 1/2 nescafe fincani siviyag
- 2 Kucuk kutu konserve mandalina
- 1 Paket seffaf tart jolesi


* Hamur malzemeleri karistirip yumusak bir hamur elde ediyoruz.




* Hamuru dinlendirmek icin bir kenara koyalim.



* Yumurta, seker, vanilya, vanilya puding tozu, quark, sut, sivi yag derin bir kapta karistiralim.


*Firin tepsisine / borcama hamuru yayalim. Uzerine de yogurt karisimini dokelim. En son olarak mandalinalari dizelim. Onceden isitilmis 170C firinda pisirelim.




*Mandalinalarin suyunu tart jolesi ile pisirelim. Cheesecake uzerine dokelim. Cheesecake'in iyi sogmasi gerekiyor servis yapilmadan once.



* Firindan cikmis hali....


Yorumlar

  1. MUHTEŞEM BİR GÖRÜNTÜ OLMU. NEFİS GÖRÜNÜYOR. PATLICANLA İLGİLİ BİR BİLGİN VARMI DİYE SORMUSSUN KIŞ HAIZLRIKLARI2 DE YAYINLAMAYI DÜŞÜNÜYORDUM EVET ALACALI SOYDUKTAN SONRA TAVADA YAĞDA KIZIARTIYORUM KAĞIT PEÇETEDE YAĞINI ÇEKMESİ İÇİN BİRAZ BEKLİYORUM.SONRADA KİLİTLİ POŞETLERE DOLDURUP KIŞIN KIYMALI YEMEĞİNİ YAPMAK İÇİN ÇIKARIYORUM HEM PRATİK HEMDE LEZİZ OLUYOR CANIM. SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  2. Gerçektende canım ne kadar güzel gözüküyor....
    Ama dediğin gibi çiğ kaldıysa keşke hamurunu önceden tek pişirseydin....
    Hadi bakalım sen bir daha dene sonrada ben deneyeim:D

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten ciddi emek harcamışsın, fotoğrafları filan adım adım çekmişsin ama son hali süper görünüyor..
    Azmine ve emeğine hayran kaldım doğrusu, ben kızım doğduğundan bu yana hep en pratik tarifler yapabiliyorum.Ellerine sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Görüntüsü gerçekten çok güzel. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Canım senin için ödülüm var blogumdan gelip alabilirsin.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. bak şimdi nerden bulsam mandalınayı canım ıstedı vallah ödülünü kutlarım bende koklaya koklaya bır olurum hele terlerını evlat başka bir şeyyy ya

    YanıtlaSil
  7. öncelikle hernekadar memnun kalmamış olsanda denediğin için teşkr ederim ama inan bu tarif benimn en çok sevdiklerim arasındadır ve iki arkadaşım daha denemişti çok memnun kalmışlardı hamuru hiç çiğ kalmıyor aksine çok güzelde pişiyor acaba fırınının ayarımı yüksek geldi yada hamuru çokmu kalın oldu yada fırındamı az kaldı bilemiyorum sonuçta herkesin fırın ayarı farklı ama tamamen seninle ilgili pişmemiş olması inan arkadaşım benimde bazı bloglardan aldığım tariflerde sorunlar çok olduğu için ben deneyip lezzetine güvenmeden hiçbir tarifi yayınlamıyorum birçok arkadaşımda benim tariflrimi deneyip memnun kaldı yazdığın başlığı görünce çok üzüldüm inan birdahaki denemende inşallah güzel pişer sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. yine ben:) ben hamuru büyük kare şeklinde fırın tepsisine yapıyorum ve bunuda belitmişim sen borcama yapmışsın kesin hamur çok kalın oldu ve doğal olarakta pişmedi birdahaki sefere lütfen öyle dene ve banada söylersen sevinirim tatil dönüşü görüşmek üzere..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Degerli yorumlariniz icin tesekkurler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Swiss Buttercream

Çörekotlu Peynirli Bazlama - Turkish Flatbread with Cheese and Nigella Seed

Balli Hardalli Patates Salatasi