Cheesecake! :-)
Merhaba arkadaslar,
uzun zamandir denemek istedigim, fakat birturlu cesaret edemedigim cheesecake'i yaptim! :-)
Bu kadar korkacak ne varmis? Bu kadar basit ve kolay bisey oldugunu bilseydim daha once denemelere baslardim. Neyse bugune kismetmis, devami da gelecek gibi gorunuyor!!! :-)
Cok hafif bir cheesecake oldu. Icindeki malzeme miktari da az, ve cogu zaman evde bulunan seyler.
Bu tarifi Oktay ustanin websitesinden aldim. Oktay usta tesekkurler bizlerle boyle guzel tarifler paylastigi icin!
Malzeme:
1 paket petibor biskuvi
1 corba kasigi tereyagi
Uzeri icin:
2 yumurta
3 corba kasigi yogurt
4 corba kasigi un
1 limon
1 su bardagi tozseker
1 paket Labne peyniri
Sosu icin:
2 su bardagi limonata
3 tatli kasigi nisasta
Bisküvileri doğrayıcıdan geçirerek toz haline getirin. Toz haline gelen bisküvilerin üzerine eritilmiş tereyağını dökerek iyice karıştırın. Bu karışımı altı yağlı kağıtla kapatılmış çembere basın.
Keki için karıştırma kabına yumurtaları alın. Üzerine yoğurt, toz şeker, labne peyniri, un ve limon kabuğunu karıştırın. Bu karışımı bisküvili karışımın üzerine döküp 170 derecede pişirin.
Sosu için 2 su b. limonatayı ve nişastayı alarak kısık ateşte çırparak pişirin. Pişen limonatalı sosu soğuması için bir kenara bırakıp ara sıra karıştırın.
Cheese kek pişip ilk sıcaklığı çıkınca yağlı kağıttan ayırıp, servis tabağına alın.Üzerine limonatalı sosu dökün.
uzun zamandir denemek istedigim, fakat birturlu cesaret edemedigim cheesecake'i yaptim! :-)
Bu kadar korkacak ne varmis? Bu kadar basit ve kolay bisey oldugunu bilseydim daha once denemelere baslardim. Neyse bugune kismetmis, devami da gelecek gibi gorunuyor!!! :-)
Cok hafif bir cheesecake oldu. Icindeki malzeme miktari da az, ve cogu zaman evde bulunan seyler.
Bu tarifi Oktay ustanin websitesinden aldim. Oktay usta tesekkurler bizlerle boyle guzel tarifler paylastigi icin!
Malzeme:
1 paket petibor biskuvi
1 corba kasigi tereyagi
Uzeri icin:
2 yumurta
3 corba kasigi yogurt
4 corba kasigi un
1 limon
1 su bardagi tozseker
1 paket Labne peyniri
Sosu icin:
2 su bardagi limonata
3 tatli kasigi nisasta
Bisküvileri doğrayıcıdan geçirerek toz haline getirin. Toz haline gelen bisküvilerin üzerine eritilmiş tereyağını dökerek iyice karıştırın. Bu karışımı altı yağlı kağıtla kapatılmış çembere basın.
Keki için karıştırma kabına yumurtaları alın. Üzerine yoğurt, toz şeker, labne peyniri, un ve limon kabuğunu karıştırın. Bu karışımı bisküvili karışımın üzerine döküp 170 derecede pişirin.
Sosu için 2 su b. limonatayı ve nişastayı alarak kısık ateşte çırparak pişirin. Pişen limonatalı sosu soğuması için bir kenara bırakıp ara sıra karıştırın.
Cheese kek pişip ilk sıcaklığı çıkınca yağlı kağıttan ayırıp, servis tabağına alın.Üzerine limonatalı sosu dökün.
Merhabalar canım bende bugün cheesecake yaptım:))
YanıtlaSilAma senin tarifin baya pratikmiş bir dahakine senden deneyeceğim nefis gözüküyor ellerine sağlık...
Bu arada dünkü yorumun ve desteğin için çok tşkr ediyorum canım...
güzel blogunuz ve sıcacık yazılarınız harika:)) arkadaş listeme hemen aldım sizi, hollanda'da yaşıyormuşsunuz ilk okuyunca içim cız etti çünkü candostum holl.zaandamda yaşıyor..tr'de kucak dolusu sevgi ve dua yolluyorum..cheesecakekiniz mutlaka denenecekler arasına girdi bile,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilMerhabalar.. Hollanda'dan bir kisi daha, ne güzel.. Cheesecake harika gözüküyor, çokta pratikmis, mutlaka denicem :)) Bir sorum olacakti, Labne peyniri Hollanda da nerden bulabilirim? Marketlerde isimi ne olarak geçiyor? Yardimci olursan çooooook sevinirim :)))
YanıtlaSilblogunu çok begendım yakışmış arkadasıma haklısın oralar yagmurlu baskın havalara alışık annemde 3 gündür sıcak dedı ama çabuk geçıyor yazı tadını çıkar canım
YanıtlaSil